Let’s get lost er en reiseblogg som formidler reisetips, historier og inspirasjon om adventurereiser og opplevelsesreiser til destinasjoner over hele verden.

Velkommen til Let’s get lost – din kilde til reiseinspirasjon!

Hvilke type opplevelse er du mest interessert i?

Adventureopplevelser ikon
Kulinariske opplevelser ikon
Kulturopplevelser ikon
Storbyopplevelser ikon
Reiseguider ikon
Overnatting ikon

Hvor vil du

reise?
Destinasjoner

Finn inspirasjon til adventurereiser

Adventure turisme og opplevelsesreiser kan være så mangt, og her på Let’s get lost fokuserer vi på adventure turisme og opplevelser i vid forstand. Det kan være en fottur i fjellene, eller en unik matopplevelse i en bortgjemt dal. Det kan også være kunstopplevelser i mer urbane omgivelser, det å oppdage helt nye reisemål eller å foreta en rundreise på jakt etter betydningsfulle historiske plasser.

Opplevelser i polare strøk eller en safaritur i Tanzania går selvsagt også innunder denne kategorien, og det gjør også lange sykkelturer eller vannaktiviteter hvor man kan oppdage en helt ny verden under vann. Les, nyt og finn inspirasjon til en opplevelsesrik reise blant alle våre adventure artikler!

Planlegg den perfekte

Norgesferien
Les mer her

Spennende matopplevelser

Lokale matopplevelser gjør reiseopplevelsene rikere og mer minneverdig. Her på Let’s get lost fokuserer vi på alle typer matopplevelser, men spesielt på de som har røtter i den lokale kulturen. Noen matopplevelser kan ta en tilbake i tid og gi innsikt i gamle fremstillingsmetoder og mattradisjoner, mens andre gir innsikt i en mer moderne matkultur.

Besøk på vingårder, hos olivenprodusenter og andre matdyrkere inngår i denne kategorien av artikler. Det samme gjør artikler hvor vi møter mennesker som holder gamle mattradisjoner vedlike, besøk på spennende matfestivaler og artikler om kortreist mat. Les, nyt og finn inspirasjon til rike matopplevelser over hele verden blant alle våre mange kulinariske artikler!

Storbyopplevelser

Storbyopplevelser trenger ikke å være mainstream. På Let’s get lost fokuserer vi på urbane oppdagelsesreiser i både velkjente og mer ukjente byer. På de mer kjente reisemålene går vi gjerne på oppdagelsestur i områder utenfor turiststrømmene, vi er med på ubrane aktiviteter for adventure opplevelser og vi tar deg med inn i ulike urbane kulturuttrykk.

For mer ukjente og eksotiske reisemål gir vi deg en oversikt over høydepunkter, attraksjoner, kultur og historie, men tar deg også med inn i litt mer unike opplevelser.

Artikler om gatekunst, utforsking av bydeler og lokale kulturuttrykk, reiseguider, byvandringer, urbane festivaler og markeder og reise- og aktivitetstips til ulike storbyområder (og noen mindre byer) finner du også her.

Les, nyt og finn inspirasjon til utforsking av byer og urbane strøk utenom de opptråkkede turiststiene, og bli med å oppdage nye, spennende urbane reisemål blant våre mange artikler om storbyopplevelser!

Tips til en perfekt

bilferie i Norge
Start planleggingen her

Kulturopplevelser for liten og stor

Kulturopplevelser er også en viktig det av adventure- og opplevelsesreiser. På Let’s get lost fokuserer vi på kulturopplevelser i vid forstand, og inkluderer både UNESCO listede verdensarvelementer, historiske plasser, kunstuttrykk, arkitektur og byplanlegging, skikker og tradisjoner samt beskrivelser av besøk på museer.

Rundreise i historiske områder eller til plasser av historisk betydning, læren om kulturuttrykk og tradisjoner, tradisjonelt håndtverk og festivaler av ulikt kaliber hører også under denne kategorien. Les, nyt og finn inspirasjon til mange flotte kulturopplevelser blant våre artikler!

Hoteller og overnatting

Det er viktig å sove godt når man er på en spennende opplevelsesreise,og kanskje selve overnattingen er hele opplevelsen?

Reisetips og reisetrender

Hold deg oppdatert om hva som skjer på reisefronten med våre artikler om reisetips, reisetrender og reiseråd.

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen - letsgetlost.no

Opplev mer på din reise

Let’s get lost er et online reisemagasin og reiseblogg, som eies og drives av meg, Janicke Hansen. Jeg har skrevet og blogget om reiser over hele verden siden 2011, og håper mine erfaringer og observasjoner kan være til hjelp for deg som ønsker nye opplevelser på dine reiser.

Navnet «Let’s get lost» henspeiler ikke på at man skal gå seg vill, men mer på følelsen av å ha det så kjekt at man på en måte mister litt følelsen av tid og sted, man bare er i en opplevelse og nyter det. Navnet henspeiler også på en oppfordring om å komme seg ut av komfortsonen og mainstream opplevelsene, og heller søke unike opplevelser utenfor allfarvei. 

vinner julekalender 2022

Finn flere reisetips i våre sosiale kanaler

instagram
facebook
youtube
Nyhetsbrev påmelding