I Love Bergen – et litt annerledes guideselskap i Bergen

av | Storbyopplevelser

I Love Bergen er et guideselskap som tilbyr unike opplevelser i Bergen. Selskapet ble startet våren 2021 av Emma Vestrheim, en bergenser med opprinnelse fra Australia, og de unike turene ble snart en favoritt blant besøkende. På kun 12 måneder inntok de 1. plassen på Tripadvisor og Emma har måttet ansette flere dyktige guider for å ta imot alle gjestene.

Emma Vestrheim, eier av I Love Bergen Guideselskap

PROMOSAMARBEID

Opplev unike og bortgjemte steder i Bergen

Emma er en erfaren guide som hadde jobbet for mange andre selskaper i årevis før hun startet for seg selv. Noe av bakgrunnen for å skape noe eget var frustrasjon over at man alltid dekket de samme temaene og de samme stedene, uavhengig av gruppe og interesser til de besøkende. Emma ville vise frem de mer unike og bortgjemte stedene, og turene er derfor lagt opp som en kombinasjon av de mer velkjente og beste delene av Bergen, og de mer unike stedene.

Vandreturene dekker Bergens omfattende historie, fra tiden som hovedstad til hansatiden, men har også fokus på hverdagen i Bergen, fra hva de spiser til hva de gjør for moro skyld. Turene fokuserer ikke bare på Bergens historiske høydepunkter, men også de hemmelige smugene og stedene som kun er kjent av lokalbefolkningen.

Når du er på en guidet tur med I Love Bergen vil du også oppdage at guidene har kreativ kontroll under sine turer. Det vil si at istedenfor et fastsatt manus som forteller alt hva guiden skal fokusere på og snakke om, så har de frihet til å også fokusere på egne interesseområder for å gjøre turen til sin egen. Dette betyr at du alltid vil ha en guide som snakker om noe de er interessert i, i stedet for et ferdig manus de skal lese fra..

I love Bergen guided tours

Noen av de mest populære guidede fotturene fra I Love Bergen

Bergens fortid og nåtid

Bergen er en by som er best utforsket til fots, og her får du oppleve både de kjente og de mer hemmelige stedene. Turen ledes av en entusiastisk lokal guide som et lynkurs i det meste om Bergen. Du vil lære om Bergens historie og betydning, og selvsagt om hvordan det er å bo her i dag. Målet er at du sitter igjen med kjærlighet til Bergen, og full av ideer om hva du kan gjøre videre.

Denne smågruppeturen kombinerer historie, kultur og hverdagsliv sammen med innsideinformasjon fra din lokale guide. Turen tar ca. 2 timer og inkluderer steder som Bergenhus Festning, Bryggen, Fisketorget og historisk trehusbebyggelse, samt andre interessante steder i sentrum av byen.

Emma Vestrheim guider for I Love Bergen

Bergens Høydepunkter

Leter du etter en kort spasertur som vil gi deg en omfattende oversikt over Bergens viktigste historiske steder? Da er denne turen noe for deg!

Denne spesielle vintervandringen (arrangeres fra september til mai) vil holde deg (for det meste) unna regn og kulde mens du vandrer gjennom de to viktigste historiske stedene i Bergen: festningen og Bryggen. Turen varer kun en time, så om været ikke skulle være på sitt beste er det ikke for lenge å tilbringe utendørs. Turen går i et rolig tempo, så det passer for alle.

Historisk Nordnes: Kjøpmenn, hekser, kriminalitet og skjulte smug

På utkikk etter en unik vandretur i Bergen som tar deg vekk fra de travle trange områdene på Bryggen og fiskemarkedet? Oppdag en av de best bevarte hemmelighetene i byen med denne vandreturen på Nordneshalvøyen, et av Bergens best bevarte nabolag med hus fra 1600-tallet.

Denne historiske vandringen vil gi deg historiske fakta og fortellinger som du ikke vil høre på en vanlig vandretur. Vi vil også vandre gjennom de trange smugene som bare lokalbefolkningen går i. Her vil du se noen av de mest fotogene stedene i hele Bergen. Selv om dette er en historievandring, vil vi også dekke livet i Bergen i dag – vi passerer skoler, parker, Havforskningsinstituttet og steder som gir oss et innblikk i hverdagen. Dette området har også noen av byens mest populære kafeer. Nordnes er også et boligområde, så vi holder gruppestørrelsene små for ikke å forstyrre lokalbefolkningen. Turen varer i 2 timer. 

Book en guidet tur med I Love Bergen

Syns du det hørtes interessant ut å bli med på en guidet vandretur med Emma eller en av hennes dyktige medarbeidere? Her kan du booke din tur. Legg merke til at alle turene guides på Engelsk.

Smug i Bergen på guidet vandretur med I Love Bergen

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)