Opplev fjorden med Rødne Fjordcruise

av | Adventure, Rundreiser

Trange fjorder, sterke tidevannsstrømmer og koselige bygder. Mektige fjellplatå og spektakulære fosser. Dansende nordlys og et mangfoldig dyreliv. Naturopplevelsene står i kø under et fjordcruise med Rødne!

PROMOSAMARBEID (Headerfoto: Rødne/Robin Strand)

Norge er viden kjent for sin spektakulære natur, med bratte fjell, dype fjorder og utallige fossefall, og vi er også kjent for å ha en av de beste beliggenhetene for å observere det magiske nordlyset. Legg på det rike arktiske dyrelivet og destinasjonen for de store naturopplevelsene er komplett. Med Rødne Fjordcruise kan du oppleve alt dette!

Rødne Fjordcruise arrangerer turer fra både Bergen, Stavanger og Tromsø, og her får du et lite innblikk i de spennende cruisene som tilbys.

Fjordcruise med Rødne fra Bergen

Fra Bergen kan du velge mellom to spennende fjordcruise.

Mostraumen

Det ene fjordcruiset går til tidevannskanalen ved Mofjorden, nemlig Mostraumen. Ombordstigning skjer fra Zachariasbryggen like ved Fisketorget i Bergen, og fra utseilingen, som gir deg flott utsikt over Bryggen, står opplevelsene i kø. Turen går gjennom storslått natur innover Osterfjorden mot Modalen, Norges nest minste kommune. Høydepunktet på fjordcruiset er turen gjennom selve Mostraumen, som går i en 600 meter lang og 50 meter bred kanal. Her vil man oppleve kreftene fra både tidevann og elvene som forsyner fjorden med ferskvann. Jo lenger inn i fjorden du kommer, jo brattere og mektigere blir fjellandskapet, og med bratte fjell følger det også ofte med buldrende fossefall og Mostraumen er intet unntak.

I tillegg til flotte naturopplevelser kan man, hvis man er heldig, også oppleve noe av det rike fugle- og dyrelivet som befinner seg i det vakre fjordlandskapet. Kanskje får du observere sel som soler seg på svaberget eller en ørn som svever over båten. Dette fjordcruiset tar ca. 3-3,5 timer t/r og arrangeres hele året.

Hardangerfjorden cruise

Det andre fjordcruiset du kan velge fra Bergen er Hardangefjorden cruiset som går til Rosendal. Dette cruiset går med rutebåt fra Strandkaiterminalen og selve turen tar ca. 2 timer hver vei. I tillegg til vakker natur underveis på reisen er Rosendal en opplevelse i seg selv. Her finner du massevis av spennende aktiviteter, flotte turområder, et lite sentrum med kafeer, gallerier og butikker og flotte sandstrender. Glem ikke å legge turen innom Baroniet Rosendal, Skandinavias minste slott som stod ferdig i 1665 og er omgitt av en fantastisk rosehage.
Båtene til Rosendal går hele året, og stopper også på Flesland kai og på Os begge veier.

Fjordcruise med Rødne i Mostraumen, Foto: Rødne/Robin Strand

Foto: Rødne/Robin Strand

Fjordcruise med Rødne fra Stavanger

Fra Stavanger har du 3 ulike fjordcruise med Rødne.

Lysefjorden og Preikestolen

Dette cruiset går fra Stavanger sentrum, med elektrisk båt, til Lysefjorden og Preikestolen. Noen av høydepunktene på turen, i tillegg til vakker vestlandsnatur, er Fantahålå, Preikestolen og Hengjanefossen. På sommerstid stopper gjerne båten for å mate geitene som er på sommerbeite i Lysefjorden, og om du er heldig kan du også få oppleve seler som soler seg på svabergene. Turen tar 3-3,5 timer t/r og arrangeres hele året.

Preikestolen Fjordcruise og fottur

Dette cruiset kombinerer både fjord og fjell og starter med et fjordcruise innover Lysefjorden til Preikestolen. Underveis tar man et stopp for å mate geitene som beiter i fjellveggen, besøker Fantahålå og Hengjanefossen, i tillegg til å oppleve Preikestolen fra fjorden.

