Vandreferie med spaopplevelser, deilig mat og flotte hotell i Costa Brava

av | Adventure, Helse og velvære, Reiseguider

Vandreferie med spaopplevelser, deilig mat og flotte hotell i Costa Brava

Tenker du at en ferie eller langweekend med vandring betyr overnatting på slitne hotellet eller vandrerhjem, og at maten som er å oppdrive kun eksisterer for å fylle opp energinivået? Ikke langs Costa Brava kysten. Vandreruten Camino de Ronda går langs og gjennom massevis av koselige kystlandsbyer med restauranter og hoteller av høy kvalitet. Camino de Ronda kan derfor med trygghet sies å være et ypperlig område for å kombinere fottur og eventyr om dagen, med god mat og drikke, spaopplevelser og en god natts søvn på flotte hoteller mellom etappene.

Kulinariske opplevelser langs Costa Brava kysten

Costa Brava er kjent for kulinariske opplevelser av høy kvalitet, og der er massevis av gode restauranter som serverer lokal mat til en rimelig pris. Siden ruten går langs kysten er det ofte fisk og skalldyr på menyen, og hos mange restauranter tilbyr de pakkeløsning med dagens treretters både til lunsj og middag, som ofte også inkluderer vin, til en overkommelig pris. Her er et knippe gode restauranter i området som vil få måltidene til å virke som små belønninger langs veien.

I Lloret de Mar – Restaurant 58 på Hotel Santa Marta.

På Restaurant 58 på Hotel Santa Marta serverer de tradisjonsrike retter av sesongbaserte og lokale ingredienser. Fisk og sjømat står sentralt på menyen, som så mange andre gode restauranter i dette området. Om sommeren serverer de også mat nedenfor hotellet, på en restaurant lokalisert på stranden. I tillegg til lunsj og middagsservering har de en fantastisk frokostbuffet for boende gjester som bugner av lokale spekeprodukter, oster, frukt, brød og grønnsaker. Eggeretter kan bestilles separat etter eget ønske.

I Roses – Cuina d’en Norat på Hotel Terraza

Cuina d’en Norat holder til på Hotel Terraza i Roses.  Restauranten er lokalisert i hotellet 1. etasje med utsikt direkte mot stranden og sjøen like ved. Her serverer de katalansk mat av høy kvalitet med fokus på fiks og sjømat. Restauranten er åpen for både lunsj og middag, og har hver dag en dagens lunsjmeny til 25 euro og en dagens middagsmeny for 39,50 euro.

Les også: Velvære i Costa Brava – mer enn bare en tur på spa

I Calella de Palafrugell – El Balco de Calella

I Calella de Palafrugell finner du restauranten El Balco de Calella. Restauranten ligger lokalisert på Hotel Sant Roc like utenfor sentrum av Calella de Palafrugell med storslått utsikt over landsbyen og stranden foran den. Tradisjonsrike retter av både kjøtt og sjømat serveres både til lunsj og middag, og hver dag kan du velge mellom både dagens retter og ala carte fra en rikholdig meny. Restauranten har også et koselig utendørs område med sitteplasser mellom store, skyggefulle trær.

Nyt et måltid på en Michelin restaurant

Om du vil oppgradere matopplevelsene etter en lang dag på vandring finner du også et knippe Michelin restauranter spredd langsmed ruten. Kystlandsbyene Tossa de Mar, S’agaro. Llafranc, Roses og Llanca har alle restauranter med Michelin stjerner å by på. Her kan du finne en oversikt over alle Michelin restaurantene i Costa Brava.  Husk at det er lurt å bestille bord i god tid om du ønsker å forsøke maten på en av disse restaurantene da flere av dem har lange ventelister på å få bord.

Hyggelige landsbyer og overnattingssteder med spa- og velværetilbud langs Costa Brava kysten

Etter en lang dag på vandring er et bad, en spabehandling og en god seng virkelig noe å se frem til, og med litt planlegging kan du se frem til daglig luksus hele veien. Der ligger massevis av koselige og pittoreske landsbyer langs kystvandreruten Camino de Ronda, så her er det bare til å velge og vrake hvor du ønsker å stoppe for natten. Ønsker du å ha en base og ha utgangspunkt i for dagsturer og mindre vandreturer er det også nok å velge mellom.

Lloret de Mar

Lloret de Mar er et område med like under 40.000 innbyggere, og dette er en typisk sommerdestinasjon med mange lange strender, hoteller, restauranter og barer. Byen har sin opprinnelse fra middelalderen, og i likhet med mange av middelalderbyene langs kysten lå opprinnelig sentrum litt inn i landet for å beskytte byen mot angrep fra sjøveien. Sentrum ligger i dag helt tett på strandlinjen og hotellene ligger tett i tett langs strandpromenaden. For de historieinteresserte har sentrum av byen flere historiske monumenter, kirker og kapeller som er verdt et besøk.

Hotellanbefaling i Lloret de Mar

Litt utenfor sentrum av Lloret de Mar, finner du Hotel Santa Marta. Hotellet var opprinnelig et feriehotell som kun var åpent om sommeren, men har nå blitt oppgradert og renovert, og gått over til helårsdrift som spa-hotell. Hotellet har direkte adgang via en gangvei ned til stranden hvor der også er lokalisert svømmebasseng og Jacuzzi. Om sommeren serveres det også enkle retter på en restaurant ved stranden. Hotellet har egen spaavdeling med innendørs svømmebasseng, sauna og steamrom og tilbyr undervisning i yoga og diverse spabehandlinger. På dette hotellet passer det perfekt å booke en avslappende spabehandling etter en lang dag på beina eller finne roen med en utendørs yoga klasse. Rommene er store og lyse, og mange har balkong med utsikt over stranden og havet utenfor.

