Bergenskortet – den smarte og rimelige måten å utforske Bergen på

Har du planer om å besøke Bergen i nærmeste fremtid, eller kanskje du bor i Bergen og vil være turist i egen by? Med Bergenskortet kan du utforske byen på en smart og rimelig måte.

Sponsorsamarbeid

Her kan du kjøpe Bergenskortet

Bergenskortet gir deg mange fordeler, og kan kjøpes med varighet over 24, 48, 72 eller 96 timer. Ankommer du Bergen med fly kan du enkelt kjøpe kortet online og velge å hente det på Flesland, eller kjøpe det direkte på flyplassen hos Deli Deluca. Du kan deretter ta i bruk kortet med en gang og ta deg helt gratis inn til sentrum ved hjelp av bybanen. Kollektivtransport med buss og bybane er nemlig inklusiv i kortet og gjør at du kan reise helt gratis hvor du vil og så mye du vil innenfor den gjeldende sonen.

Andre steder i bergen du kan kjøpe Bergenskortet er:

  • Online
  • Turistinformasjonen i Bergen
  • Bratland Camping
  • Lone Camping
  • Radisson Blu Royal Hotel

Les også: Her finner du spøkelser i Bergen

Gratis kollektivtransport og fri eller rabattert inngang til museer og attraksjoner

Ankommer du Bergen med buss, bil eller tog kan du enkelt kjøpe Bergenskortet på turistinformasjonen på Fisketorget i Bergen.

I tillegg til gratis kollektivtransport er der mange fordeler med å ha Bergenskortet, som for eksempel gratis inngang på de fleste museer og mange attraksjoner, men om du velger å utforske Bergen utenom høysesongen om sommeren, er der faktisk enda mer spennende gratis opplevelser inklusiv.

Som et eksempel kan du med Bergenskortet gå gratis på Akvariet om du velger å benytte det i månedene november til og med februar, mens Fløibanen kan du kjøre gratis med utenom 1. mai til 30. september. (Fløybanen er for tiden stengt for renovering) I denne perioden får nesten halv pris på billetten om du viser frem ditt Bergenskortet, så det er masse penger å spare.

Grunnet restriksjoner fra myndighetene kan noen attraksjoner være midlertidig stengt eller har reduserte åpningstider. Her finner du en oppdatert oversikt.

Få rabatt på aktiviteter og utflukter

På mange spennende aktiviteter og utflukter kan du oppnå rabatter på mellom 15 og 33% ved å vise frem Bergenskortet, så hvorfor ikke planlegge en aldri så liten svømmetur i ADO arena eller leie deg en sykkel for å utforske byen med. Eller hva med en konsert, en tur på teater eller kino? Alle disse aktivitetene og mye mer til får du rabatter på med Bergenskortet.

Foretrekker du å utforske regionen med bil kan kortet også gi deg rabatt på både leiebil og parkering i sentrum.

Spar penger på restauranter og kafeer med Bergenskortet

Til og med på en del restauranter kan du spare penger ved å vise frem Bergenskortet, og flere restauranter og kafeer gir deg mellom 10 og 15% rabatt, så da skulle vel alt ligge til rette for en smart og rimelig utforsking av Bergen og alt det den har å by på!

Les også: Matbyen Bergen

Priser på Bergenskortet for 2021 er:

24 timers kort: kr. 280,- for voksen, barn 3-15 år 100,-
48 timers kort: kr. 360,- for voksen, barn 3-15 år 130,-
72 timers kort: kr. 430,- for voksen, barn 3-15 år 160,-
96 timers kort: kr. 500,- for voksen, barn 3-15 år 190,- 

Du kan lese mer om alle fordelene og bestille ditt Bergenskortet på Visit Bergen sine hjemmesider her

Artikkelen er en del av Let’s get lost sin presentasjon av våre premiesponsorer i
forbindelse med vår Julekalender i desember 2020.