Käringön – en perle i den Svenske skjærgården

Käringön er en liten og koselig øy som ligger i Bohuslän i den Vestsvenske skjærgården. Øyen har ca. 80 helårsboende, et hundretalls deltidsboende og ca. 1500 som bor der mer eller mindre hele sommeren. Øyen får også mange gjester som benytter seg av hotell eller vandrerhjemmene eller bare kommer på dagsbesøk. Det er et livlig og vitalt lite samfunn og det finnes rundt 25 bedrifter og mange foreninger for både fastboende og feriegjester. Øyen har helårs båtrute som forbinder den med fastlandet og omkringliggende øyer.

Promoinnhold

Øyen har en flott båthavn som fremstår som det sentrale knutepunktet og varer, personer og godt kommer daglig til og fra her. Det er også stor aktivitet rundt redningsbåter da det også anholdes offshore sikkerhetskurs ved øyen. Bebyggelsen på Käringön fremstår med koselige gater, hvite og rødmalte hus og kun et fåtalls hager. Det var nemlig kun de med høyest rang som hadde anledning til å ha hage så de fleste boligene har ikke noe gjerder, gressplener eller lignende utenfor husene. Man finner likevel koselige sittegrupper, benker og blomster rundt husene og i gatene.

Kjäringön er en skikkelig perle for de som liker frisk luft i flotte omgivelser. Man kan enkelt gå rundt hele øyen og ta seg over svaberg og klipper, langs små strender og badehus og nyte utsikten ved fyrtårnet. Det er også tilrettelagt for et friskt bad med stige og brygge flere steder.

 

Der er et knippe spennende restauranter på øyen og de fleste har fokus på fisk og skalldyr selv om det også serveres andre tradisjonsrike matretter. For en veldig spesiell helaften kan du prøve ut østersbaren på øyen som også har eget utendørs boblebad som gjestene kan disponere helt alene. Husk å bestille på forhånd da det er svært begrenset med plasser i den lille restauranten.

Om du ikke eier et eget hus eller leilighet på øyen finnes det flere hoteller og vandrerhjem du kan benytte. Det er også mulig å leie noen av husene der ute men da er det lurt å være ute i veldig god tid. Jeg bodde på det veldig sjarmerende Käringöns Logi og Badstu som har to bygninger med tilsammen 40 overnattingsplasser. I kjelleren på det ene bygget har de også en stor badstu og der er egen brygge for bading i sjø mellom badstuøktene.

Om du kunne tenkt deg en tur til Käringön og kanskje flere øyer eller lokasjoner i høst, vår eller sommer kan du planlegge din egen reiserute ved å benytte dette hendige verktøyet for å koordinere båttider fra både private og offentlige selskaper. Planlegg din tur med Västsveriges planleggingsverktøy som du finner her. Etter mitt altfor korte opphold vet ihvertfall jeg at jeg virkelig kunne tenkt meg tilbake til denne perlen av en øy langt uti havet utenfor den vestsvenske kysten. 

Siste innlegg

Lofoten – et reisemål perfekt for utendørs opplevelser

...
Les mer

12 ting du ikke må gå glipp av i Ho Chi Minh City

...
Les mer

6 perfekte utendørs vinteraktiviteter i Lahti

...
Les mer

På historisk oppdagelsesreise i Lazio

...
Les mer

Reisedrømmen kan være nærmere enn du tror

...
Les mer

En runde golf i de Østerrikske alper

...
Les mer

BUS:STOP Krumbach – funksjonalitet møter arkitektur og kreativitet

...
Les mer

På biltur gjennom Vorarlberg i Østerrike

...
Les mer

5 artige, under frysepunktet, opplevelser i Ruka

...
Les mer

Käringön – en perle i den Svenske skjærgården

...
Les mer

Hurtiglenker

Medlem av

Turen til Käringön var gjort i samarbeid med VisitSweden og 
Västsverige for å promotere den vestsvenske skjærgården. Alle meninger er som alltid mine egne.