Utforsk Norge – ta en kortferie hos De Historiske

av | Adventure, Hoteller, Rundreiser

Storslåtte naturopplevelser, utsøkt mat, aktiviteter og en deilig hotellseng. En kortferie hos De Historiske Hotel & Spisesteder byr på det lille ekstra!

PROMOSAMARBEID (Headerfoto: Ida Skeie/Visual Boost)

Hva er en kortferie med De Historiske?

En kortferie hos De Historiske er i korte trekk en ferdig sammensatt pakke til deg som inkluderer overnatting, måltider og opplevelser på flere av De Historiskes hoteller og spisesteder. Pakkene er skreddersydd for å fremheve de beste opplevelsene basert på område, tidsrom og interesser.

Kortferiene går typisk over 2 til 4 netter, men det er også fullt mulig å utvide den og gjøre den helt personlig ved å legge til flere overnattinger i samme bestilling. Kortferiene baserer seg som regel på at man benytter eget transportmiddel for å reise mellom de ulike stedene. På denne måten får man også inkludert spektakulære naturopplevelser i pakkene. Noen av kortferiene er også mulig å gjennomføre ved bruk av offentlig transport.

Hotel Union Øye interiør hotellrom

Foto: Hotel Union Øye

Kortferier skreddersydd for fantastiske kjøreopplevelser

Med så mange ikoniske kjørestrekninger i Norge er det nesten vanskelig å sette sammen en pakke som ikke inkluderer fantastiske kjøreopplevelser, og noen av kortferiene på menyen tar deg langs de mest spektakulære strekningene. Hva med å legge turen til naturskjønne Hardanger og følge Nasjonal turistveg Hardanger under epleblomstringen eller innhøstingen, eller den litt mer uoppdagede Nasjonal Turistveg Gaularfjellet som byr på nasjonalromantikk og et spektakulært utkikkspunkt.

Under turen i Hardanger bor du på historiske Hotell Ullensvang, som har både svømmebasseng og velværeavdeling, og på Utne Hotell, et sjarmerende lite hotell med 300 års historie. På ruten over Gaularfjellet bor du på majestetiske Kviknes Hotel og på Hotel Union Øye som nesten fremstår som en tidskapsel som tar deg med tilbake i tid. Middager under begge disse kortferiene er basert på lokale tradisjoner og råvarer, og er selvsagt en del av pakken.

Nasjonal Turistveg Gaularfjellet

Langs Nasjonal Turistveg Gaularfjellet. Foto: Statens Vegvesen/Jarle Wæhrer

Kortferier skreddersydd for smakfulle matopplevelser

De norske mattradisjonene har virkelig blitt løftet frem de senere årene, og flere og flere setter pris på et avbrekk fra hverdagen for å dykke dypere ned i de mange smaker, tradisjonsretter og råvarer vi har til rådighet. Selv om alle de historiske hotellene har lokalmat i fokus finnes der også 3 kortferier skreddersydd for matelskeren: Matvegen.

En av disse er turen «Matvegen – fra Hotel Brosundet til Britannia Hotel». Denne tar deg fra Ålesund til Trondheim og her står de kulinariske opplevelsene i kø med sesongbaserte råvarer fra et nordisk moderne kjøkken. Kjøreturen mellom stoppestedene tar deg også langs en av Norges mest berømte veistrekninger, Atlanterhavsvegen, som med sine mange buede broer binder øyer og holmer til fastlandet. Pakken inkluderer blant annet en fem-retters middag ved Apotekergata No. 5 i Ålesund og en tre-retters middag ved Brasserie Britannia i Trondheim og du får i tillegg masse flotte tips om kulinariske stopp underveis på kjøreturen. Der finnes også spennende Matvegen-pakker fra Røros til Trondheim og fra Bergen til Bekkjarvik.

Har du fått øynene opp for sideren? I Hardanger kan du booke en kortferie med Sidersafari til ulike siderprodusenter langs Hardangerfjorden, kombinert med fjordcruise, omvisning, sidersmaking og fantasitske hotell og matopplevelser på kjøpet.

Matrett hos Kviknes Hotel

Foto: Kviknes Hotel

Kortferier skreddersydd for uforglemmelige utendørsopplevelser

Vår spektakulære norske natur bør selvsagt ikke bare nytes fra bilen, og derfor finnes der også skreddersydde kortferier som inkluderer utendørsopplevelser. Hva med en guidet kajakktur i skjærgården ved Jørpeland, fottur til Preikestolen eller dagstur til Flørli inkludert i pakken med overnatting og middager på et av de fantastiske Historiske Hoteller? Du kan også kjøpe kortferier som inkluderer Fjordcruise enten fra Bergen eller Stavanger.

Kortferie langs Discovery Route

Hva med en reise i fotsporene til 1880-tallets pionerer? Discovery Route var den første pakkereisen som ble solgt i Fjord-Norge, og ble etablert av Thomas Cook Reisebyrå på 1880-tallet. De første turistene, som stort sett var velstående Engelskmenn, reiste med hest og kjerre, og med dampbåt på fjorder og innsjøer, og overnatting ble foretatt på skysstasjoner og prestegårder. Den økte aktiviteten satt virkelig sine spor i de ulike lokalsamfunnene, og langs Discovery Route vokste det frem mange ærverdige hoteller bygget i Sveitserstil.

Kortferien Discovery Route går fra Stavanger til Bergen og følger i fotsporene til de første pakkereiseturistene. Turen går over 5 dager og du overnatter på noen av områdets mest unike hoteller; Kronen Gaard Hotell, Energihotellet, Hotel Ullensvang og Fleicher’s Hotel. Pakken inkluderer selvsagt både middag og frokost på de hotellene du besøker. Langs kjøreruten vil du passere ikoniske landemerker, brusende fosser, historiske bygg og spennende museer, og der er massevis av muligheter for utendørs aktiviteter langs ruten.

Epler i forgrunnen av Hotel Ullensvang

Foto: Hotel Ullensvang/Morten Knudsen

Bestill din kortferie hos De Historiske hoteller og spisesteder i dag

De nevnte kortferiene over er bare et lite knippe av de mange ulike pakkene som er satt samme for deg. Her finnes også spennende temapakker rundt kunst, arkitektur, musikk og historie som er verdt å ta en titt på. For å få full oversikt over alle mulighetene, sjekk ut oversikten over alle kortferier og aktiviteter her.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)