Asker og Bærum lanserer Smakskart

av | Kortreist mat, Matopplevelser

Foto: Hauger Gård

Asker og Bærum lanserer Smakskart

I Asker og Bærum har de nå lansert et spennende smakskart som skal gjøre det lettere for besøkende å finne frem til de lokale gårdsbruk som tilbyr opplevelser og salg av egne produkter.  

28 gårder med spennende matopplevelser

Det flunkende nye Smakskartet er digitalt, og viser oversikten over gårder man kan besøke i regionen. Det er foreløpig 28 gårder fra de to kommunene med i oversikten, men flere gårder og opplevelser vil komme med etterhvert. Med et slikt smakskart blir det lettere for deg som planlegger en tur i område å få oversikt over hvilke tilbud som finnes langs ruten.

Du finner det interaktive kartet helt nederst i artikkelen 

Grini Gårdsutsalg

Foto: Grini Gårdsutsalg

Dine røtter Wøyen

Foto: Dine Røtter – Wøyen Gård

Gårdsopplevelser for hele familien

De ulike tilbudene som finnes på Smakskartet spenner mellom alt fra pressede epler og gårdsbrygget øl, til oster fra gårdsysteri, møre biffer, håndverkspølser og hjortekjøtt. Her er også besøksgårder med aktiviteter for barna, som for eksempel rideturer, hilse på lamaer og sauer, mate huskyer eller ganske enkelt plukke sine egne grønnsaker og frukt. 

Les også: Autentiske norgesopplevelser med Hanen

Hauger Gård

Foto: Hauger Gård

Mat for å nyte på stedet, hjemme eller på veien

flere av gårdene har små gårdskafeer hvor du kan nyte maten på turen, mens andre har gårdsutsalg hvor du kan kjøpe lokalproduserte kvalitetsprodukter med deg hjem. Mange av produktene passer også perfekt som turmat eller hvorfor ikke ta med deg en stor kurv for en perfekt picknick? Fyll på kurven etterhvert som du gjør dine stopp og nyt et kortreist måltid med familie og venner ute i det fri!

Les også: Slik planlegger du en perfekt bilferie i Norge 

Benytt smakskartet for å planlegge den perfekte opplevelsesturen

I kartet under kan du utforske de ulike gårdene som er med på prosjektet. Hver kategori har fått sitt eget symbol slik at det er lettere å orientere seg om hvilke tilbud som ligger langs den ruten du planlegger. Om du vil utnytte flere av kartets muligheter kan du klikke på den lille firkanten øverst i venstre hjørnet og markere for at du også vil se en oversikt over museer, gallerier om lokasjoner for utekunst og skulpturer i området.

Les mer om Smakskartet på Visit Asker og Bærum sine nettsider her. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)