En rundreise til Tyske julemarkeder

Idag starter mitt neste reiseeventyr, en rundreise til 4 spennende byer og julemarkeder i Tyskland. Turen går til byene Goslar, Göttingen, Hameln og Hildesheim som alle ligger i delstaten Niedersachsen og har koselige og tradisjonsrike julemarkeder.

Hameln Julemarked. Foto: Hameln Tourismus

Promosamarbeid

Jeg har besøkt mange spennende julemarkeder, men aldri i Tyskland, selve opprinnelseslandet til den type utendørs julemarkeder vi finner «over alt» nå for tiden, Tradisjonen strekker seg tilbake til 1400-tallet og julemarkedene holdes som regel i hele adventstiden, og gjerne enda lenger, Flere markeder åpner mot slutten av november og holder åpent frem til nyttårsaften.

På de tradisjonelle Tyske julemarkedene finner man salgsboder av ulikt slag, og der er gjerne noen faste elementer som selges. Brente mandler, dekorerte pepperkaker, håndskårne nøtteknekkere, store mengder pølse og ikke minst Glühwein eller gløgg og Eggepunch. Selvsagt er der også mange boder med ulike håndlagete produkter og leker, julepynt og nips og der er gjerne også en julekrybbe sentralt plassert.

Jeg ser veldig frem til å besøke de ulike julemarkedene og skal etter beste evne forsøke å formidle stemningen og særpreget ved hvert enkelt marked og by. Følg meg gjerne underveis på turen både på Facebook, Instagram og Twitter for fortløpende oppdateringer.

Turen er gjort i samarbeid med Ferielandet Tyskland og NordicTB og er en del av kampanjen #CitybreakGermany

Goslar Weihnachtsmarkt Fotograf Stefan Sobotta Quelle GOSLAR marketing

Les innleggene fra den tyske julemarkedsturen her:

Julemarked i Tyskland – Hameln
Julemarked i Tyskland – Hildesheim
Julemarked i Tyskland – Göttingen
Julemarked i Tyskland – Goslar