Istedenfor å returnere med båten til Stavanger blir du hentet med buss i Forsand og kjørt til Preikestolhytta. Herfra starter fotturen til Preikestolplatået med spektakulær utsikt og massevis av fotomuligheter. Fotturen tar ca. 2 timer hver vei. Etter endt vandring blir du transportert tilbake til Stavanger med buss.

Denne turer en lagt opp som en heldagstur med en total varighet på ca. 9 timer og arrangeres fra mai til september.

Preikestolen Fjordcruise og guidet fottur – vinter

Vinter, snø og is er ingen hindring om man vil oppleve både Lysefjorden og Preikestolen om vinteren. Med dette spesielle vintercruiset følger man mye samme opplegg som sommercruiset til Lysefjorden, men selve vandreetappene foregår med en egen guide. Under fjordcruiset, som tar deg forbi sjarmerende øyer, stupbratte fjell og mektige fossefall, får du også se Fantahålå og titte opp på majestetiske Preikestolen, 604 m.o.h. Du får selvsagt også opplevd Hengjanefossen på nært hold. I Forsand venter fjellguiden og tar deg med i minibuss til Preikestolhytta hvor vandreturen starter. Guiden sørger for brodder og annet nødvendig utstyr, slik at du får en trygg og uforglemmelig opplevelse.

Turen er en heldagstur og tar ca. 8-9 timer. Den arrangeres fra oktober til desember.

Fjordcruise med Rødne til Preikestolen, Foto: Rødne

Foto: Rødne

Fjordcruise med Rødne fra Tromsø

Fra Tromsø kan du velge mellom to spennende fjordcruise

Nordlyssafari med garanti

Har du alltid drømt om å oppleve nordlyset? Tromsø er det perfekte stedet! Kunstig lys er ikke bra om man vil observere nordlys, og med den romslige og komfortable katamaranen MS Rygerdronningen kommer du deg raskt bort fra den arktiske hovedstadens lyskilder, og kan nyte den unike opplevelsen av Aurora Borealis som danser på himmelen i polarnattens mørke. Med på turen er der en kunnskapsrik guide som forteller deg alt du vil vite om dette spektakulære naturfenomenet – og mer til!

Turen tar ca. 2,5 timer og kommer med garanti. Det vil si at om du ikke observerer nordlys underveis på turen vil du motta en gratisbillett til Rødnes neste tilgjengelige nordlyssafari. Turene arrangeres fra november til januar.

Hvalsafari med garanti

Det spektakulære synet av en knølhval som bryter vannet og kaster seg opp i luften, eller finnen til en spekkhogger som skjærer seg bortover vannflaten er helt spesielt. Om bord på den raske, luksuriøse og miljøvennlige katamaranen MS Rygerdronningen kan du bli med på en minnerik, og stillegående, guidet rundtur til hvalens matfat utenfor Tromsø.

På turen er det mulighet for å observere knølhval, spekkhoggere, niser og et stort mangfold av arktiske fugler, og for at du skal være helt oppdatert på dette spennende områdets dyreliv er der med en kunnskapsrik guide som forteller om det lokale dyrelivet i arktiske forhold.
Denne turen arrangeres fra november til januar og varer i ca. 8 timer

Hvalsafari med Rødne Fjordcruise, foto Rødne/Marten Bril

Foto: Rødne/Marten Bril

Nordlyssafari med Rødne Fjordcruise, Foto: Rødne/Øystein Lunde Ingvaldsen

Foto: Rødne/Øystein Lunde Ingvaldsen

Bestill ditt Fjordcruise med Rødne fra Bergen, Stavanger eller Tromsø her 

Om Rødne

Rødne er Norges største familieeide hurtigbåtrederi, med over 120 ansatte og 13 båter. I tillegg til rute- og ambulansetjenester i øysamfunn på vestlandskysten tilbyr Rødne fantastiske Fjord Cruise fra Stavanger, Bergen og Tromsø.

Siden 1974 har selskapet tilbudt fjordcruiseopplevelser i Norge, og de satser på både miljøvennlige skip og bærekraftig turisme gjennom å tilby fjordopplevelser hele året.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)