På øyloffing i den Svenske skjærgården

Har du drømt om å reise fra øy til øy i den Svenske skjærgården men slått fra deg tanken fordi du ikke har egen båt eller tar deg råd til å leie en båt med skipper og det hele? Fortvil ikke! Drømmen om øyloffing, båtliv og lange kvelder på svabergene med fersk sjømat og vakre solnedganger i Sverige er nærmere enn du tror. Med det nye planleggingsverktøyet fra Väst Sverige kan du planlegge din helt egen øyloffertur i den vestsvenske skjærgården ved bruk av rutebåter til en pris som ikke burde skremme noen!

Planlegg effektivt online

Selv om sommeren er på hell kan en flott båttur i den Svenske skjærgården være et godt avbrekk for en langhelg fremover. Siden de fleste båtene som går til øyene er i vanlig rutetrafikk opererer mange av dem hele året. Der er også noen ruter som har begrenset tidsrom i sommermånedene men i denne planleggeren finner du alle detaljer om hvilket tidsrom de ulike båtene går.

Velkommen til Vrångø

En av øyene som har helårsrute er Vrångö, en liten øy helt sør i Gøteborgs skjærgård. Vrångö har ca. 380 fastboende og mange av disse pendler daglig til jobb og skole i Gøteborg. Vrångö har både kafe, overnattingsplasser, stor gjestehavn og flere fiskeribedrifter holder også til der. Øyen har flotte turområder og flere sandstrender for bading og avslapping og der er flotte turområder på stier rundt øyen.

Siste innlegg

Slik gjør du høstferie hjemme til en suksess

...
Les mer

På fisketur med Osprey Tempest 30l

...
Les mer

Reiseguide: De beste tips til eksotiske Marrakech

...
Les mer

Reiseguide: 13 ting må du oppleve på Venice Beach, LA

...
Les mer

På fottur i Montafon i Østerrike

...
Les mer

Stegastein – utkikkspunkt med fantastisk fjordutsikt

...
Les mer

Fantastiske utendørsopplevelser i Warmia og Masuria, Polen

...
Les mer

8 gode grunner til å reise på ferie utenom høysesongen

...
Les mer

Gatekunst på høyt nivå i Bushwick, New York

...
Les mer

Oppdag Belfast og Causeway Coasts unike attraksjoner

...
Les mer

Hurtiglenker

Medlem av

Der går turstier rundt på øyen som tar deg med til vakre steder og bortgjemte bukter, strender og svaberg. Naturen er frodig og grønn på Vrångö og herlige turstier går både på svabergene og i skogsområder på øyen. Flere steder passerte vi forbi gamle steingjerder og en steinrøys som stammer fra en svinnen tid

Sykkel og golfbiler er vanlige fremskomstmiddel

På Vrångö finnes det kun noen få biler som har spesialtillatelse til å kjøre med materialer og andre nødvendigheter. Ellers er øyen bilfri og man kommer seg rundt med sykkel og golfbiler. Dette er også vanlig på de øvrige øyene i skjærgården. Man går eller sykler eller benytter små elektriske golfbilder som fremkomstmiddel. Varer kjøres gjerne hjem fra skyssbåtene i en trillebår og flere av øyene hadde derfor trillebår parkering på kaien.

Vrångö har en stor og flott havn med utleiehus, gjestehavn, leie av kajakk og masse annen moro for både små og store. Her er også en stor flytende jacuzzi som det går an å leie for firma, storfamilien eller en vennegjeng.

Bebyggelsen er preget av koselige små trehus som er omkranset av velstelte hager med hvite stakittgjerder. Stemningen er rolig og avslappet og hverdagslivet har et helt annet tempo her enn inne i storbyen.

Kunne du tenkt deg en tur til Vrångö og omkringliggende øyer i høst? Planlegg din tur med Västsveriges planleggingsverktøy som du finner her.

Turen til Vrångö kostet kun 58 SEK tur/retur med Västtrafik fra Saltholmen i Gøteborg, og denne ruten kjører hele året.

 

Turen til Vrångö var gjort i samarbeid med VisitSweden og Västsverige for å promotere den vestsvenske skjærgården. Alle meninger er som alltid mine egne.

This post is also available in: English