Palafrugell

Palafrugell kommune har tre kystlandsbyer som ligger på rad og rekke oppover kysten. Disse er Calella de Palafrugell, Llafranc og Tamariu. Alle disse landsbyene har noe turisme, men langt fra i samme skala som i Lloret de Mar. Der finnes noen hoteller og resorter i utkanten av sentrum men ellers fremstår de alle tre som autentiske kystlandsbyer som også er unike på hver sin måte. Der er flere små strender i tilknytning til landsbyene og de er knyttet sammen med vandrestier som også er en del av den lange vandreruten Camino de Ronda.

Like nord for Llafranc, mellom Llafranc og Tamariu, ligger det en 165 meter høy klippe som kalles San Sebastian høyden eller Sant Sebastià de la Guarda. Området har stor historisk betydning og byr også på en av de mest spektakulære utsiktene langs Costa Brava kysten. På klarværsdager kan man faktisk se helt til Pyrineene. Området har historiske funn som går hele 2600 år tilbake i tid, samt et vakttårn fra 1400- tallet, rester etter en skysstasjon fra 1700-tallet og et fyrtårn fra 1800-tallet, alle beliggende oppå høyden.

Hotellanbefaling i Palafrugell

Like utenfor sentrum av Calella de Palafrugell ligger hotellresortet Hotel Garbi. Komplekset ligger plassert i en liten fjellside med utsikt mot sentrum av landsbyen og har et flott område med utendørs svømmebasseng og en separat jacuzzi. Rommene er lyse og moderne og har en liten balkong i tilknytning til seg. Stilen er holdt i maritime toner, med hvitt og marineblått og dekorelementer fra sjøen som gjennomgangstone. Der er også restaurant i tilknytning til hotellet, Caliu, som serverer både lunsj og middag basert på sesongens råvarer fra både hav og fjell.

Roses

Roses er en hyggelig kystby som ligger langs en lang sandstrand. Her er godt tilrettelagt for turisme, og langs strandpromenaden ligger det flere store hoteller og resorter som tiltrekker seg mange turister om sommeren. Sentrumskjernen fremstår moderne og koselig, og Roses har også rester etter bosetningen fra middelalderen, en tid da alle bodde innenfor bymurene. Bymurene står fremdeles like i bakkant av alle hotellene langs strandpromenaden, men der er kun ruiner og rester etter bygninger innenfor murene. Der foregår noe restaurering og utgraving på arealet, og området blir også hyppig benyttet til rekreasjon og utendørs eventer, som for eksempel utendørs kino og konserter.

Hotellanbefaling i Roses

Langs strandpromenaden ligger Hotel Terazza Roses med direkte adgang til stranden og et utendørs bassengområde like ved. Hotellet har også en flott spa-avdeling med innendørs badebasseng som ligger oppå taket med fantastisk utsikt over stranden og byen. Du finner også steamroom og sauna samt en Jacuzzi like ved bassengområdet i tilknytning til velværeavdelingen. Slapp av i velværeavdelingen mens du nyter utsikten eller book deg en deilig spabehandling som en belønning etter en lang dagsetappe.

Prøv gjerne den energigivende og balanserende spabehandlingen Oneiric Surrealism som skal balansere kroppen. Her benytter de fjær, massasje med fløyelsblomstolje og en behandlingsteknikk som forsiktig strekker musklene Rommene på hotellet er moderne og komfortable, og der er tilgjengelig både slipperser og badekåpe slik at du enkelt kan ta deg opp til spaavdelingen.

Cadaques

Cadaques kalles også den hvite byen grunnet sine mange hvitkalkede hus som setter sitt visuelle preg på den. Landsbyen har i underkant av 3000 innbyggere og ligger i et spennende geologisk område. Bergarten som dominerer området er presset opp når Pyreneene ble dannet, og får en gyllen farge når solen skinner på den. Der er også en god del glimmerskifer i området. Denne delen av Costa Brava er også den villeste rent værmessig, og landskapet har blitt formet av sterk vind og røffe bølger.

Hotellanbefaling i Cadaques

Carpe Diem er et flott leilighetshotell beliggende med vakker utsikt over havnen og landsbyen Cadaques. Hotellet har et bassengområde, fitnessrom, tennisbane og restaurant med stor terrasse. Rommene er store og romslige, og når jeg bodde der hadde jeg en leilighet med stort stueareale med åpen kjøkkenløsning, to soverom og stort bad. Ypperlig for familier eller vennepar på tur.

Port Lligat

Port Lligat er en liten fiskerlandsby som ligger like utenfor Cadaques på Cap de Creus halvøyen. Landsbyen er nok mest kjent for at Salvador Dali bodde der og hans meget særegne hus og studio har nå blitt laget om til museum. Har du tenkt å besøke museumet må du huske å bestille tid på forhånd, for man blir bare sluppet inn små grupper og bare til fastsatt tid.

Les mer om Salvador Dali’s museum i Port Lligat her

Når man er i dette området er det kort vei til å besøke det østligste punktet på det Spanske fastlandet, Cap de Creus. Vandreruten Camino de Ronda går også forbi her, og det røffe og golde terrenget gjør at utsikten er spektakulær. Hele Cap de Creus halvøyen er betegnet som en naturpark i Spania delvis grunnet sin unike geologi og urørte natur.

Reisen til Costa Brava var gjort i samarbeid med NordicTB og Costa Brava Pirineu de Girona for kampanjen #NordicTBinCostaBrava. Vi har gjennom kampanjen opplevd og løfter frem ulike wellness og wellbeing tilbud i regionen. Alle meninger og holdninger er som alltid mine egne.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)