På fisketur med Osprey Tempest 30l

Jeg elsker å gå på fisketur og det finnes ikke noe bedre måltid enn å nyte nystekt egenfisket ørret fra bekker, elver og vann. Skal man på fisketur er det viktig å ha tålmodighet og god tid og det er også lurt å pakke med seg litt niste og varm drikke i sekken slik at man kan kose seg lenge ute i det fri. I samarbeid med Osprey testet jeg ut deres nye modell av Tempest 30l ryggsekken, en ryggsekk designet spesielt for kvinner, og pakket med meg nødvendig utstyr for en hyggelig fisketur.

Promosamarbeid

Praktiske og nyttige ting med Osprey Temperest 30l

Osprey Tempest 30l er som nevnt en sekk designet spesielt for kvinner. Den har justerbar rygglengde slik at den skal kunne tilpasses til den som skal bære den for økt komfort. Ryggsekken er godt egnet for både lange og korte fjellvandringer og har festestropper for gåstaver og isøks om du skulle ha behov for det. Kompressjonsstropper på sidene gjør at du kan pakke sekken tett og fin for en bedre bæreopplevelse, og det nettingdekkede ryggpanelet sørger for god luftgjennomstrømming mellom ryggen og sekken, og hjelper til med å begrense en svett og våt rygg.

For å ha enkel tilgang til småting som nøkler, mynter, telefon, tyggis o.l. har hoftestroppen to praktiske glidelåslommer. På toppen av lokket er der også en stor og praktisk lomme for litt større ting som du vil ha lett tilgjengelig, som hansker, lue, kart eller en energibar. Foran på sekken har du også en stor åpen lomme som passer perfekt for en ekstra genser eller vindjakke.Sidelomme for vannflaske er også praktiske funksjoner på denne sekken.

Vekt er alltid et emne når man skal ut på en litt lengre gåtur og den fine med Osprey Tempest 30l er at den veier under ett kilo, nærmere bestemt kun 0,86 kilo. Dermed er det lettere å kunne pakke med seg det du trenger og ikke bekymre seg for at sekkens egenvekt skal trekke opp totalvekten betraktelig.

Les også test av Osprey Eja og Exos tursekk

Hvordan Osprey Tempest 30l ryggsekk fungerte på fisketur

Jeg pakket min Osprey Temperest 30l for en herlig fisketur og hadde med niste og kaffe på termos, kopp, vannflaske, sitteunderlag, en ekstra genser, regnjakke, skrin med fiskeutstyr, boks med makk, en sammenleggbar kniv og en plastikkpose til å oppbevare fisken i. Jeg hadde selvsagt også med meg kamerautstyr, og alt fikk plass i sekken og vel så det. Etter å ha pakket ned det jeg trengte snørte jeg sidene for å komprimere sekken til passelig størrelse. Fiskestangen var tredelt, så den tok jeg bare i hånden.

Sekken satt godt på ryggen etter at jeg hadde justert både skylderstropper og hoftebelte til riktig lengde, og den var komfortabel og føltes lett å bære selv i ulent terreng og i krøket halvkrypende posisjon mellom lave trær. Det var også praktisk å kunne ha tilgang på både mobiltelefon og vannflaske uten å måtte ta av sekken. Sekkens størrelse var helt passelig for denne type aktivitet og jeg kunne fått plass til mer oppi sekken ved behov.

Les også test av Osprey Hikelite 18l

Noen insidertips for ørretfisking i elv

Vel fremme ved elven var det bare å finne en god plass for sekk og utstyr og gjøre klar fiskeutstyret. Jeg foretrekker å fiske med makk i både elver og i vann, og bruker kun en enkel liten krok som jeg fester makken på i elvene. I fjellvann benytter jeg som regel dubb med krok og makk under. I elvene gjelder det å ha en fintfølende hånd og få fisken fort på land idet den biter på, ellers risikerer du at den glipper eller at den bare spiser opp all makken før du får sukk for deg. Prøv å finne et litt roligere parti bakom en stein eller i en kulp da de små ørretene ofte ligger gjemt her i påvente av en godbit som seiler forbi. Idet du kjenner den pirker borti maten du byr på, rykk hurtig opp og håp fisken sitter på. Det blir gjerne litt leting i gress og busker om fisken slipper idet den har kommet på land.

Les også: Leserne har talt – hit vil vi gå på tur med ryggsekk

Husk å ta en kaffe eller matpause når du er på fisketur. Det skal være en avslappende og hyggelig stund ute i naturen og det å sitte stille og bare høre på alle fuglelydene og vann som klukker er ren terapi.

Hvordan servere nyfisket ørret

Når belønningen etter noen timer ved elven er et knippe ferske flotte ørreter, ja da er det bare lykke! Jeg liker å rulle de ferdig sløyete ørretene i hvetemel iblandet salt og pepper og steke dem i smør på varm panne. Når fiskene krøller seg rundt på pannen, da vet du at de er helt nyfisket. Server med nykokte poteter, rømme og agurksalat.

Likte du denne artikkelen? Del gjerne på Pinterest så flere kan finne den!