På skogstur med Osprey HikeLite 18l

av | Produkttesting, Reisetips

På skogstur med Osprey HikeLite 18l

Liker du å gå på turer i skog og mark, på fjell og langs fjæra? En praktisk liten sekk er kjekt å ha med på tur slik at du har plass til det aller mest nødvendige for å gjøre turen optimal. Jeg tok med meg min nye Osprey HikeLite 18 liters ryggsekk på tur i vårskogen og fant den helt perfekt for kortere dagsturer både i lavlannet og i høyfjellet.

Produkttesting

Når man er på en kortere skogs eller fjelltur trenger man egentlig ikke så mye med seg, men det kan være kjekt å ha med seg litt niste, noe varmt å drikke, en vannflaske, sitteunderlag og gjerne noe snacks på turen. Går du oppover i terrenget kan det også være greit å ha med seg en t-skjorte eller genser for å bytte om du blir veldig svett. Pakk også gjerne med deg en vindjakke om du skal opp på toppene eller en tynn regnjakke om det er utrygt for nedbør.

Skal du på en lenger tur og trenger større sekk? Sjekk ut vår test av Osprey Eja og Exos her

Det praktiske med Osprey HikeLite 18l var at selv om den er forholdsvis liten og nett, så rommer den mye. Har du med deg lite tilpasser du enkelt sekken med stroppene på sidene slik at den alltid er strammet og ikke flyter utover. Dette er særs viktig om du har stor sekk med mye tyngde, men også med en liten tursekk oppleves den å sitte bedre på ryggen med tilstrammede volumstropper. Stroppene fungerer også som feste for gåstaver om du foretrekker å ha med deg slike.

Osprey HikeLite 18l har et bæresystem som gjør at du unngår å bli for klam på ryggen av sekken. Noen sekker sitter så tett innpå ryggen at når man stopper for å raste eller hvile så kjenner man seg helt våt der hvor sekken har hengt. Med Osprey sitt AirSpeed-suspendert ryggsystem sitter ikke sekken direkte inntil ryggen men danner et åpent mellomrom slik at luften kan sirkulere mellom deg og sekken, og du holder du deg avkjølt og komfortabel.

Sekken har også to sidelommer som passer perfekt for vannflasker eller andre ting du ønsker å ha lett tilgjengelig. Legg gjerne en liten energibar i sidelommen for å kunne få fatt i den underveis på turen. Passer også godt for å legge mobiltelefonen i om du ikke vil ha den i jakkelommen eller du går i bare genser eller t-skjorte og ikke har lomme for å ha den i.  

De første vårtegnene i veikanten er her. De knallgule hestehovene stikker hodet opp av jorden og lyser opp mellom grus og gammelt løv. I skogen har også hvitveisen kommet og ligger enkelte steder som et hvitt blomsterteppe utover skogbunnen. Er det rart jeg elsker våren?

Norge er et grønt og frodig land med mye vær, og som det sies så finnes det ikke dårlig vær, bare dårlige klær, og skulle det komme en regnskyll har også sekken «klær» for anledningen. Et praktisk og integrert regntrekk ligger plassert i en lomme i bunnen av sekken. Dette finner du enkelt frem og fester på på 1-2-3, så er sekken og innholdet beskyttet mot de våte dråpene fra oven. Et godt tips til deg som tenker å benytte sekken i et mer trafikkert område, som f.eks. i en storby, er å benytte denne lommen til å gjemme verdisaker som penger og pass, så er de litt tryggere for lommetyver.

Sekken har også en liten lomme øverst på fremsiden hvor du kan oppbevare solbriller, nøkler, småmynt og annet smått som du vil ha lett tilgjengelig underveis på turen. 

Det er ingenting som er så herlig som å ta seg et lite rastestopp i skogen, nyte en kopp kaffe og bare lytte til dyr- og fuglelivet som har våknet til liv etter vinteren. Å sitte på en stubbe og bare kjenne på de friske og rene duftene og være i ett med naturen er ren terapi! 

Osprey HikeLite 18l har selvsagt også hoftestropp og en stropp over brystet for at sekken skal sitte godt på underveis på turen. Tilpass og fest stroppene for økt komfort når du beveger deg i ulent terreng eller i bratte stigninger.

Jeg har også testet denne sekken på sykkeltur og da kom virkelig hoftestroppen og brystreimen til sin rett og holdt sekken godt på plass i alle situasjoner. Uten stroppene kunne sekken lett ha beveget seg og gjort det ukomfortabelt i tunge oppoverbakker eller når man lener seg litt ekstra ned mot styret i nedoverbakkene. Jeg merket nesten ikke at jeg hadde sekken på ryggen i det hele tatt under turen, selv med både ekstra klær, niste, vannflaske og kamerautstyr plassert i den.  

Etter å ha brukt sekken i et par måneder både på reise, i storby, på sykkeltur og på fjelltur er jeg kjempefornøyd med bruksmulighetene og kvaliteten. Trenger du ny liten tursekk til dine kortere dagsturer, sykkelturer eller storbyturer kam jeg derfor anbefale deg å gå for en Osprey HikeLite 18 liters sekk. Den er lett og komfortabel og rommer mye mer enn du tror. Et integrert regntrekk gjør den som sagt veldig praktisk i ustabilt vestlandsvær og bæresystemet som gir luft mellom ryggen og sekken holder ryggen tørr og komfortabel. Tenker du å benytte den mye på fjellturer legg også merke til at sekken er kompatibel med Hydraulics Reservoir og LT Reservoir drikkesystem.

I tillegg til den flotte gråblå fargen med gule markeringer som jeg har mottatt fra Osprey for en liten produkttesting, kommer sekken i mange spreke, og ikke fullt så spreke, fargekombinasjoner. Hva med en klarblå med lyseblå markeringer, sjøgrønn med lysegrønn markeringer, sort med grå markeringer eller rød med grå markeringer. Valget er ditt!

Du finner alle disse fargekombinasjonene, og Ospreys øvrige sekkutvalg, i nettbutikken deres her

Foto: Anna Lovise Borgen Melve

Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)