Schwerin i kjærlighetens tegn

Kjærlighet og romantikk er et evig tema både i kunst, litteratur, folkelig tro og tradisjon og i livet for øvrig. Uten kjærlighet og romantikk kunne det blitt ganske så kjedelig og udramatisk og mang en historie hadde vært ganske så annerledes uten dette elementet. Vi feirer og befester kjærligheten gjennom mange ulike skikker og ritualer, væremåter, gjenstander, gaver og handlinger. Dette har mange destinasjoner lagt til rette for, enten bevisst eller ubevisst, og jeg fant mange av dem da jeg besøkte den Tyske byen Schwerin, som virkelig stod i kjærlighetens tegn.

Promosamarbeid

Handlinger knyttet til kjærlighet

En av måtene reisende har brukt til å befeste sin kjærlighet på en romantisk måte er å feste såkalte Love Locks til broer og andre konstruksjoner. Hengelåsene har ofte inngravert eller påskrevet navnet til de elskende og sammen skal man feste låsen og kaste nøklene. Slik blir kjærligheten mellom de to foreviget og sikret.

Les mer om Love Locks skikken her

Valentinsdagen er en av de dagene da kjærligheten og romantikken virkelig settes i høysetet og i Norge har denne markeringen blitt mer og mer aktuell. Man kjøper gjerne gaver eller inviterer på en romantisk middag, skriver et kort eller tar med seg en bukett roser eller en god flaske vin hjem. Selv om dagen ikke er like viktig her hjemme som i utlandet er det en fin måte å formidle at man er glad i noen eller brygger på en forelskelse.

 

Steder knyttet til kjærlighet gjennom myter og overtro

Mange destinasjoner har også tilrettelagt for romantiske steder som gjerne har en myte eller overtro knyttet til seg. I de fleste tilfellene bringer det lykke og evig kjærlighet eller det kan fortelle om den utkårede er den riktige og til å stole på. Jeg har vært på mange ulike steder hvor romantiske steder har vært fremhevet og under mitt besøk til Schwerin i vinter fikk jeg flere artige lokasjoner på listen min.

I hagen som omkranser Schwerin Slott finnes det flere steder som er viet til romantikk og kjærlighet og gjør hagen til det perfekte stedet for lange romantiske vandringer hånd i hånd mellom trær og blomster, vann og skulpturer. Schwerin Slotts hage kan virkelig sies å være i kjærlighetens tegn i så måte.

Kjærlighetsøyen

Siden slottet ligger på en øy og er omkranset av vann samt at det går elver på kryss og tvers over øyen finnes det flere små broer i hagen. Mange av disse er vakre å se på men kun en av dem sies å ha en magisk effekt på kjærligheten. Like ved slottet går der en bro, Kjærlighetsbroen, over til en liten øy og det sies at om man går over broen hånd i hånd med sin elskede vil evig kjærlighet være sikret. Om påstandene er etterprøvet vet jeg ikke noe sikkert om, men det er uansett en romantisk handling å befeste sin kjærlighet til hverandre gjennom en slik handling.

Kjærlighetsgrotten

Nedenfor slottet finnes det også en Kjærlighetsgrotte som også kan si noe om din utkårede. I tillegg til å være en fin plass å gjemme seg bort for et lite kyss på hagevandringen sies det at om man går gjennom grotten vil man få en småstein kastet på seg om man har vært utro. Kommer man seg helskinnet gjennom grotten med sin utkårede uten at en eneste liten stein har truffet en er man altså av den trofaste typen som er verdt å satse på.

Kjærlighetstrærne

På forsiden av slottet står der to store trær, Kjærlighetstrærene, som er podet sammen i en av de store greinene og dermed er knyttet sammen til en enhet. Det skal være særs romantisk å sitte på benken foran trærene om våren når løvet er lysegrønt og vårblomstene begynner å farge omgivelsene, og det er på denne tiden at sammenvoksingen og figuren som dannes er godt synlig. Mellomrommet som oppstår mellom de podete grenene, trestammene og bakken former et slags hjerte som bare forsterker det romantiske uttrykket, og det sies også at om man erklærer sin kjærlighet foran trærne vil den vare evig.

Med tre slike hyperromantiske lokasjoner i Schwerin Slotts hage skulle det vel ikke være tvil om at byen er et ypperlig valg for en romantisk langhelg, eller hva sier du?

Reisen til Schwerin var en del av #CitybreakGermany kampanjen i samarbeid med NordicTB.com og Reiselandet Tyskland for å sette fokus på mindre kjente byer og områder i Tyskland. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne.