Matfestivaler i Norge

Matfestivaler har blitt mer og mer populært i Norge og fokuset på lokalmat og mat- og drikketradisjoner blomstrer som aldri før. Mange matfestivaler har eksistrert lenge og har gjerne røtter fra markeder og handelsplasser mange århundrer tilbake i tid, mens andre igjen er helt ferske av året og i startgropen for å etablere seg som en tradisjon.  

Uansett alder på festivalen, beliggenhet og størrelse, matfestivaler er ment å skulle sette fokus på en rett, råvare, lokale mattradisjoner eller å vise mangfoldet av mat og drikkeproduksjon, gjerne med et internasjonalt tilsnitt. I denne artikkelen finner du en komplett oversikt over norske matfestivaler, inklusiv festivaler knyttet til ulike drikkevarer som øl, vin, wiskey og akevitt, gjerne i kombinasjon med mat.

For at du enkelt skal finne frem i artikkelen er oversikten geografisk organisert fra nord til sør og inndelt etter landsdel og fylke. Under hvert fylke er festivalene rangert etter dato for festivalen. Klikk direkte på den landsdelen, fylket eller festivalen du vil lese mer om i innholdsfortegnelsen under, eller kos deg med å lese om alle de fantastiske matfestivalene vi har i Norge.

Kjenner du til flere spennende festivaler som handler om mat og drikke i Norge? Kontakt oss slik at vi kan legge til opplysninger om flere spennende mat- og drikkefestivaler for å få en så komplett oversikt som mulig.

Oppdatert for 2022!

Innholdsliste / Table of Contents

Matfestivaler på Svalbard

Her finner du en oversikt over matfestivaler som finner sted på Svalbard

Svalbard

Smak Svalbard

Beskrivelse av festivalen: Smak Svalbard er verdens nordligste matfestival! På festivalen kan du lære mer om Svalbards spennende historie gjennom en rekke kulinariske og kulturelle opplevelser!

Holdes i: Longyearbyen

Dato for 2022: 5. – 9 oktober

Matfestivaler i Nord-Norge

Her finner du en oversikt over matfestivaler som finner sted i Nord-Norge. I denne sammenheng omfatter Nord-Norge følgende fylker: Troms og Finnmark, Nordland.

Troms og Finnmark

Hammerfest internasjonale matfestival

Beskrivelse av festivalen: Hammerfest internasjonale matfestival arrangeres som en del av Hammerfestdagan

Holdes i: Hammerfest

Dato for 2022: 13 – 23. juli

Moltafestivalen

Beskrivelse av festivalen: Moltafestivalen er en matfestival i skjønn forening med musikk og kystkultur

Holdes i: Rolvsøy

Dato for 2022: 22. – 24. juli

Jernteppet Ølfestival

Beskrivelse av festivalen: Jernteppet Ølfestival arrangeres på strandpromenaden i tilknytning til Jernteppet bar. Der er eget festivaltelt, hvor det er mulig å treffe bryggerier og få smaksprøver fra deres produkter.

Holdes i: Hammerfest
Dato for 2022: Festivalen er avlyst for 2022

Vuonnamárkanat

Beskrivelse av festivalen: Tradisjonelt samisk matmarked. Et av målene til Vuonnamárkanat er å gi småprodusenter en markedsførings- og salgsarena, og slik bidra til at tradisjoner og kunnskap knyttet til sanking av naturprodukter, videreforedling av produkter, lokale/regionale matskikker og ikke minst duodji/husflid, tas vare på og utvikles.

Holdes i: Varangerbotn

Dato for 2022: Festivalen finner årlig sted en lørdag i overgangen august/september.

Sjømatfest

Beskrivelse av festivalen: Sjømatfest avholdes i Tromsø og her blir det kokkekurs, barneaktiviteter, debatter, utstillinger og ekte sjømatglede.

Holdes i: Tromsø

Dato for 2022: 7. – 11. juni.

Kongekrabbe

Sikfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Sikfestivalen gir besøkende en unik mulighet til å smake på forskjellige innlandsfisk som finnes i Stuorajavri, tilberedt i mange forskjellige, smakfulle varianter. Maten er en av hovedattraksjonene under Sikfestivalen, og folk kommer fra fjern og nær for å nyte de gode fiskerettene laget av innlandsfisk.

Holdes i: Kautokeino

Dato for 2022: Festivalen har ikke vært avholdt de siste årene og usikkert om den arrangeres.

Smak – Nordnorsk matfestival

Beskrivelse av festivalen: SMAK har tatt posisjonen som hele Nord-Norges matfestival og skal vise mangfoldet av de fantastiske råvarene, matkulturen og kompetansen som finnes i landsdelen.

Holdes i: Tromsø

Dato for 2022: 16. – 17. september

Fårikålfestivalen

Beskrivelse av festivalen: En festival med fokus på folk og fe, høstens grøde, trivelige møter og gode opplevelser. Selvsagt står Norges nasjonalrett Fårikålen i fokus!

Holdes i: Dyrøy

Dato for 2022: Festivalen holdes tradisjonelt i september/oktober. 

Landsbymarked

Beskrivelse av festivalen: Nord-Troms-regionen er kjent for gode råvarer og dyktige matprodusenter. Under Landsbymarked får publikum tilgang til lokalproduserte og prisbelønte kvalitetsprodukter – alt samlet på ett sted. Festivalen finner sted i nasjonalparklandsbyen Storslett – midt i sentrum. I tillegg til markedstelt med salgsboder og kulinarisk teater, er det konserter, kurs og foredrag på serveringsstedene.

Holdes i: Nordreisa

Dato for 2022: Festivalen har tradisjonelt vært avholdt i midten av november. 

Nordland

Vesterålen skreifestival

Beskrivelse av festivalen: Festival som hyller og fokuserer på skreien. På programmet står bl.a. Den store Skreimiddagen og Kulinarisk aften, kokkekurs for både barn og voksne, seminarer og konferanse om skrei og skreifiske, konserter, parade og VM i torsketungeskjæring .

Holdes i: Myre

Dato for 2022: 30. mars – 2. april.

Folk og fisk

Beskrivelse av festivalen:  Folk og Fisk er en mat- og kulturfestival som tar for seg livsnerven i Bodø som samfunn: Folk med humør og pågangsmot – fisken som mat og inntektskilde. Folk & Fisk er en byfest hvor vi skal ut for å møtes, spise god mat, smake på retter de kanskje ikke har smakt før, drikke god drikke og oppleve god livemusikk.

