Julemarked i Tyskland: Göttingen

av | Storbyopplevelser

Julemarked i Tyskland: Göttingen

Julemarkedet i Göttingen ligger lokalisert i sentrum av byen ved og rundt rådhuset og St. John kirken og holder i 2019 åpent fra 27. november frem til 29. desember. Der er over 80 ulike boder med tradisjonelle tyske julemarkedsvarer, som dekorerte pepperkaker, pølser, fritterte potetkaker, godterier, frukt på pinne dekket med sjokolade og selvsagt masse boder med deilig, varm Glühwein. Markedet holder åpent fra kl. 10 til 20.30 alle dager (søndager 11 til 20.30) Julaften, 1. og 2. juledag er det stengt.

Promosamarbeid

Varm kirsebærvin og Bratwurst

En av spesialitetene på julemarkedet i Göttingen var varm kirsebærvin med marinerte kirsebær oppi. Store boder med massevis av ulike pølsetyper var også sentral på markedet. Her kunne man bl.a. få en halv meter med Bratwurst servert både som curry wurst, altså oppkuttet servert på fat med karrisaus og karrikrydder oppå, eller i baguett. Pølsen ble da knekt i to og lagt i to lag i baguetten. Slik ble den litt enklere å spise. Husk at en ekte Bratwurst skal spises med sennep, ikke ketchup! Ketchupen som gjerne står ved bodene er til pommes frittes.

Del et bord og få nye venner

Over alt rundt på markedet i Göttingen finnes det tønner eller høye bord som man kan stå ved mens man inntar sin Glühwein, pølse eller potetkake. Ikke tro at du «eier» en tønne selv om du stod der først. På julemarkedene deles bordene og er der en ledig plass ved siden av deg får du mest sannsynlig en som vil ha denne. Det er også en hyggelig og naturlig måte å finne en anledning til å slå av en prat med de lokale.

Kom i julestemning

Med masse lys og med kirken som et flott bakteppe er det stemningsfullt på julemarked i Göttingen. Deler av bakken rundt bodene er dekket med en form for grov sagflis som gjør det litt lunere i vinterkulden.

Både store og små boder finnes på julemarkedet

Noen boder er mer forseggjort en andre. Sentralt på den ene siden av kirken fant vi en bod med to etasjer og sitteplasser innendørs. Dette er en av de mest annerkjente lokale vinbarene som i desember åpner en juleavdeling på markedet. Veldig kjekt å kunne trekke innendørs om kulden skulle bli for bitende.

Ta en tur i Pariserhjulet eller karusellen

For de som vil ha en opplevelse av julemarkedet fra oven er det mulig å ta en tur i Pariserhjulet som lyser opp i den enen enden av julemarkedet. Både små og store koste seg med denne attraksjonen og der var hele tiden lange køer for å komme til.

For de minste var der også en flott karussell plassert like ved rådhuset og også denne var en populær attraksjon for barnefamiliene. Markedet hadde også en Hekseverden, et inngjerdet lekeområde hvor barna kunne klatre, tegne og leke med andre.

Kjøp et dekorert pepperkakehjerte

Intet Tysk julemarked er komplett uten de klassiske dekorerte pepperkakehjertene. Flere av bodene solgte både store og små pepperkakehjerter med koselige budskap som passet enhver anledning.

Masse deilige kaker var også å finne på julemarkedet i Göttingen…

…og selvsagt koselige boder med klassisk julepynt som kan bidra til å skape den perfekte julestemningen hjemme eller være en flott gave til venner eller familie.

Kom i rett julestemning etter mørkets frembrudd

Når mørket faller på kommer alle lysene på bodene til sin rett. Selv om julemarked i dagslys også er koselig trives jeg best på markedet om kveldene etter mørkets frembrudd. Stemningen er mer avslappet og praten går livlig mellom de besøkende.

Brente mandler, glasserte nøtter og alle mulige slags hjemmelagete godterier kan kjøpes i denne boden. Duften av alle produktene som tilbys er bare helt himmelsk!

Hvordan komme seg til Göttingen

Göttingen er en universitetsby med lange tradisjoner for høyere utdanning og har idag rundt 30.000 studenter av totalt 130.000 innbyggere. Dette gjør at byen fremstår urban, ung og livlig og der arrangeres mange festivaler gjennom året. Det historiske sentrum har store områder tilrettelagt for fotgjengere og syklister. For å besøke Göttingen kan du fly til Hanover og deretter ta tog eller bil videre. Ta gjerne turen som en rundtur til alle eller noen av de 9 historiske byene i Niedersachsen.

Les mer om Tyske julemarkeder:

Julemarked i Tyskland – Hildesheim
Julemarked i Tyskland – Goslar
Julemarked i Tyskland – Hameln

Besøket på julemarkedet i Göttingen en er del av kampanjen #CitybreakGermany som arrangeres i samarbeid med Ferielandet Tyskland og NordicTB. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne.

This post is also available in: English

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)