Sist oppdatert

Julemarked i Tyskland: Goslar

Midt i sentrum av Goslar, på den åpne markedsplassen, finnes byens eneste og superkoselige Julemarked. Markedet er åpent fra 23. november til 30. desember og bodene er åpent alle dager fra kl. 10-20 (kl. 11-20 om søndager) Romjulen har noen dager med reduserte åpningstider.

Bodene ligger plassert både på markedsplassen og i to gater som strekker seg fra markedsplassen og mot kirken i bakkant. For de minste kan markedet i Goslar by på en koselig karussell og et lite tog samt en stall med julekrybbe, geiter, lama og små hester som barna kan hilse på.

I Goslar har de virkelig satset på å benytte lys for å skape den gode julestemningen, og hele markedsplassen er omkranset av lyslenker, lysgardiner og annen lysdekor. Fra den sentralt plasserte fontenen på midten av markedsplassen strekker det seg lange lyslenker utover og over markedet.

 

Den originale «Romantiske Juleskogen»

Julemarkedet i Goslar inneholder den originale «Romantiske Juleskogen» som de hadde ideen til og innførte for endel år tilbake. Juleskogen består av rundt 60 store grantrær som er lyssatt og montert som en tett skog på en liten åpen plass. Inni skogen er bakken dekket med trespon og der er laget til stier mellom trærene.

Mange av trærne har en liten rundskåret plate montert rundt stammen som fungerer som et bord og der er flere boder som selger varm drikke inni skogen. Romantisk Juleskog ble snart veldig populært rundt på andre julemarkeder i Tyskland men siden Goslar har rettighetene til konseptet må de andre markedene få sin godkjennelse før de kan montere og promotere lignende konsept hos seg. Ta deg en spasertur i skogen og nyt en en varm kopp Glühwein ved et tre eller på en benk. Det kan absolutt anbefales!

Ta med julekoppen som suvenir

Koppene med julemotiv fra Goslar kan du velge å levere tilbake etter du er ferdig med å drikke Glühwein eller du kan ta den med deg hjem som en souvenir. Når du kjøper drikken betaler du nemlig 2 euro i pant som du får tilbake om du leverer inn koppen.

Siste innlegg

Søkelys på miljøvennlige og bærekraftige tiltak på Antiparos

...
Les mer

Reisetips til Aruba for de eventyrlystne

...
Les mer

Inspirasjonsvideo for en aktiv reise til Aruba

...
Les mer

Betalingskortene for deg som liker å reise

...
Les mer

Dagligliv, matkultur og gatekunst i Palafrugell

...
Les mer

Velvære i Costa Brava – mer enn bare en tur på spa

...
Les mer

På sykkel i New York

...
Les mer

Utforsk New York’s gjemte perler med New York Adventure Club

...
Les mer

En guide til gresk mat og matkultur

...
Les mer

På jakt etter nordlys og hval med Arctic Expedition

...
Les mer

Hurtiglenker

Medlem av

Ett lys for hver varme drikke

Den store julegranen plassert sentralt på julemarkedet er fyllt med julelys. Det sies at for hver kopp eller glass med varm drikke som selges tennes et lys. Ved julemarkedets slutt er treet helt dekket av lys, tett i tett.

 

Det er stemningsfullt å gå mellom alle bodene om kvelden når lysene er tent og alle duftene fra bodene blander seg i luften. Hiv på litt julemusikk, plingingen og barnelatter fra karusellen og masse glade mennesker og du har essensen av julemarkedet i Goslar!

 

Hvordan komme seg til Goslar

Goslar er en by med lange tradisjoner og en over 1000 år lang historie. Byen har over 1000 godt bevarte bindingsverkshus og den gamle delen av byens sentrum er UNESCO verdensarv listet. Goslar var også en av byene i det Hanseatiske handelsnettverket. For å besøke Goslar kan du fly til Hanover og ta bil eller tog videre. Ta gjerne turen som en rundtur til alle eller noen av de 9 historiske byene i Niedersachsen.

 

Les også om julemarkeder andre steder i Tyskland:

Julemarked i Tyskland – Hildesheim
Julemarked i Tyskland – Göttingen
Julemarked i Tyskland – Hameln

 

Besøket på julemarkedet i Goslar en er del av kampanjen #CitybreakGermany som arrangeres i samarbeid med Ferielandet Tyskland og NordicTB. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne.