Weekendturer i Tyskland

#CitybreakGermany

Sammen med Tysklands Nasjonale Turistbyrå og NordicTB har vi i mange år samarbeidet på å fremheve ulike små og store byer i Tyskland som passer perfekt for en weekendtur eller ferietur. Kampanjen kalles #CitybreakGermany og her er mine innlegg fra samarbeidet.

Bakgårdsidyll i Lübeck

 

De mange, unike og sjarmerende bakgårdene i Lübeck er et flott eksempel på middelalderens byutvikling i den engang så sentrale hansabyen.

Historie og nyskapning langs Tysklands riviera

Kystlinjen langs Østersjøen i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern kalles populært den tyske riviera. Her finner du både kystlandsbyer, hansabyer og dessuten milevis med hvite, innbydende sandstrender.

Oppdag gjemte perler i Berlin

 

Under min siste reise til Berlin utforsket jeg bydelen Wedding og dets kreative miljø, samt tok en svært interessant utflukt til Funkhaus Berlin, det tidligere kringkastingshuset for Øst-Tysk radio.

På oppdagelsestur i Nord-Tyskland

 

Bli med på en liten rundreise i den tyske delstaten Schleswig-Holstein for å oppleve kultur og historie tett knyttet til Danmark.

Gustrow - ypperlig for nysgjerrige og aktivitetssøkende familier

Gustrow er en liten og koselig by som ligger lokalisert nordøst i Tyskland. Byen har rundt 30.000 innbyggere og har i tillegg til en liten og intim sentrumskjerne store friluftsområder rundt seg for rekreasjon og aktivitet.

Schwerin - kultur, tradisjoner og et spøkelsesslott

Schwering er den eldste byen og hovedsetet i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. Byen er omkranset av flere innsjøer og det sies at den innenfor bygrensene kan deles inn i tre ulike områder; 1/3 innsjø, 1/3 bebyggelse og 1/3 grøntarealer.

Schwerin i kjærlighetens tegn

Kjærlighet og romantikk er et evig tema både i kunst, litteratur, folkelig tro og tradisjon og i livet for øvrig. Uten kjærlighet og romantikk kunne det blitt ganske så kjedelig og udramatisk og mang en historie hadde vært ganske så annerledes uten dette elementet.

Julemarked i Tyskland: Hameln

 

Julemarkedet i Hameln er lokalisert i gatene rundt Hochzeitshaus og Marktkirche og inneholder rundt 70 spennende og julepyntede boder.

Julemarked i Tyskland: Hildesheim

 

Julemarkedet i Hildesheim ligger vakkert plassert på markedsplassen i sentrum av byen med flotte bindingsverkshus som bakteppe.

Julemarked i Tyskland: Göttingen

Julemarkedet i Göttingen ligger lokalisert i sentrum av byen ved og rundt rådhuset og St. John kirken. Der er over 80 ulike boder med tradisjonelle tyske julemarkedsvarer.

Julemarked i Tyskland: Goslar

 

Midt i sentrum av Goslar, på den åpne markedsplassen, finnes byens eneste og superkoselige Julemarked.