På oppdagelsestur i Nord-Tyskland

av | Adventure, Rundreiser

På oppdagelsestur i Nord-Tyskland

Jeg har besøkt Tyskland utallige ganger men en av delstatene jeg ikke hadde reist noe særlig i var Schleswig-Holstein. Jeg visste derfor ikke så veldig mye om delstaten da jeg besøkte den i høst, og en liten rundreise for å oppleve denne siden av Tysk kultur og historie fremstod derfor veldig interessant.

Promosamarbeid

Om den Tyske delstaten Schleswig-Holstein

Schleswig-Holstein er den nordligste av Tysklands 16 delstater, og grenser mot Danmark i nord, Nordsjøen i vest og Østersjøen i øst. Hovedstaden i delstaten er Kiel og andre kjente byer er Flensburg og Lübeck. De nordlige delene av denne delstaten har vært under både Dansk og Tysk flagg tidligere, og så sent som i 1920 ble de nordligste delene av Schleswig Holstein tilbakeført til Dansk styre.

Etnisk dansk minoritet bor i denne delstaten

Siden grenseområdene på begge sider er befolket med innbyggere av både Dansk og Tysk opphav er det befestet etniske minoritetsrettigheter både i Danmark og Tyskland for disse områdene. Dette viser seg blant annet gjennom valgfrihet i undervisning på Dansk i skolen, aviser publisert på Dansk og bevaring av Danske tradisjoner i forbindelse med høytider. Noen skoler i området som utelukkende underviser på Dansk følger også den Danske skolens kalender i forhold til ferier og planlagte fridager.

Reis med tog mellom småbyene i Schleswig-Holstein

For å komme meg fra sted til sted i  Schleswig-Holstein benyttet jeg tog, noe som fungerte greit siden jeg kun besøkte 2 småbyer og enkelt kunne reise mellom dem. Delstaten har et godt utbygget tognett med mange toglinjer og forbindelsene mellom dem er gode om du planlegger reiseruten godt.

Om du har begrenset med tid kan det være lurt å benytte bil istedenfor tog for å komme seg rundt, ihvertfall om du tenker på å besøke flere steder over en kortere tidsperiode. Jeg besøkte først den historiske byen Schleswig lokalisert på østkysten før turen gikk videre med tog til koselige Friedrichstadt beliggende vest i delstaten.

Les mer om to av småbyene i Schleswig-Holstein 

Historiske Schleswig

Schleswig er en liten by som ligger i Nord-Tyskland, like sør for den danske grensen. Området har en spennende historie med et unikt forsvarsverk, Danevirke, som en sentral del. Bli med på en oppdagelsesreise i kultur og historie til Schleswig.

Koselige Friedrichstadt

Friedrichstadt minner om et Amsterdam i miniatyr med sine mange kanaler og gavlhus. På grunn av sin rike og liberale historie har byen også alltid vært en samligsplass for kreative sjeler. Bli med å utforske koselige Friedrichstadt.

Likte du denne artikkelen? Del gjerne på Pinterest så flere kan finne den!

Artikkelen er skrevet som en del av markedskampanjen #CitybreakGermany i samarbeid med Reiselandet Tyskland og NordicTB. Alle meninger og holdninger er som alltid mine egne

Les flere innlegg fra CitybreakGermany reisen:

Bakgårdsidyll i Lübeck

Historie og nyskaping langs Tysklands riviera

Oppdag gjemte perler i Berlin

Sjekk gjerne ut mine gode Nordiske bloggerkolleger danske Camilla fra Cammi.dk, svenske Sofia fra Fantasiresor og finske Saana fra Live now – dream later sine poster fra samme kampanjereisen.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)