Holdes i: Bodø

Dato for 2022: Avholdes tradisjonelt i mars

Møsbrømlefsefestivalen

Beskrivelse av festivalen: Festivalen er den aller første som hyller møsbrømlefsa. Programmet inneholder både foredrag med historier om og tradisjoner rundt møsbrømlefsa, bakekurs og kåring av årets beste møsbrømlefse.

Holdes i: Rognan

Dato for 2022: Avholdes tradisjonelt i midten av juni

Vesterålen Matfestival 

Beskrivelse av festivalen: Vesterålen Matfestival er en regional matfest, med arrangementer over hele Vesterålen – i alle kommuner. Festivalen skal bidra til å fremme regionens sterke og spennende arktiske mattradisjoner, og en matkultur som fortjener å bli tatt vare på. Vi vil skape identitet og stolthet over vår region og det fantastiske den kan tilby av mat, kultur og opplevelse.

Holdes i: Alle kommuner i Vesterålen

Dato for 2022: Skal i år avholdes i begynnelsen av oktober (tidligere har den vært avholdt i  August)

Tørrfisk

Salten Matfestival 

Beskrivelse av festivalen: Salten Matfestival skal få frem alt det spennende som skjer på matfronten i Salten og Nordland. Målet vårt er å presentere dyktige lokalmatprodusenter og selge spesialiteter fra både sjø og land. En festival hvor du kan nyte og kjøpe et bredt utvalg av lokale oster, kjøtt, laks, sjømat, honning, grønnsaker, frukt, bær, bakervarer og andre spennende lokale produkter.

Holdes i: Fauske

Dato for 2022: 23. – 24. september

Bådin Ølfestival

Beskrivelse av festivalen: Bådin Ølfestival er en festival som lar deltakerne møte, og smake på, øl fra bryggerier fra inn- og utland.

Holdes i: Bodø

Dato for 2022: 10. – 11. juni

Arktisk mat

Beskrivelse av festivalen: Arktisk mat er en møteplass for både unge og etablerte kokker og matelskere som ønsker en dypere innsikt i mattradisjoner i den arktiske regionen.

Holdes i: Mosjøen

Dato for 2022: 10. – 11. September

Matfestivalen i Lofoten

Beskrivelse av festivalen: Under Matfestivalen i Lofoten settes lokal mat i høysetet og der vises frem et mangfold du knapt har sett maken til! I programmet finnes store og små arrangementer for de fleste målgrupper, og geografisk er de spredt over fastlandskommunene. I Lofothallen vil der også være et spennende lokalmatsmarked med mange spennende boder.

Holdes i: Lofoten

Dato for 2022: 30. september – 2. oktober

Matfestivaler i Trøndelag

Her finner du en oversikt over matfestivaler som finner sted i Trøndelag.

Trøndelag

Skreifestivalen

Beskrivelse av festivalen: Skreifestivalen er en mat- og kulturfestival med den utsøkte sesongråvaren skreien i sentrum. Festivalen er også en hyllest til en viktig næring i Vikna og på Namdalskysten. Skreien har vært viktig for folket her i århundrer og er fortsatt viktig etter tusenårsskiftet. Sør for Lofoten er det ikke noe annet sted der skreifisket har – og har hatt – slik betydning som i Vikna.

Holdes i: Rørvik

Dato for 2022: 16. – 19. mars (ble dessverre avslyst)

Ja takk – Matfestivalen midt i Trøndelag

Beskrivelse av festivalen: Magneten, Mediehuset Innherred og Levanger Næringsforum inviterer alle aktører innen matproduksjon og jordbruk til å delta på Ja Takk – Matfestivalen midt i Trøndelag. Dette er en dag hvor vi setter mat i sentrum og hvor profilering er det viktigste.

Holdes i: Levanger

Dato for 2022: Festivalen ble avlyst under koronapandemien. Usikkert om den arrangeres videre.

ÉnBit matfestival

Beskrivelse av festivalen: ÉnBit Matfestival tar sikte på å koble trønderske småskala matprodusenter og restaurantvirksomheter med kompetansenettverk og utviklingsmiljø med domenekunnskap innen matproduksjon og foredling. Dette skal skje i et flerdelt ‘festival-format’ med mål å aktualisere viktigheten av bærekraftig, norsk matproduksjon.

Holdes i: Steinkjær

Dato for 2022: 25. juni

Hitra matfestival

Beskrivelse av festivalen: Festival med fokus på mat fra lokale produsenter.

Holdes i: Hitra

Dato for 2022: Ingen dato publisert, men har tradisjonelt vært avholdt i slutten av juli.

Bryggerifestivalen i Trondheim

Beskrivelse av festivalen: Bryggerifestivalen er en hyllest til bryggekunst og god mat. Koblingen mellom øl og mat står sterkt, og 25 bryggerier kommer med sine beste brygg – fra både inn- og utland. Trøndelag er en meget sterk region på dette feltet, med både mange små og sterke mikrobryggerier. Bryggerifestivalen skal være en kunnskapsfestival om øl og mat. Her kan du snakke med bryggerne og lære mer om deres ulike ølsorter, og få tips fra de tre festivalrestaurantene om hvilken mat som passer best til de ulike øltypene.

Holdes i: Trondheim

Dato for 2022: 28. – 30. juli 

Trøndersk Matfestival

Beskrivelse av festivalen: Trøndersk Matfestival er Norges ledende lokalmatfestival, med mange utstillere samlet fra en region. Målet er å øke verdiskapinga innenfor matsektoren med utgangspunkt i råvarer og produkter fra Trøndelag. Her foregår salg og profilering av lokal mat. Trøndersk Matfestival er stedet hvor det blir presentert nye spennende produkter og matretter i tillegg til tradisjonsretter, alt basert på råvarer, produkt og matspesialiteter fra regionen.

Holdes i: Trondheim
Dato for 2022: 28. – 30. juli

Et sted nær deg – Trøndersk Matfestival

Beskrivelse av festivalen: Trøndersk Matfestival – Et sted nær deg ble “født” i 2020 da covid-19 satte en stopper for å samle store folkemengder i Trondheim sentrum. Næringa var i en vanskelig situasjon og vi ville gjerne skape den viktige salgsarenaen som festivalen er. Festivalen har 300 ulike festivalopplevelser i hele Trøndelag. Det blir gårdsbesøk, grønnsakssafari, gourmetaften og grillaften, marked og kurs!

