Velvære i Costa Brava – mer enn bare en tur på spa

av | Adventure, Helse og velvære

Velvære i Costa Brava – mer enn bare en tur på spa

Det å reise på en velvære tur er mer enn å bare boltre seg på et spa. Velvære i utvidet forstand handler om å finne harmoni for både kropp og sjel, og inkluderer alle sanser. Velvære kan oppnås gjennom både lyder, dufter, smaker, berøring, utsyn, fysisk aktivitet, meditasjon og yoga for å nevne noe. Kunsten å sette sammen en velværereise er å finne et sted hvor alle elementene er enkelt tilgjengelig og kompletterer hverandre, og det var akkurat det jeg fant i Costa Brava på min siste reise til området. Bli med på en avslappende og energigivende reise i velværens tegn.

Promosamarbeid

Velværeopphold på Hotel Santa Marta

Hotel Santa Marta ligger like utenfor Lloret de Mar og pleide å være et typisk feriehotell som kun var åpent om sommeren. Nå er hotellet pusset opp og renovert, og har bygget sin egen velværeavdeling. I tillegg har de utvidet åpningstidene til helårsdrift, så her kan du planlegge ditt velværeopphold når som helst på året.

Hotellet tilbyr spa behandlinger og yogaklasser og har en stor velværeavdeling med innendørs svømmebasseng, steamrom og sauna. Stranden ligger like nedenfor hotellet og her er det perfekt utsikt til en vakker soloppgang. Om sommeren kan du også benytte utendørs jacuzzi og svømmebasseng ved stranden. Området har masse flotte turstier langs kysten, så ta deg gjerne en forfriskende vandretur og nyt det ville og vakre landskapet.

Maten som serveres på hotellet et tilpasset et sunt og sammensatt kosthold med fokus på ferske, sesongbaserte, lokale råvarer og retter. Det er dermed duket for en helhetlig velværeopplevelse på hotellet uansett når på året du besøker det.

Under mitt opphold fikk vi prøve oss på en utendørs yoga klasse på taket av Spa-bygningen i solnedgangen. Med vinden susende i tretoppene og havet brusende like ved var det en helhetlig og avslappende øvelse som virkelig fristet til gjentagelse.

Mindfulness øvelse med lydterapi

I Roses besøkte jeg Citadellen, et tidligere bosetningsområde som fremdeles er omkranset av godt bevarte murer. Innenfor murene finnes flere ruiner av antikke boliger samt restene etter en katedral. Området benyttes til både eventer og rekreasjon, og under mitt besøk fikk jeg et herlig avbrekk med mindfulness øvelse som inkluderte lydterapi. Øvelsen ble utført under en klynge med trær for å komme nærmere naturen og oss selv.

Øvelsen ble ledet av Edgar Tarrés fra Mindfulkit og han benyttet både tibetanske syngeboller, vindspill, gong og sin egen stemme for å sette oss i en meditativ tilstand. Gjennom øvelsen satt vi på gresset med ryggen inntil trestammene for å bedre kunne smelte sammen med, føle og lytte til naturen rundt oss. Jeg oppfattet øvelsen som veldig avslappende på en forfriskende måte. Bare det å sitte med lukkede øyne å lytte til lydene fra både naturen og Edgar fikk kroppen til å slappe av, tankene tok en pause fra hverdagstresset og jeg følte meg rolig og harmonisk etter at øvelsen var ferdig. Absolutt velvære for sjelen og tankene.

Edgar tilbyr flere former for meditasjon og mindfulness øvelser i naturen og benytter blant annet skogen, sjøen og vingårder som arena for øvelsene.

Les også: Vandreferie med spaopplevelser, deilig mat og flotte hotell i Costa Brava

Vinsmaking og lunsj på Mas Perafita

Har du noen gang tenkt at god vin og god mat bør være en naturlig del av en velværereise? Det å besøke en vinprodusent bringer deg nærmere både markene hvor druene dyrkes, hvor høsting og pressing foregår og ikke minst hvor modning og lagring av vinen skjer. Man er med andre ord midt i det området hvor en tradisjonsrik, tidkrevende og naturlig prosess omdanner druer til vin og man kan kjenne de karakteristiske smakene av naturen man befinner seg i.

