Ryggsekker designet for kvinner – test av Osprey skimmer 20l

av | Produkttesting, Reisetips

Ryggsekker designet for kvinner – test av Osprey skimmer 20l

I 25 år har Osprey designet ryggsekker spesielt for kvinner og det merkes når man bærer sekkene. Jeg har vært fast bruker av Osprey ryggsekker i noen år nå, og har både stor tursekk og mindre sekker som jeg benytter hyppig på reiser og turer. Jeg har vært svært fornøyd med både passform og tekniske løsninger, og ikke minst den lette vekten på sekkene. I samarbeid med Osprey fikk jeg teste ut den helt nye ryggsekken som er konstruert spesielt for kvinner, Skimmer 20l.

Produkttest

Osprey Skimmer 20l er en sekk som passer til flere formål

Jeg har testet kvinnesekken Osprey Skimmer 20l i noen uker nå, og har benyttet den både som tursekk på kortere skogsturer og på storbyreise. Min umiddelbare erfaring er at Skimmer 20l passer perfekt til begge deler. Den er akkurat passe størrelse for å kunne ta med på noen timers tur i fjellet eller skogen md plass til mat, drikke og ekstra klær. Den er også akkurat passe størrelse til å ha med på bytur med de nødvendige tingene man trenger for en lang dag på urbane eventyr, og i tillegg ha plass for noen småting og poser om du er på shopping.

Les også: På skogstur med Osprey HikeLite 18l

Tekniske løsninger som øker komforten

Sekken har et ryggsystem kalt Bump-foam, som består av mange små og myke skumgummi humper. Dette systemet gjør at den oppleves som behagelig og myk på ryggen, og sørger for lufttilgang mellom sekk og rygg. Dette hindrer at det blir klamt og varmt på ryggen både på varme dager og på litt mer anstrengende turer.

Justerbare stropper både over skuldrene, over hoften og brystet gjør også at sekken kan tilpasses perfekt til akkurat dine mål, slik at belastningen på skuldre og rygg bli minimal, selv med fullastet sekk.

Les også: Leserne har talt – hit vil vi gå på tur med ryggsekk

Praktiske løsninger for pakking av sekken

Sekken har en smart toppåpning som gjør at den kan åpnes nesten helt opp som en tube. Dette gjør det enkelt å pakke sekken, og å finne igjen det du trenger når du trenger det. Glidelåsen kan åpnes både fra venstre og høyre, noe som gjør det praktisk om du ikke vil ta av deg hele sekken når du åpner den.

Til småting finnes det en praktisk lomme med skult åpning helt i toppen av sekken, inn mot ryggen. Her kan du oppbevare solbriller, småpenger og annet du ønsker å ha lett tilgjengelig, men oppbevart på en trygg måte. På begge sidene av sekken er det en stor lomme med plass for drikkeflaske eller andre ting du ønsker å ha enkelt tilgjengelig underveis på turen. Det jeg likte spesielt godt med topplommen i forhold til andre Osprey modeller, er at den ikke henger løst innover i sekken, men er integrert i ryggens fòr. Dette gjør det enklere å ta inn og ut ting fra sekken, uten å komme i konflikt med en «løs» lomme. Sidelommene er også litt høyere enn andre modeller jeg har testet, noe som gjorde at jeg oppfattet det tryggere å oppbevare ting der. På storbytur benytter jeg den ene sidelommen til vannflaske og den andre til mobiltelefonen, og da er det greit at den er høy slik at mobilen ligger trygt nederst i lommen.

Les også: Slik pakker du tursekken

Kompresjonsstropper gjør at volumet på sekken kan tilpasses

Skimmer modellen som jeg testet rommer 20 liter, men om du ikke har så mye i den kan den enkelt komprimeres ved hjelp av sidestroppene. Disse hjelper til med å holde innholdet på plass i sekken slik at ikke tyngdepunktet forskyves under bruk. Når jeg benyttet sekken som håndbagasje på fly med kun PC og kamera i, var det veldig praktisk å kunne stramme sidestroppene og minske volumet.

Integrert, avtagbart regntrekk

Om det skulle komme en regnskyll har sekken også et integrert regntrekk i en egen lomme i bunnen. Regntrekket kan strammes og tilpasses sekkens volum alt etter hvor mye du har pakket i den, og kan også klipses løs om du har behov for å henge den opp til tørk. Regntrekket foldes enkelt sammen etter bruk, og tar praktisk talt ingen plass.  Lommen i bunnen er også et smart skjulested for verdisaker som du vil skal være helt trygg under bruk av sekken.

Les også: På fisketur med Osprey Tempest 30l

Online verktøy for å finne din perfekte sekk

Osprey har ikke bare mange flotte sekker spesielt tilpasset både herre- og kvinneryggen, men de har også et online verktøy som kan hjelpe deg å finne den perfekte ryggsekken for akkurat DIN rygg. Når du har funnet den modellen du ønsker, følger du bare instruksjonene i verktøyet, og det hjelper deg å finne akkurat riktig størrelse for deg. Enklere kan det vel ikke bli?

Vil du vinne en Osprey Skimmer 20l verdi kr. 800,-?

I forbindelse med testen av Osprey Skimmer 20l har vi vært så heldige å få gi bort en sekk til en av våre lesere. Gå inn på vår facebook side for mer detaljer og for å delta i konkurransen om en ryggsekk helt perfekt for dine kommende turer og reiser.

Les også: Norske naturopplevelser på egen rødliste

 

Testen av Osprey Skimmer 20l ble utført i samarbeid med Osprey Europe. Alle meninger og holdninger er som alltid helt og holdent mine egne. 

Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)