Holdes i: Hele Trøndelag
Dato for 2022: 12. – 14. august

SOPIN festivalen

Beskrivelse av festivalen: Med SOPIN – Matfestivalen i Ytre Namdal samler vi bønder, sjømatprodusenter og andre formidlere av kortreiste matopplevelser på Kolvereid for å vise fram mangfoldet og framtidsvyene for MATREGIONEN Ytre Namdal..

Holdes i: Kolvereid

Dato for 2022: Avholdes tradisjonelt i midten av september

Fjell- og fårikålfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Fjell- og Fårikålfestivalen inneholder hyttemessa Hytte – Ferie – Fritid i tillegg til at det er den store høstfesten i Oppdal. Festivalen er det største årlige arrangementet målt i antall besøkende i Oppdal. Publikum kan oppleve stort Fårikålgilde, After-sau, Barnas Bondegård og mange underholdningsinnslag både i Oppdal kulturhus og i festivalteltet. Dessuten er der stort salgsområde for Småskalamat og Ullprodukter

Holdes i: Oppdal

Dato for 2022: 7. – 9. Oktober

Markens Grøde

Beskrivelse av festivalen: Festival med fokus på lokalmatproduksjon. Arrangementene er spredd over flere steder langs strekningen som kalles «Den Gyldne Omvei»

Holdes i: Langs Den Gyldne Omvei, Inderøy

Dato for 2022: Festivalen har tradisjonelt blitt avholdt i Oktober

Matfestivaler på Vestlandet

Her finner du en oversikt over matfestivaler som finner sted på Vestlandet. I denne sammenheng omfatter Vestlandet følgende fylker: Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland.

Møre og Romsdal

Molde Smak – Molde Ølfestival

Beskrivelse av festivalen: Ølfestivalen i Molde er en unik mulighet til å treffe flere spennende bryggerier og bryggeriansatte og smake flere av deres brygg

Holdes i: Molde

Dato for 2022: 24. – 26. juni

Snadderfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Snadderfestivalen er et årlig matmarked på Rådhusplassen i Kristiansund. Festivalens profil er «norskprodusert mat og drikke med god kvalitet og håndverkspreg». Gjennom arrangementet ønsker arrangøren å løfte frem norskprodusert mat og drikke med håndverkspreg og god kvalitet. Utstillerne kommer i all hovedsak fra Møre og Romsdal og Trøndelag.

Holdes i: Kristiansund

Dato for 2022: 10. – 11. Juni

Den Norske Matfestivalen

Beskrivelse av festivalen:  Den Norske Matfestivalen i Ålesund skal formidle matkultur og inspirere til nyutvikling og rekruttering for profesjonelle aktører og det matinteresserte norske folk.

Holdes i: Ålesund

Dato for 2022: 25. – 27. august

Klippfiskfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Årlig festival hver sommer i Kristiansund. Festivalen har fokus på klippfisk og arrangerer egen Bacalaokonkurranse

Holdes i: Kristiansund

Dato for 2022: Festivalen har tradisjonelt blitt avholdt i juni

Hjørundfjord Mat & Kultur

Beskrivelse av festivalen:  Matfestival med bl.a. gourmetkveld, matkurs, seminarer, salgsstands fra småskalaprodusenter og omvisninger med fokus på lokal matkultur.

Holdes i: Bjørke

Dato for 2022: Festivalen har tradisjonelt blitt avholdt i August/September

Tangfest

Beskrivelse av festivalen: Målet med Tangfesten er å dele kunnskap, nysgjerrighet og opplevelser knytter opp mot havets spennende vekster.

Holdes i: Herøy

Dato for 2022: Festivalen ble avlyst i 2020 og 2021 men har tradisjonelt blitt avholdt i mai.

Matfestival i Elnesvågen

Beskrivelse av festivalen:  På matfestival i Elnesvågen kan du lukte, smake, kjøpe og selge all slags mat.

Holdes i: Elnesvågen

Dato for 2022: Matfestivalen ble sist arrangert i 2019. Usikkert om den arrangeres videre. 

Norsk Kornølfestival

Beskrivelse av festivalen:  Norges eneste ølfestival for tradisjonelt øl og kveik

Holdes i: Hornindal

Dato for 2022: 7. – 8. oktober

Malmefjorden Lefsefestival

Beskrivelse av festivalen:  En egen lefsefestival til alle som elsker lefse, vil lære mer om lefse og som ønsker å være med på å ta vare på denne fantastiske tradisjonelle matkulturen!

Holdes i: Malmefjorden

Dato for 2022: Festivalen avholdes tradisjonelt i slutten av oktober.

Vestland

Gamalostfestivalen

Beskrivelse av festivalen:  En festival som hyller gamalosten

Holdes i: Vik i Sogn
Dato for 2022: Festivalen holdt i pinsehelgen hvert år, som i 2022 er 3. – 6. juni 

Himmel og Hav 

Beskrivelse av festivalen:  Himmel og Hav er en komplett kystfestival som inneholder bl.a. Verdens lengste Sildebord på 350 meter med gratis sildesmaking for alle, Laksens dag med kokkekamp og kjendiskokker,Kinnaspelet, og musikk festival, og et mylder av andre aktiviteter.

Holdes i: Florø
Dato for 2022: 17. – 19. juni

Godt i gapet

Beskrivelse av festivalen:  God mat, god drikke, god stemning og gode opplevelser. Under Smaksfestivalen skal fristelsene komme som perler på en snor.

Holdes i: Florø

Dato for 2022: Avholdes som regel mot slutten av august

Lærdalsmarknaden

Beskrivelse av festivalen:  Gå mellom historiske trehus på Gamle Lærdalsøyri, smak hjemmelaget lokalmat og selvdyrket frukt og grønt. Opplev en av Norges eldste handelsmarkeder.

Holdes i: Lærdal

Dato for 2022: 17. – 19. juni

Haustmarknaden – Smak av Sogn

Beskrivelse av festivalen:  På Haustmarknaden, i samarbeid med Smak av Sogn, kan besøkende se frem til et stort bugnende grønsakstorg med over 40 sorter grønsaker. Det vil også bli rikelig med sesongvarer som spekemat, lefsekling, geitost, honning, sild, rakfisk, most, kanelsnurr, varme klær og skinnfellar og mange andre varer til vinteren.

Holdes i: Lærdal

Dato for 2022: 24. – 25. september

Matamål

Beskrivelse av festivalen:  Matamål – matfestivalen i Sogn og Fjordane, er alltid siste helga i september på Sandane. Matamål byr på mangfald, kvalitet og kortreist mat.

Holdes i: Sandane

Dato for 2022: Arrangeres som regel siste helgen i september

Bergen Spiser

Beskrivelse av festivalen: På restaurantfestivalen Bergen Spiser er det ekstra kjekt å spise ute i Bergen sentrum. Det er en ypperlig anledning til å bli bedre kjent med byens spennende utvalg innen restauranter og spisesteder. Og det er en fin anledning til å dele et måltid og en hyggelig opplevelse med nye eller gamle venner, kolleger eller familiemedlemmer. Her finner du noe for en hver smak på et bredt utvalg av byens restauranter og spisesteder.

Holdes i: Bergen

Dato for 2022: 25. mars  – 3. april

Bergen Internasjonale Wiskey & Beer festival

Beskrivelse av festivalen: Importører og distributører står skulder til skulder med produsenter for å gi publikum de beste smaksopplevelser. Whisky og øl fra hele verden skal snakkes og smakes denne deilige helgen.

Holdes i: Bergen

Dato for 2023: 26. – 28. januar

Bergen Craft Beer fest

Beskrivelse av festivalen: Norges første ølfestival med smaksprøvene inkludert i billettene.

Minst 20 bryggerier med 2 ulike øltyper på hver sesjon. Billetter inkluderer inngang, smaksglass og smaksprøver av alt øl som er tilgjengelig på valgt sesjon/sesjoner.

Holdes i: Bergen

Dato for 2022: Festivalen ble avlyst i 2020 og 2021. Usikkert om den avholdes igjen i 2022. 

Bergen Street Food Festival

Beskrivelse av festivalen: Kategorien street food spenner fra klassiske guilty pleasures, via friske fristelser til spicy verdensmat og søte treats. Denne helgen gjøres Nordpynten på Bergenhus Festning om til et paradis for street food-entusiaster. Her skal gatemat i ulike varianter hylles og nytes!

Holdes i: Bergen

Dato for 2022: 26. mai

Bergen Vinfest

Beskrivelse av festivalen: Bergen Vinfest byr på vintog, vårmesse og masse vinrelaterte arrangementer over hele byen.

Holdes i: Bergen

Dato for 2022: 5. og 7. mai.

Sidersleppet

Beskrivelse av festivalen: Omvisninger og smaksprøver på frukt- og siderprodusentene Lekve, Syse og Hakastad. Festivalen inneholder også konsert mellom epletrær i blomstring samt festmiddag.

Holdes i: Ulvik

Dato for 2022: 20. – 22. mai

Oseana Ølfestival

Beskrivelse av festivalen: .Oseana er en lokalt forankret, liten og intim ølfestival som hevder å være sommerens vakreste. Det er også den eneste festivalen i Norge med utsikt mot en isbre!

Holdes i: Os

Dato for 2022: Ingen dato for 2022 er annonsert

Morellfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Sentrumsområdet på Lofthus i Hardanger dannar kulissene for denne festivalen som alltid arrangeres siste helgen i juli. Konserter, matopplevelser og NM i Morellsteinspytting og presisjonsspytting av morellsteiner er noen av aktivitetene på programmet.

Holdes i:Lofthus

Dato for 2022: 28. -31 juli

Bergen Veganfestival

Beskrivelse av festivalen: Arrangert for første gang i 2018. Festivalen har både foredrag, kokkekurs og flere utstillere deltakerne kan møte.

Holdes i: Bergen

Dato for 2022: Festivalen ble avlyst i 2020 og 2021. Usikkert om der planlegges ny festival.

Bergen Matfestival

Beskrivelse av festivalen: I to dager skal lokalmatprodusenter og kokker jobbe sammen for å gi deg Vestlandets beste smaksopplevelser. Ekte mat gir ekte glede – velkommen!

Holdes i: Bergen

Dato for 2022: 2. – 3. september

Les mer om Bergen Matfestival på Let’s get lost her

Norsk Siderfestival

Beskrivelse av festivalen: Norsk sider har hatt en eventyrlig utvikling og vekst de siste årene. På Norsk Siderfestival kan du smake deg gjennom det aller beste av autentisk, naturlig og frisk norsk sider!.

Holdes i: Bergen

Dato for 2022: 10. – 12. november

Bergen Ølfestival

Beskrivelse av festivalen: Bergen Ølfestival er Bergens egen ølfestival med fokus på håndtverksøl og øl som et helhetlig kulturprodukt. Vi ønsker å vise at øl er så mye mer enn bare «halvliteren». Vi vil la folk ta del i nye opplevelser knyttet til øl og mat, både når det gjelder smak og kunnskap. Vi ønsker at flere skal bli kjent med ølets spennende verden og dem som brygger det her i Norge.

Holdes i: Bergen

Dato for 2022: 16. – 17. september

Smalahovesleppet

Beskrivelse av festivalen: Smalahovesleppet er en matfestival for smalahove som blir holdt hvert år på Voss i månedsskiftet september–oktober. Festivalen feirer starten på smalahovesesongen med ein skikkelig festhelg i bygden.

Holdes i: Voss

Dato for 2022: Smalahovesleppet avholdes normalt sett i slutten av september. 

Les mer om Smalahove på Let’s get lost her 

Hardanger Matkulturfestival

Beskrivelse av festivalen: Hardanger Matkulturfestival Eidfjord er ei festival som forsøker å skapa et møtested mellom tradisjonsbærere og å presentere historien vår gjennom lokale mattradisjoner, håndverkstradisjoner og kunstnerlig innslag for liten og stor.

Holdes i: Eidfjord

Dato for 2022: Festivalen avholdes som regel i pinsen

MyrkdØL festival

Beskrivelse av festivalen: MyrkdØL ølfestival i Myrkdalen inneholder ølkurs, tapas, mingling og konserter.

Holdes i:Vossestrand

Dato for 2022: Avholdes som regel i oktober

Juleølfestival

Beskrivelse av festivalen: Et knippe dyktige vestlandsbryggerier tar med seg sine beste juleøl og andre sesongøl for å teste ut årets julensmaker.

Holdes i: Bergen

Dato for 2022: Avholdes tradisjonelt i november, men dato er ikke satt ennå

Rogaland

Sur & Bitter

Beskrivelse av festivalen:  Sur  Bitter er en ølfestival som fokuserer på gjærdrevet og humledrevet øl. De viser frem noe av det som finnes av gode bryggerier fra Norge, samt noen sjeldne godbiter fra utlandet. I tillegg til smaksprogram, har Sur & Bitter et sterkt faglig program – som bidrar til inspirasjon og økt kunnskap blant publikummere og bryggere.

Holdes i: Sandnes

Dato for 2022: Festivalen er foreløpig utsatt på ubestemt tid 

Rogaland Ølfestival

Beskrivelse av festivalen:  Rogaland Ølfestival, er en ølfestival for hjemmebryggere i Rogaland i regi av Norbrygg Rogaland

Holdes i: Stavanger
Dato for 2022: 18. juni 

Gladmat

Beskrivelse av festivalen: Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes. Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur. Gladmat ønsker å vise frem nisjeprodukter, råvarer og det siste innen trender. Samtidig søkes deltakere som representerer lokale kvalitetsprodukter med unike historier.

Holdes i: Stavanger

Dato for 2022: 29. juni – 2. juli. 

Sankefestivalen

Beskrivelse av festivalen: Hjelmelandsamfunnet har lange, rike tradisjoner på å utnytte, samle og sanke fra naturen; fra heiene, fjorden, elva, skogen og gårdene. Og sanking er ein rik del av vår nasjonale turkultur. Under Sankefestivalen kan deltakerne sanke natur-og kulturopplevelser og plukke, fange, fiske inn – og smake og lukte på naturens grøde.

Holdes i: Hjelmeland

Dato for 2022: 25. – 26. juni

Tomatfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Festivalen har masse arrangementer med tomaten i hovedrollen, bl.a. tacofest med hjemmelaget tomatsalsa, kokkekurs og matshow, og masse annen underholdning.

Holdes i: Finnøy

Dato for 2022: 18. – 21. august

Norsk Frukt og Laksefest

Beskrivelse av festivalen: Norsk Frukt- og Laksefest er en kultur- og matfestival på vakre Hjelmeland i Ryfylke. Her fremmes lokale mattradisjoner, frukt, laks, kunst, håndverk og kultur. Norsk Frukt- og Laksefest har som mål å være en festdag for hele familien, der matglede og kultur står i sentrum. Viktige og tradisjonsrike ryfylkenæringer som fruktdyrking, havbruk, landbruk og kunsthåndverk får anledning til å presentere seg – og lokale artister står på scenen sammen med nasjonale.

Holdes i: Hjelmeland

Dato for 2022: 2. – 4. september

Potetfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Potetfestivalen på Jæren har tradisjoner helt tilbake til 1998 da handelsforeningen på Bryne satte i gang denne festivalen med potet som tema. Etter som årene har gått har Potetfestivalen utviklet seg til å bli ein stor festival for marked, handel og et utstillingsvindu for alt som skjer på Jæren innen kultur og næringsliv.

Holdes i: Bryne

Dato for 2022: Holdes som regel i slutten av september

Nærbø Ølfestival

Beskrivelse av festivalen: Ølfestival arrangert av Jæren Ølklubb

Holdes i:Nærbø

Dato for 2022: Der var ikke ølfestival i 2020 og 2021. Usikkert om det arrangeres i 2022.

Whats Brewing

Beskrivelse av festivalen: Stavangers mest internasjonale øl-festival og her kan du virkelig kunne smake deg verden rundt. Tidligere har flere bryggerier holdt verdenspremierer for nye ølsorter på What’s Brewing!

Holdes i: Stavanger

Dato for 2022: 21. – 22. oktober

Matfestivaler på Sørlandet

Her finner du en oversikt over matfestivaler som finner sted på Sørlandet. I denne sammenheng omfatter Sørlandet følgende fylker: Agder.

Agder

Spis ute uka

Beskrivelse av festivalen: Byens spisesteder inviterer til matkupp i februar. Hvert spisested serverer en måltidsopplevelse til kun kr 100,-, 125,- eller 150,- hele uken! Matkulturen blomstrer i Kristiansand; å spise ute er blitt en sentral del av hverdagslivet og en populær fritidsaktivitet. Å spise ute handler om å spise sammen, få en matopplevelse, kose seg, kanskje prøve noe nytt og spennende.

Holdes i: Kristiansand

Dato for 2022: 7. – 13. mars

Seaweed Festivalen

Beskrivelse av festivalen: Odderøya museumshavn og Lindesnes fyr har startet et samarbeid der de setter fokus på havets grønnsaker, nemlig tang og tare. De inviterer ledende forskere, kokker, marinbiologer og flere til å vise frem tangens muligheter og bruksområder. Resultatet er en festival som går over tre dager i Kristiansand og Lindesnes. Her inviteres til foredrag, sanking av tang, matlaging og mye mer.

Holdes i: Kristiansand og Lindesnes Fyr

Dato for 2022: 11. – 13. juni

Sørlandet Matfestival

Beskrivelse av festivalen: Sørlandets matfestival er en ny 2 dagers matfestival som omhandler god mat og drikke fra produsenter og leverandører på Sørlandet. Arrangøren ønsker å tilby alle besøkende et mangfold av smaker fra utstillerne, med hovedfokus på lokale aktører.

Holdes i: Kristiansand

Dato for 2022: 7. – 10. juli

Laksefestivalen

Beskrivelse av festivalen: Familiearrangement med scene underholdning, salgsboder, tivoli, tilbud i butikkene og bryggedans

Holdes i: Flekkefjord

Dato for 2022: 29. – 31. juli

Skalldyrfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Under Skalldyrfestivalen settes det opp restauranttelt, der blir underholdning, konserter, tivoli, matmarked, utstillere, kokkeskole for barn, VM i rekepilling og streetfood.

Holdes i: Mandal

Dato for 2022: 11. – 14. august

Matfest og sauesjå

Beskrivelse av festivalen: Her finner du salgsboder, stands, god lokalmat og selvfølgelig sauer samt underholdning, sang, musikk og konkurranser.

Holdes i: Kvinesdal

Dato for 2022: Festivalen arrangeres tradisjonelt i september

Vinhøst

Beskrivelse av festivalen: Flere av Kristiansands bedre restauranter går sammen om å arrangere VinHøst, festivalen der alle skal kunne smake, nyte og lære noe. De ulike restaurantene har egne program med et stort og bredt innhold, samt en 2-retters VinHøst-meny med tilhørende vinpakke.

