På øyloffing i den Svenske skjærgården

av | Adventure, Rundreiser

På øyloffing i den Svenske skjærgården

Har du drømt om å reise fra øy til øy i den Svenske skjærgården men slått fra deg tanken fordi du ikke har egen båt eller tar deg råd til å leie en båt med skipper og det hele? Fortvil ikke! Drømmen om øyloffing, båtliv og lange kvelder på svabergene med fersk sjømat og vakre solnedganger i Sverige er nærmere enn du tror. Med det nye planleggingsverktøyet fra Väst Sverige kan du planlegge din helt egen øyloffertur i den vestsvenske skjærgården ved bruk av rutebåter til en pris som ikke burde skremme noen!

Promosamarbeid

Planlegg effektivt online

Selv om sommeren er på hell kan en flott båttur i den Svenske skjærgården være et godt avbrekk for en langhelg fremover. Siden de fleste båtene som går til øyene er i vanlig rutetrafikk opererer mange av dem hele året. Der er også noen ruter som har begrenset tidsrom i sommermånedene men i denne planleggeren finner du alle detaljer om hvilket tidsrom de ulike båtene går.

Velkommen til Vrångø

En av øyene som har helårsrute er Vrångö, en liten øy helt sør i Gøteborgs skjærgård. Vrångö har ca. 380 fastboende og mange av disse pendler daglig til jobb og skole i Gøteborg. Vrångö har både kafe, overnattingsplasser, stor gjestehavn og flere fiskeribedrifter holder også til der. Øyen har flotte turområder og flere sandstrender for bading og avslapping og der er flotte turområder på stier rundt øyen.

Massevis av flotte turstier

Der går turstier rundt på øyen som tar deg med til vakre steder og bortgjemte bukter, strender og svaberg. Naturen er frodig og grønn på Vrångö og herlige turstier går både på svabergene og i skogsområder på øyen. Flere steder passerte vi forbi gamle steingjerder og en steinrøys som stammer fra en svinnen tid

Les også: Käringön – en perle i den svenske skjærgården

Sykkel og golfbiler er vanlige fremskomstmiddel

På Vrångö finnes det kun noen få biler som har spesialtillatelse til å kjøre med materialer og andre nødvendigheter. Ellers er øyen bilfri og man kommer seg rundt med sykkel og golfbiler. Dette er også vanlig på de øvrige øyene i skjærgården. Man går eller sykler eller benytter små elektriske golfbilder som fremkomstmiddel. Varer kjøres gjerne hjem fra skyssbåtene i en trillebår og flere av øyene hadde derfor trillebår parkering på kaien.

Gjestehavn og flytende jacuzzi

Vrångö har en stor og flott havn med utleiehus, gjestehavn, leie av kajakk og masse annen moro for både små og store. Her er også en stor flytende jacuzzi som det går an å leie for firma, storfamilien eller en vennegjeng.

Bebyggelsen er preget av koselige små trehus som er omkranset av velstelte hager med hvite stakittgjerder. Stemningen er rolig og avslappet og hverdagslivet har et helt annet tempo her enn inne i storbyen.

Kunne du tenkt deg en tur til Vrångö og omkringliggende øyer i høst? Planlegg din tur med Västsveriges planleggingsverktøy som du finner her.

Turen til Vrångö kostet kun 58 SEK tur/retur med Västtrafik fra Saltholmen i Gøteborg, og denne ruten kjører hele året.

 

Turen til Vrångö var gjort i samarbeid med VisitSweden og Västsverige for å promotere den vestsvenske skjærgården. Alle meninger er som alltid mine egne.

This post is also available in: English

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)