På Let’s get lost skriver vi om kulturbasert og naturbasert adventure reiser og opplevelser. Vi fokuserer på å formidle ekte og autentiske reiseopplevelser som dekker unike og nye destinasjoner og aktiviteter, samt opplevelser utenfor allfarvei. Gjennom våre historier inviterer vi leserne til å oppdage og oppleve verden sammen med oss gjennom tekster, bilder og videoer. Vi har som mål at våre historier skal gi leserne innsikt i hva adventure turisme er, og inspirasjon og mot til å følge egne reisedrømmer. Vi fokuserer på at våre reiser og opplevelser i størst mulig grad skal være miljøvennlig, bærekraftige og at dyrevelferd er i fokus. Vi tilstreber, og oppfordrer til, å utvise sensitivitet og forståelse i møte med nye kulturer, religioner og samfunn.

Våre artikler

Våre artikler er basert både på selvstendige reiser og personlige erfaringer gjennom et langt liv som eventyrer, samt ulike samarbeid. Våre samarbeidspartnere er både nasjonale- regionale- og lokale destinasjonsselskaper og turistkontorer, samt firmaer og andre aktører innen reiselivssegmentet. Det å reise er en kostnads- og tidkrevende aktivitet, og for at vi skal ha mulighet til å videreformidle et stort spekter av opplevelser til våre lesere er de aller fleste samarbeid vi inngår betalte oppdrag. Alle artikler som er basert på sponsede eller betalte samarbeid er merket med dette i henhold til markedsføringslovens bestemmelser. Alle meninger og holdninger som fremkommer i artiklene er helt og holdent mine egne, og således ikke produsert, redigert eller influert av samarbeidspartnerne.

Noen svært få artikler er rene advertorials, med reklametekster, bilder eller budskap levert fra en samarbeidspartner. Alle disse artiklene er merket med «Annonsørinnhold» og er således å regne som ren reklame.

Affiliate lenker

I noen av våre artikler er der lenker som er knyttet til et affilliate program. Disse lenkene vil kunne gi Let’s get lost en inntekt om leserne trykker på lenken og tjenesten eller produktet det lenkes til kjøpes/bestilles av leseren. Bruk av lenkene vil ikke påvirke prisen leserne får på produktet i negativ retningmen kun gi en liten bonus til Let’s get lost.

Våre foto

Foto som benyttes på Let’s get lost er i all hovesak våre egne, tatt i forbindelse med reiser og opplevelsesturer i inn- og utland. I de tilfellene det ikke er våre foto som benyttes i artiklene vil dette være tydelig merket ved eller under bildet.

Våre foto skal fremstille destinasjonen eller opplevelsen på en mest mulig autentisk og reel måte, og vi tar avstand fra utstrakt bruk av redigeringsprogrammer, f.eks. Photoshop, om redigeringsprosessen har som formål å forvrenge, forskjønne eller forfalske bildene. Vi tar også avstand fra å produsere eller publisere bilder som viser posering i farlige situasjoner, bilder som kan fremstå krenkende i forhold til religiøse skikker og steder eller andre kulturelle koder og forhold. Vi er også ytterst forsiktig med å fremstille tilfeldige personer i våre bilder, og publiserer ikke bilder hvor enkeltmennesker er hovedmotivet med mindre dette er godkjent av personene på bildet på forhånd.

Etikk og opplysningsplikt

Let’s get lost er tett knyttet til det nordiske reisebloggerkollektivet NordicTB og deres globale samarbeidsorganisasjon iambassador. Vi anerkjenner og følger deres STS Code: Standards & Ethics for Professional Travel Bloggers. Vi er også medlem av Professional Travel Bloggers Association (PTBA) og følger deres guidelines når det gjelder hvordan reisebloggere bør arbeide sammen med destinasjoner og merkevarer, og retningslinjer for både opplysningsplikt og en profesjonell holdning til arbeidet som blogger. Vi følger selvsagt også markedsføringslovens bestemmelser om merking av reklame i digitale og sosiale kanaler.