Holdes i: Kristiansand

Dato for 2022: 24. – 30. oktober

Smak og Sans

Beskrivelse av festivalen: Smak og Sans fokuserer på «Kystens spiskammer» som presenteres via lokale produsenter av mat og drikke som kommer til fyret og viser fram, serverer smaksprøver og selger sine produkter. Det er aktiviteter og smaksopplevelser for alle sanser denne dagen – både ute og inne.

Holdes i: Lindesnes Fyr
Dato for 2022: Avholdes som regel første søndagen i november

Sørlandet akevitt- & whiskyfestival

Beskrivelse av festivalen: Festivalen appellerer til alle som ønsker å utvide kunnskapen om norsk akevitt og whisky. Det blir også et større arrangement med innslag av lokalt øl. Andre lokale produkter, som gin og snapser vil også bli vist fram, og publikum får omvisning i brenneriet hvor de får se hvordan norsk håndverksbrennevin fremstilles.

Holdes i: Grimstad

Dato for 2022: 11. juni

Mat on Sandøya

Beskrivelse av festivalen: På programmet står blant annet pølsekurs, helstekt gris og bluegrass-konsert

Holdes i: Sandøya
Dato for 2022: Avholdes som regel i slutten av september

Naturligvis

Beskrivelse av festivalen: Naturligvis er messa for deg som vil oppleve lokal mat, landbruk og flotte aktiviteter. Naturligvis er en årlig møteplass for mennesker fra bygd og by, og en stormønstring av landbruk, bygdekultur og opplevelser på Agder. God mat, lokal mat – og det gode måltidet blir en stadig viktigere del av messen. Mange lokale produsenter byr fram sine varer for salg – og arrangøren har et stort mattelt hvor det serveres varme og kalde retter fra øverste hylle.

Holdes i: Evje
Dato for 2022: 12. – 14. august

Den lille madfesten

Beskrivelse av festivalen: Den Lille Madfesten arrangeres hver høst på Torvet i Grimstad. Ca 20 utstillere vil vise, fortelle, skryte, begeistre og la publikum smake på det gode de lager. Felles for alle utstillere er at de holder til i Grimstad og omegn. Det blir madauksjon og smaksprøver. En dag for alle som liker mat

Holdes i: Grimstad

Dato for 2022: Dato ikke satt men har tidligere blitt avholdt i september

Matfestivaler på Østlandet

Her finner du en oversikt over matfestivaler som finner sted på Østlandet. I denne sammenheng omfatter Østlandet følgende fylker: Innlandet, Viken, Vestfold og Telemark og Oslo. 

Innlandet

Norsk Akevittfestival

Beskrivelse av festivalen: Formålet er å etablere og utvikle en årlig nasjonal akevittfestival i Innlandet som kan markedsføre regionen med utgangspunkt i et produkt som vi allerede har et historisk eierskap til. Vi vil skape en festival som setter regionen på kartet nasjonalt.

Holdes i: Gjøvik

Dato for 2022: 29. september – 1. oktober

Norsk Rakfiskfestival 

Beskrivelse av festivalen: Er du glad i mat, mennesker og god stemning? Da er turen til Fagernes verdt å ta. Festivalen har blitt kjent over hele Norge som en festival som fremmer norsk matkultur, spesielt rakfisk fra Valdres. Smak, lukt og kjøp med deg årets beste rakfisk fra produsenter som har lange og stolte tradisjoner.

Holdes i: Fagernes
Dato for 2022: 3. – 5. november

Mataukfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Matauk kommer av auk, å øke matforrådet, og er et begrep som beskriver innhøsting av mat fra naturen. Matauk nyttes oftest i forbindelse med høsting av bær og sopp, men begrepet dekker også høsting gjennom jakt og fiske. Hovedmålet med MATAUK Festival: Fremme ren mat fra Innlandet

Holdes i: Lillehammer
Dato for 2022: 7. – 8. Oktober

Trysil Food Fest

Beskrivelse av festivalen: Trysil Food Fest er en matfestival som tilbyr unike matopplevelser for enhver.

Holdes i: Innbygda
Dato for 2022: 7. – 8. oktober

Norsk Spekematfestival

Beskrivelse av festivalen: Norsk Spekematfestival – en unik satsning med fokus på innovasjon, interaktivitet, mangfold og kunnskap. En levende møteplass for spekematbransjen og en fantastisk festival for alle spekematinteresserte.

Holdes i: Tynset
Dato for 2022: 10. – 11. juni

Hamar ølfestival

Beskrivelse av festivalen: Formålet med ølfestivalen er å sette fokus på den gode ølstemningen og ølkulturen. Det satses på ølservering fra tappekran (5-6 sorter) supplert med flasker og bokser fra inn- og utland, og der er  kontinuerlig underholdning fra scene med stort sett lokale krefter av ypperste kvalitet.

Holdes i: Hamar

Dato for 2022: 2. – 4. juni

Sommer på Mjøsgårdene

Beskrivelse av festivalen: Under Sommer på Mjøsgårdene holder vi ekstra mye åpent, og inviterer inn på tun og i hager, i stuer og saler, på kjøkken og i bryggerhus. Vi fornyer det tradisjonsrike innlandskjøkkenet, og gir deg smaksrike, rause, kortreiste mat- og kulturopplevelser, – forskjellig på hver eneste gård.

Holdes i: Mjøsgårdene

Dato for 2022: Flere arrangementer i juli og august

Norsk Kyllingfestival

Beskrivelse av festivalen: Norsk kyllingfestival er lagt til de allerede eksisterende «Vålerdagene» som alltid blir arrangert siste helg før skolestart.Tanken bak festivalen er å sette Våler og Innlandet på Fjørfekartet! Norge er best i verden på hvitt kjøtt, og Våler er størst av alle, og selve navet i norsk slaktekylling- og fjørfeproduksjon!

Holdes i: Våler i Solør
Dato for 2021: Festivalen ble ikke arrangert i 2020 og 2021. Ny dato for 2022 er ikke annonsert.

Pultost- og akevittdagene

Beskrivelse av festivalen: Pultost- og akevittdagene blir arrangert i Løten med over 100 kvalitetsutstillere, Bondens Marked, Akevittenshus, Pultostenshus, maskinutstilling, dyretelt, akevisitt, Laborant Olsen, Lag og foreninger, forettningene i Løten.

