Besøk herskapelige Fjordslottet hotell

av | Gjenoppdag Norge, Hoteller

Fjordslottet Hotell på Osterøy (alle foto i artikkelen: Janicke Hansen / Let’s get lost)

Besøk herskapelige Fjordslottet hotell

Fjordslottet hotell ligger lokalisert på Osterøy like utenfor Bergen, og byr på en herskapelig og historisk opplevelse.

SPONSET SAMARBEID

Et praktbygg med lang historie

På Osterøy fant bergenskjøpmannen Carl Joacim Hambo elven som ga energi til oppstarten av «Fotlandsvåg Bomuldspinnerie» i 1851. Dette førte i sin tid til at han fikk oppført en herskapelig privatbolig for familien sin, på den beste tomten i området. Her bodde i sin tid både herskap og tjenere, og i forhold til de fattigslige bondehusene som ellers preget området, var nok bygget som et slott til sammenligning. Dette unike bygget fungerer nå som hovedhuset på Fjordslottet Hotell, plassert på et høydedrag, like bak bunnen av Fotlandsvågen.

Siden 1975 har man tatt imot gjester i huset. Først som leirskole og pensjonat, og etter en omfattende restaurering i 1997, som hotell. I en historisk atmosfære inviteres gjestene til en personlig og hjemmekoselig hotellopplevelse i intime og klassiske salonger og stuer.

Stilfulle og praktiske gjesterom

Fjordslottet Hotell har 42 trivelige gjesterom, perfekt for avslapping etter en opplevelsesrik dag på Osterøy. I hovedhuset er det seks gjesterom, hvor alle er innredet med sin egen farge, i en koselig, bonderomantisk stil. I tillegg finner du også den stilfulle brudesuiten, på hele 45 kvm, i 2. etasje av bygget.

I «Mølla» og «Spinneriet», som er bygget tett opptil hovedhuset, finner du 35 nye dobbeltrom, alle med egen balkong.

Bestill ditt opphold hos Fjordslottet her

Fjordslottet brudesuite

Lokale matopplevelser i historiske omgivelser

På Fjordslottet Hotell kan du se frem til smaksopplevelser basert på de beste råvarene. Her benyttes mange lokale leverandører slik at du kan bli kjent med både lokalprodusert mat og lokale smaker.

God mat og drikke kan du nyte flere steder på hotellet. Felles for dem alle er at de forteller en historie om bygget og gjenskaper både atmosfæren og funksjonen rommene opprinnelig hadde.

Den største salen er holdt i en herskapelig, lys, og moderne stil, men fremdeles med en god dose historisk atmosfære. Her kan man ta opp til 120 gjester. Navnet på salen er Holm & Hambro, oppkalt etter godseierne som bodde her på 1800-tallet.

Ønsker du et mer privat og intimt selskap med mye historie i veggene, kan du velge den røde eller blå stuen. I den røde stuen pleide mennene å trekke seg tilbake med tobakkspipen og et glass utsøkt Cognac, og den blå stuen lå opprinnelig dagligstuen for herskapsfamilien. Stuen lå like innenfor det gamle kjøkkenet med stor grue, så i den kalde årstida var dette det varme rommet.

For en mer uformell og uhøytidelig opplevelse kan du legge selskapet i den gamle potetkjelleren i underetasjen, som nå kalles Slottskjelleren. Her er det utvidet og innredet i en rustikk og intim stil.

Hotellet har også to stilfulle salongstuer, møblert i klassisk stil, hvor du kan slappe av med ettermiddags te eller en god kaffekopp. Her serveres det også ekte hjemmebakst.

På varme dager kan du slappe av og nyte et glass vin eller frisk og velsmakende epledrikk i hagen som omkranser bygget.

Lokalmat på Fjordslottet Hotell

Unike opplevelser og aktiviteter

Osterøy byr på unik natur, kultur, historie og attraksjoner, og mange gjester som besøker øyen omtaler stedet som en ukjent perle og en godt bevart hemmelighet. Med Fjordslottet som base ligger dermed alt til rette for unike og spektakulære opplevelser og aktiviteter.

Fjell- og vandreturer

Osterøy er et eldorado for vandring i naturen, og byr på både korte og lette mosjonsturer, til krevende fjell- og toppturer. Du kan velge å utforske på egen hånd, eller bli med på spennende vandreturer med lokalkjente guider som forteller interessante historier underveis på turen.

Hva med en historisk vandretur forbi to nedlagte gruver, eller en frisk Sætertur til Solbjørsætra?

For spektakulær utsikt over Osterfjorden er Tveitafjellet et godt tips, og vil du oppleve en unik veistrekning av kulturhistorisk verdi kan du ta turen til Kossdalen og gå opp Kossdalssvingane. Veien snor seg oppover dalen med 17 hårnålssvinger, og er Norges bratteste vei med gjennomsnittlig 27% stigning! Veien ble bygget for hånd og stod ferdig i 1897. Den ble restaurert i 1990, og er nå fredet. Utsikten på toppen er verdt turen og vel så det!

En annen vandretur med stor kulturhistorisk verdi er en tur til Laksegiljene. De spesielle fangsthyttene er helt unik for dette området, og ble benyttet for å fange laks på vei innover Osterfjorden.

Kossdalssvingane Osterøy
Kossdalen Osterøy
Kossdalen Osterøy

En øy rik på kultur- og industrihistorie

Bullahuset

Visste du at den verdenskjente komponisten og fiolinisten Ole Bull fikk bygget et hus på Osterøy? Bullahuset ligger nær Valestrandsfossen og skiller seg ut både i form og farge fra omgivelsene. Vel verdt et besøk.

Bullahuset Osterøy

Herlandsfoss Kraftverk

Herlandsfoss Kraftverk er et av industri minnene som vitner om betydningen kraftproduksjon har hatt for regionen. Etter at det ble bygget et nytt kraftverk ved fossen i 1995 ble den gamle kraftverksbygningen omgjort til museum hvor du kan observere de gamle turbinene og lære mer om 100 år med kraftproduksjon.

Herlandsfoss Kraftverk Osterøy

Havråtunet

Havråtunet er også verdt et besøk. Tunet er et klassisk klyngetun og er et av de aller siste, og best bevarte klyngetunene på Vestlandet. Det har vært fredet etter kulturminneloven som kulturmiljø siden 1998. Tunet ligger i et svært bratt terreng på øyens sydside, og er godt synlig fra både Bergensbanen og E16 mellom Bergen og Oslo.

Mjøsvågen

I Mjøsvågen finner du også et godt bevart, og vernet naust og verkstedsmiljø. I den koselige bukten i Hosanger ligger gamle verkstedsbygninger, naust og et klassisk landhandleri, Mjøsvågen Landhandleri, hvor du kan kjøpe både dagligvarer og lokalprodusert mat som geitost, geitepølse og hjortepølse. Der er også en liten kafé i butikken og sitteplasser på kaien som kan nytes i finværet.

Mjøsvågen landhandleri

Vinn opphold hos Fjordslottet Hotell

Svarer du riktig på spørsmålet bak luke nummer 2 i vår store Julekalender kan du vinne en overnatting for 2 personer, inklusiv frokost hos Fjordslottet Hotell. Gavekortet må benyttes iløpet av 2023.

 

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender.

 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)