De Bergenske – 5 familieeide hoteller i Bergen Sentrum

av | Hoteller

Vil du bo ærverdig og klassisk, moderne og urbant, intimt og koselig eller foretrekker du det unike og eksklusive? Har du planer om å bo på hotell i Bergen kan du velge det som passer dine preferanser blant De Bergenske sine 5 unike hoteller midt i byens sentrum.

PROMOSAMARBEID (Alle foto: De Bergenske)

En familieeid hotellkjede med hjerte for byen

De Bergenske er ikke en vanlig kjede av hoteller og spisesteder, de er en hotellfamilie, eid og drevet av familien Smørås, en ekte bergensfamilie med kjærlighet til byen og et langsiktig perspektiv. Selskapet har vært i drift helt siden 1919, da deres eldste hotell, Augustin, åpnet dørene og ønsket sine første gjester velkommen. Siden den gang har driften blitt utvidet til både flere hoteller samt et knippe restauranter i byen.

Fem unike og autentiske hoteller i sentrum av Bergen

De fem hotellene i De Bergenske skiller seg både fra hverandre og alle de andre hotellene i byen. De gir Bergen by et unikt, autentisk uttrykk som bergenserne selv kan stå inne for – og nyte godt av. Book ditt unike hotellopphold her.

Grand Hotel Terminus

Grand Hotel Terminus er et enestående, klassisk hotell med 131 hotellrom. Det åpnet dørene i 1928 og ble umiddelbart anset som en av byens mest fornemme hotell. Etter 13 år med restaurering og renovering har bygget fått sin opprinnelige prakt tilbake og fremstår vakrere enn noensinne.

Hotellet ligger like ved jernbanestasjonen og Bystasjonen, byens busstasjon, og med kort avstand til alt det Bergen har å by på. Grand Hotel Terminus har både restaurant og bar, og du kan også slappe av og nyte en vakker hage på to mål tilhørende hotellet.

Hotellet ble fredet av Riksantikvaren i 2012, som et fremragende eksempel på moderne hotellarkitektur fra det 20. århundre.

Grand Terminus

Zander K Hotel

Like ved Grand Hotel Terminus finner du et av Bergens mest urbane hotell, Zander K. Hotellet har 249 rom og ble åpnet i mars 2017. Det etablerte seg på kort tid som et av Bergens kuleste hoteller.

Som gjest kan du opplev nordisk design og kortreiste råvarer på sitt beste. Den pulserende lobbyen er et populært tilholdssted for både lokalbefolkning og hotellgjester.

Hotellet ligger et steinkast unna jernbanen i Bergen og med kort vei til Bystasjonen. Flybussen og bybanen stopper like ved.

Zander K - De Bergenske

Bergen Børs Hotel

Midt i hjertet av Bergen finner du Bergen Børs Hotel, Bergens eksklusive midtpunkt. Hotellet har 127 rom og suiter, og de spesialdesignede møblene kombinert med moderne skandinavisk design gir interiøret særpreg. Her kan du bo i alt fra standard enkeltrom opp til en 54 m2 suite med havneutsikt. Suitene er i en klasse for seg selv, ikke minst suiten i børssjefens tidligere kontor.

Er du ute etter et gourmetmåltid av det mer eksklusive slaget trenger du faktisk ikke å forlate hotellbygget. Bare Restaurant ligger i hotellets 3. etasje og innehar en prestisjefylt Michelin-stjerne, som den første restaurant i byen. Menyen hos Bare er vestlandsbasert med lokale råvarer.

Bergen Børs Hotel ligger med umiddelbar nærhet til Fisketorget, Bryggen, Torgalmenningen og handlegaten Strandgaten, og byens bar- og restaurantstrøk ligger også like ved.

Børs Hotel - De Bergenske

Augustin Hotel

Augustin Hotel har en trivelig og intim atmosfære og har vært eid av samme familie i fire generasjoner. Hotellet fremstår med en fin blanding av tradisjonell stil og moderne design, og har 130 rom i ulike størrelser og kategorier.

Augustin Hotel er kjent for sin fantastiske restaurant og vinbar, Altona. Restauranten er lokalisert i en av Bergens eldste skjenkestuer i kjelleren på hotellet, og byr på en unik atmosfære i over 400 år gamle omgivelser. Her kan du nyte retter basert på norske mattradisjoner med en moderne vri, basert på ferske og lokale råvarer. Med et vinutvalg på over 1000 titler hjelper stedet sommelier deg med å finne den perfekte vinen til maten.

Med beliggenhet nesten midt mellom Akvariet og Fisketorget, og med nærhet til Fløibanen og Bryggen, er det kort vei til de største attraksjonene i byen.

Augustin Hotel - De Bergenske

Villa Terminus

Villa Terminus er et boutiquehotell midt i Bergen sentrum. Høy komfort, unike designdetaljer og skeive vinkler er en god beskrivelse. Her får du nemlig moderne kvalitet i et historisk bygg.

Som gjest i Villa Terminus bor du i historiske omgivelser og atmosfære i et av 18 ulike tomannsrom i et av Bergens flotteste, vernede bygg. Alle rommene er spesialbygget og inkluderer tilpasninger som speiler bygget, og hvert rom er dedikert til en vestlandsforfatter.
Boutiquehotellet er lite og intimt med behagelige fellesområder hvor du kan slappe av. Du kan også benytte den 2 mål store hagen som deles med nabohotellet Grand Hotel Terminus.

Bor du på Villa Terminus er du i nærkontakt med byens puls. Det er kort gangavstand til alt det Bergen sentrum har å by på av opplevelser.

Villa Terminus - De Bergenske

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)