Holdes i: Løten
Dato for 2022: Blir som regel arrangert i begynnelsen av september

Midt i matfatet

Beskrivelse av festivalen: Midt i matfatet er en stor mat- og landbruksfestival som arrangeres i Vikingskipet på Hamar. Midt i matfatet har blitt en viktig nasjonal tradisjon som hvert år samler 120 utstillere med kortreise mat og drikkeopplevelser fra Innlandets spiskammer. Festivalen utfordrer sanser og sinn gjennom vektlegging av kvalitet, opplysning og aktiviteter. Gjennom å pirre smaksløker skal vi også pirre nysgjerrighet på hvor maten faktisk kommer fra, og hva som må til av hardt arbeid for å få den fra jordet til bordet.

Holdes i: Vikingskipet på Hamar
Dato for 2022: 16. – 18. September

Norsk mandelpotetfestival

Beskrivelse av festivalen: Lokal mat, husflid, kultur – og naturligvis mandelpotet – står i sentrum når Alvdal Mandelpotetdyrkerlag, sammen med gode samarbeidspartnere, inviterer til Norsk Mandelpotetfestival. Mandelpoteten har sterke tradisjoner i Alvdal. Det samme har Norsk Mandelpotetfestival, som siden 1998 har blitt arrangert årlig den siste helga før elgjakta.

Holdes i: Alvdal
Dato for 2022: Festivalen avholdes som regel mot slutten av september

Matlystfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Det blir et rent sanseeldorado når Matlyst for første gang arrangeres i Brumunddal. God stemning, unike smaksopplevelser, kulturopplevelser og matkunnskap står i høysetet på festivalen som garantert gir deg matlyst!

Holdes i: Brumunddal
Dato for 2022: 20.- 22. oktober

Viken

Haandfest

Beskrivelse av festivalen: Haandbryggeriets egen internasjonale ølfestival

Holdes i: Drammen
Dato for 2022: Festivalen ble avlyst i 2020 og 2021. Ny dato for 2022 er ikke annonsert. 

Rjukan matfestival

Beskrivelse av festivalen:Mange gode smaker av Telemark og Tinn er samlet på et stort marked på torget i Rjukan.

Holdes i: Rjukan

Dato for 2022: 11. – 17. juli

Matfestivalen i Numedal

Beskrivelse av festivalen: Matopplevelser i Numedal (MIN) ble stiftet i november 2012 og har som formål og øke lokal verdiskaping innen lokalmat og grønt reiseliv. Det er bønder, råvareleverandører, produsenter, butikker, gjestegårder, hotell, restauranter og kafèer, seterdrift, bryggeri, grønnsakdyrking, honning, spekepølseproduksjon, tradisjonsbakst, fiske av sik og ørret til akevittlag, turistkontor og kulturformidling. MIN arrangerer Matfestivalen i Numedal hvert år siste helg i juni.

Holdes i: Numedal

Dato for 2022: Dato for 2022 er ikke annonsert, men avholdes tradisjonelt siste helg i juni

Fårefestivalen

Beskrivelse av festivalen: Fårefestivalen er en familiefestival som setter sauen i fokus. Butikkene stiller med gode tilbud, frivillige lag og organisasjoner stiller opp med aktiviteter, og det blir bodsalg. Det blir boder av alle slag, men på Fårefestivalen har vi mest fokus på kvalitetsvarer innen kunst og håndverk i tillegg til kortreist mat.

Holdes i: Gol
Dato for 2022: 23. -25. september

Stetten Vinfestival

Beskrivelse av festivalen: Stetten er en langhelg med fantastisk mat og vin for livsnytere og byr på flere vinsmakinger og kurs for både nybegynnere og viderekommende, vinvandring med lynraske smakinger hos serveringsstedene i Geilo sentrum, egentid i fjellet, fantastiske middager, samt en flott vinmesse midt i Geilo sentrum, hvor du kan smake deg frem til din favorittvin.

Holdes i: Geilo
Dato for 2022: 30. september – 2. oktober

Globus internasjonal mat- og kulturfestival

Beskrivelse av festivalen: Globus skal være en feiring av det internasjonale Drammen med fokus på mat og kultur. Arrangementet ønsker å nå alle befolkningsgrupper og aldre, men har et ekstra fokus på familier og de internasjonale befolkningsgruppene i byen. Målet med arrangementet er å vise frem de positive sidene ved et internasjonalt samfunn og på den måten bygge broer mellom ulike befolkningsgrupper, aldre og tradisjoner.

Holdes i: Drammen
Dato for 2022: 24. September

FjellSprell

Beskrivelse av festivalen: Matopplevelser i Numedal (MIN) ble stiftet i november 2012 og har som formål og øke lokal verdiskaping innen lokalmat og grønt reiseliv. Det er bønder, råvareleverandører, produsenter, butikker, gjestegårder, hotell, restauranter og kafèer, seterdrift, bryggeri, grønnsakdyrking, honning, spekepølseproduksjon, tradisjonsbakst, fiske av sik og ørret til akevittlag, turistkontor og kulturformidling. MIN arrangerer FjellSprell i Numedal hvert år første helgen i oktober.

Holdes i: Numedal
Dato for 2022: Avholdes tradisjonelt første helg i oktober

Fjellmatfestivalen

Beskrivelse av festivalen: En årlig mat og opplevelsestradisjon på Torsetlia Fjellstue og Hyttegrend, lokalisert på Dagalifjell, med råvarer fra Hardangervidda samt naturlige produkter som hører til. Her kan du tilbringe hele eller deler av weekenden med fjellet som ramme rundt opplevelsene og innta herlige måltider.

Holdes i: Dagalifjell
Dato for 2022: Dato for 2022 er ikke annonsert, men ble i 2021 avholdt i november

Brød og Cirkus

Beskrivelse av festivalen: Gjennom 3 dager i uke 38 hvert eneste år kan man oppleve lokalmatutstillere, næringsseminar, foredrag, kurs, bokpresentasjoner, konserter, og et mangfold av kulturopplevelser.
Festivalen viser landbruksnæringens betydning for identitet, utvikling og innovasjon i en stor bynær landbrukskommune og på den måten inspirere til samarbeid og nyskaping.