For å kjenne på smaken av Costa Brava deltok jeg på en omvisning, vinsmaking og lunsj på den familiedrevne vingården Mas Perafita like utenfor Cadaques i utkanten av naturparken Cap de Creus. I 2000 revitaliserte familien vingården og tok opp igjen vinproduksjonen som slekten tidligere hadde drevet i området. Første vinflaske ble solgt i 2007 og de produserer idag flere typer vin under merketnavnet DO Empordà. På vingården har de både rom til leie, restaurant, gastrobar og omvisninger. Du kan også delta på mindfulness kombinert med vinsmaking sammen med Edgar på denne gården, så her er muligheter for velvære på mange ulike måter.

Under mitt besøk fikk jeg smake på ulike typer av både hvit, rosè og rødvin og ble servert et fantastisk måltid bestående av tradisjonsrike småretter og sjømat. Hovedretten ble presentert som en gedigen Paella panne med de lekreste smaker og farger. Den var så stor at to menn måtte bære den inn i restauranten!

Spabehandling og velvære med utsikt hos Hotel Terraza Roses

Hva er vel en velværereise uten en aldri så liten spabehandling? Jeg tok meg en litt annerledes behandling i toppetasjen på Hotel Terraza i Roses på deres Spa avdeling. Behandlingen het Oneiric Surrealism og ble innledet med avslappende aromaolje akkompagnert av tibetanske syngeboller og kiling/styking med strutsefjær. Behandlingen var videre fokusert rundt forsiktig massasje med strekking og tøying av musklene, og skulle hjelpe kroppen å finne balanse og ro. Det virket veldig godt, og etter endt behandling følte jeg meg veldig balansert og harmonisk.

Spa avdelingen har i tillegg til flere behandlingsrom også en velværeavdeling med innendørs badebasseng, jacuzzi, sauna og steamrom. Alt ligger plassert i toppetasjen på hotellet og har en fantastisk utsikt over stranden og strandpromenaden i Roses.

Et møte med akroyoga i La Bisbal

Jeg er ikke av dem som har drevet utstrakt med yoga, og har kun hatt sporadiske møter med denne typen kroppsøvelse under ulike reiser. I tillegg til klassisk yoga med tøye og strekke øvelser og mer meditativ yoga hvor man stort sett ligger flatt og fokuserer på avslapping og pusteøvelser, har jeg også vært borti skogsyoga i -20 grader, sauna yoga i betydelig varmere miljø og soloppgangs yoga på stranden for å nevne noe. Akroyoga hadde jeg ikke engang hørt om før min reise til Costa Brava, og jeg visste ikke hva jeg hadde i vente.

Lokalene til yogastudioet Centre de Benestar Laura Irla var lyse og romslige og vi startet med noen oppvarmingsøvelser med høye spark, muskelstrekking og tøying før vi fikk prøve oss på noe litt mer utfordrende yoga. Mye av akroyoga utføres sammen med en partner, og involverte både styrke, timing, balansering og det å stole på at partneren har kontroll. For første gang siden barndommen fikk jeg «fly» på toppen av fotsålene til en annen person, godt veiledet av vår instruktør Mar Bufi. Kjempeartig å se at kroppen lystret og klarte å holde balansen.

Instruktøren vår viste oss også flere andre måter å utføre akroyoga på, både med slynger hengende fra taket og en slags strekkeøvelse som involverte to personer og var utrolig mye mer effektivt enn det å strekke selv.

Akroyoga gav både energi og glød i kroppen, og lysten til å lære mer om denne formen for yoga sitter ennå i. Tror gjerne jeg må se om jeg finner en slik yogaklasse i mitt nærområde!

Vandre langs Camino de Ronda

Det finnes neppe noe mer energigivende enn vandreturer i vakkert landskap, og Costa Brava kysten har en over 200 km lang vandrerute som heter Camino de Ronda som du kan benytte når du besøker området. enten du tar korte ettermiddagsturer, dagsturer, vandring over flere dager eller går hele ruten har det sin klare misjon for å oppnå velvære. Det å vandre og bare la tankene flyte, kjenne at bekymringer slipper taket og at energien kommer mer og mer etterhvert som du beveger deg gjennom landskapet har faktisk fått en egen term: Hikefulness. Passer perfekt i mine ører, og har en sentral plass i min reise for å finne velvære i Costa Brava.

Du kan lese mer om Camino de Ronda i denne artikkelen

Reisen til Costa Brava var gjort i samarbeid med NordicTB og Costa Brava Pirineu de Girona for kampanjen #NordicTBinCostaBrava. Vi har gjennom kampanjen opplevd og løfter frem ulike wellness og wellbeing tilbud i regionen. Alle meninger og holdninger er som alltid mine egne.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)