Julemarked i Tyskland: Hildesheim

av | Storbyopplevelser

Julemarked i Tyskland: Hildesheim

Julemarkedet i Hildesheim ligger vakkert plassert på markedsplassen i sentrum av byen med flotte bindingsverkshus som bakteppe. Julemarkedet holder i 2019 åpent fra 25. november til 29. desember alle dager fra kl. 11 til 20 (stengt 24. og 25. desember og redusert åpningstid 26. – 29 desember) Markedet har 65 spennende boder du kan handle i.

Utsikt mot Van der Valk Hotel Hildesheim fra julemarkedet.

Promosamarbeid

En rekonstruert markedsplass

Sentrum av Hildesheim ble bombet sønder og sammen våren 1945 og har gjennomgått både gjenoppbygging, restaurering, riving og modifisering siden den gang. Sentrum og markedsplassen slik den står idag er restaurert tilbake til slik det så ut før bombingen og har mange bindingsverksfronter, selv om ikke alle bygningene er bygget opp i denne teknikken.

Bygningen til høyre i bildet er den eneste som er gjenoppbygget ved bruk av tradisjonell bindingsverks teknikk og inneholder kun trenagler, ingen spiker eller skruer i konstruksjonen. Bygningen inneholder idag en restaurant med flere selskapslokaler og serverer tradisjonell tysk mat.

Gatelykter med nisselue og lyssatte juletrær

Under julemarkedsmåneden får alle gatelyktene i området på seg nisselue og der er flere store juletrær pyntet med lys. Det største er over 10 meter høyt og blir pyntet med over 7500 ledlamper.

Masse lys tett i tett på både små og store juletrær skaper virkelig god julestemning på markedet i Hildesheim. Rådhuset i bakgrunnen har også et innendørs julemarked med bl.a. brukskunst.

For de minste er det en koselig gammeldags karusell tilgjengelig. Istedenfor tivolimusikk spilles det lystige juletoner og skaper god julestemning og glede.
For de litt større barna, og voksne for den del, er der et stort pariserhjul tilgjengelig. Både pariserhjulet og karusellen var svært populær så du må gjerne regne med litt ventetid om du vil ta en runde.

Opplev et julemarked fylt med deilige dufter og smaker

For mange av de besøkende er julemarkedet et sted å treffe kjente, kose seg med familien og bare være sammen ute i vinterkulden for å finne den gode julestemningen. Lydene, duftene og ikke minst smakene hjelper mye på! Pølser, stekte potetkaker, gluhwein, kaker, pepperkakehjerter og frukt på pinne dyppet i sjokolade er julemarkedklassikere og finnes i stort antall også her i Hildesheim.

Bo midt i smørøyet på Van der Valk Hotel Hildesheim

Besøker du Hildesheim for å oppleve julemarkedet finnes det ikke noe bedre og mer sentralt sted å bo enn på Van der Valk Hotel Hildesheim. Hotellet har utgang direkte mot julemarkedet, som du kan se i bildet under.

Komme seg til Hildesheim

For å komme deg til Hildesheim kan du fly til Hanover og deretter ta tog eller bil videre. Ta gjerne turen som en rundtur til alle eller noen av de 9 historiske byene i Niedersachsen.

Les også om Julemarkeder andre steder i Tyskland:

Julemarked i Tyskland – Goslar
Julemarked i Tyskland – Göttingen
Julemarked i Tyskland – Hameln

Besøket på julemarkedet i Hildesheim var er del av kampanjen #CitybreakGermany som arrangeres i samarbeid med Ferielandet Tyskland og NordicTB. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne.

This post is also available in: English

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)