Holdes i: Nes Kommune
Dato for 2022: 22. – 24. september

Høstens Matmarked/Bygdas dag

Beskrivelse av festivalen: De lokale bøndene inviteres til byen og arrangerer aktiviteter for store og små samtidig som de fyller opp bord og boder med høstens grønnsaker fra Østfold. Det bugner i Mysen denne dagen og langbordet er igjen satt ut.

Holdes i: Mysen
Dato for 2022: 10. september

Eplefestivalen

Beskrivelse av festivalen:Hvaler Hagelag arrangerer stor eplefestival. La deg forføre av deilig mat og drikke samt mye moro.

Holdes i: Hvaler
Dato for 2022: 25. september

Askim Ølfestival

Beskrivelse av festivalen: Festival med fokus på øl, ølkultur og ølsmaking.

Holdes i: Askim
Dato for 2022: 11. juni  

Sommerens Matmarked

Beskrivelse av festivalen: Dette matmarkedet har fått sitt særpreg særpreg med variert grillmat fra lokal slakter som nytes ved langbordene i gata.

Holdes i: Mysen
Dato for 2022: 11. juni

Smaken av Råde

Beskrivelse av festivalen: Matfestival med mange utstillere som arrangeres under Råde Parkfestival.

Holdes i: Råde
Dato for 2022: 15. oktober

Oslo

Norsk Ølfestival

Beskrivelse av festivalen: Norsk ølfestival (tidligere Publikums favoritt) er en konkurranse der publikum kårer sin favoritt blant ølene som serveres på arrangementet. Alle som er med på arrangementet kan avgi stemme til sine favorittøl. Hjemmebryggere serverer sine beste og morsomste øl, og du kan smake deg fremtil din favoritt.

Holdes i: Oslo
Dato for 2022: Skulle vært arrangert 2. april, men ble utsatt på ubestemt tid

Oslo Vinfestival

Beskrivelse av festivalen: Arrangøren av Oslo Vinfestival ønsker at deltakerne skal lære mer om vin når de besøker festivalen. Statuttene til Oslo vinfestival er derfor «kunnskap og kvalitet». Det arrangeres i tillegg til masse vinsmaking også Winemakers Dinner, VinTog samt konkurransen norsk vinkelnermesterskap for å nevne noe.

Holdes i: Oslo
Dato for 2022: Festivalen ble avlyst i 2020 og 2021. Ny dato for 2022 er ikke satt ennå. 

Håndverksølfestivalen

Beskrivelse av festivalen: Håndtverksølfestivalen er et utendørs ølparadis hvor rundt 50 bryggerier fra inn og utland vil servere sine beste og mest spennende øl over to dager.

Holdes i: Oslo
Dato for 2022: Det jobbes med å arrangere festivalen på sensommeren 2022

Matstreif

Beskrivelse av festivalen: Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge, på oppdrag for Landbruks- og matdepartementet. Matfestivalen skiller seg ut ved å ha et sterkt fokus på verdiskaping i landbruket som grunnbjelke og ved at deltagerne representerer alle landets regioner. Messen er også åpen og gratis for alle.

Holdes i: Oslo
Dato for 2022: 23. – 24. september

Mat*Larm

Beskrivelse av festivalen: Mat*larm er et konsept som kobler produsenter med restauranter og er spesielt innrettet mot produsenter som har mistet store deler av sitt marked som følge av pandemien.

Holdes i: Oslo
Dato for 2022: 23. – 24. september

Oslo Craft Beer Festival

Beskrivelse av festivalen: Festival med internasjonal håndverksøl.

Holdes i: Oslo

Dato for 2022: 6. – 7. mai

Vestfold og Telemark

Økofestivalen

Beskrivelse av festivalen: Økofestivalen er norges største økologiske festival. Festivalen arrangeres årlig og baseres for det meste på frivillig innsats av lokale og regionale ildsjeler.

Holdes i: Sande

Dato for 2022: Dato for 2022 er ikke annonsert

Horten Mat- og Ølfestival

Beskrivelse av festivalen: Horten Mat & Ølfestival er en festival for hele familien hvor vi hyller de gode råvarene, søker de fantastiske smakene, og hvor både barn og vokse kan lære om mat. Det blir restauranter, foodtrucks, boder, kurs, konkurranser, musikk, underholdning , smaksprøver, aktiviteter for barn og mye mye mer.

Holdes i: Horten
Dato for 2022: 19. – 21. august

Langesund Sjømat- og fiskefestival

Beskrivelse av festivalen: Langesund Sjømat- og fiskefestival skal være en festival som retter seg mot et bredt publikum, samt være interessant for flere målgrupper. Festivalen skal danne et naturlig knutepunkt mellom sports- & rekrasjonsfiskere, sjømatprodusenter, fiskerinæring, havforskningsmiljø, restaurantbransjen, forbrukere og publikum. Festivalen arrangeres i Langesund hvert år, i begynnelsen av august.

Holdes i: Langesund
Dato for 2022: Dato ikke annonsert

Bacalaofestival

Beskrivelse av festivalen: Bacalaofestivalen i Brevik sies å være verdens største, og det serveres flere tonn med rykende fersk Bacalao til titusenvis av mannesker under festivalen.

Holdes i: Brevik
Dato for 2022: Ny dato er ikke annonsert, men holdes tradisjonelt i juli. Usikkert om den arrangeres lenger

Matfestivalen Mersmak

Beskrivelse av festivalen: Matfestivalen Mersmak har mer enn 120 utstillere. Mangfoldet er stort og deltakerne får en unik mulighet til å teste sansene. Festivalen åpner med en fargerik parade på fredag og fortsetter med et variert program med blant annet konserter, tårntur, sykkeltur, dans og matkurs.

Holdes i: Skien
Dato for 2022: 26. – 27. august

Norsk Eplefest

Beskrivelse av festivalen: Norsk Eplefest skal være et nasjonalt arrangement med utgangspunkt i tettstedet Gvarv og tilliggende fruktdistrikt, som skal promotere norsk fruktproduksjon, men med særlig vekt på fruktproduksjon i Midt-Telemark. Norsk Eplefest skal promotere kortreist norsk kvalitetsfrukt som er bærekraftig produsert.

Holdes i: Gvarv
Dato for 2022: 24. september

Dyrskun

Beskrivelse av festivalen: Norges største handels og landbruksmesse med røtter tilbake til 1850 årene.

Holdes i: Seljord
Dato for 2022: 9. – 11. september