5 artige, under frysepunktet, opplevelser i Ruka

Om du setter pris på utendørs opplevelser og eventyr, ikke la lave temperaturer, is og snø stoppe deg. Der er mange artige utendørs aktiviteter å gjøre selv om gradestokken viser under 0 grader. Her er en liste med 5 superartige utendørs aktiviteter du kan delta på i vintersesongen i Ruka Kuusamo, Finland.

1. Isklatring

Jeg prøvde isklatring for første gang i januar 2016 og jeg må bare innrømme at det var en av de morsomste men mest utfordrene aktivitetene jeg har prøvd! I minus 20 C kledde vi oss opp med lag på lag av ull, fleece og tykke vinterklær, festet på oss klatreselen, piggskoene og hjelmen og forsøkte å beseire tyngdekraften mens vi klatret opp en stupbratt isvegg ved bruk av ishakker. DEt var faktisk mye vanskeligere enn det ser ut som når man fremdeles holder på å lære den riktige teknikken, men med en gang den sitter inne er det like enkelt som vanlig klatring.

2. Iskjøring med Go-Cart biler

Har du noensinne kjørt en vanlig bil på en islagt bilvei? Det kan være ganske så skremmende og uforutsigbart. Har du noensinne forsøkt å kjøre en Go-Cart bil på en islagt bane? Det er ikke skremmende i det hele tatt, kun utrolig mye gøy! Vi fikk prøve ut disse sjarmerende små bilene på en islagt bane og det tok ikke mer enn en runde med testkjøring før konkurransen var igang. Et godt tips er å benytte lag på lag med hansker og helst tynne i ull innerst. Fingrene dine kommer garantert til å føles ganske så frossen og kald mens du klamrer deg til rattet mens du desperat prøver å unngå en piruett på isen med bilen din slik at du ender opp i snøskavlene eller krasjer med noen av de andre deltakerne.

3. Ice Bathing

You don’t visit Finland in the winter without trying ice bathing. Most of the Finns combine the hot and steamy sauna with trips outside to go dipping in the icy cold water in a hole in the ice. It is the most refreshing thing you can ever imagine and it actually doesn’t feel as cold as you think it will. Roll in the snow after and then head in to the hot sauna again. Guarantied a great travel story you will tell your friends and family for years to come!

4. Elveflyting

Kan du forestille deg å flyte sakte nedover en iskald elv helt for deg selv med skog på begge sider mens solen går ned og den magiske blåtimen starter? Det er en virkelig minnerik opplevelse! For å gjøre denne aktiviteten kler du rett og slett på deg lag på lag med varme klær og putter så på en overlevelsesdrakt. Topp det med en redningsvest og en hjelm og du er klar for å sette utfor. Elveflyting om vinteren vil gi deg det merkeligste adrenalinkicket du noensinne har opplevd, med en følelse av både oppstemthet, spenning, avslappethet og fullstendig ro på samme tid. Om du er skikkelig heldig med forholdene kan du også oppleve nordlyset dansende over deg mens du flyter sakte nedover den svarte og iskalde elven.

5. Lag snø av kokende vann!

Ja, det går faktisk an! Jeg forsøkte det når jeg besøkte Oulanka Nasjonalpark og det var bare så gøy! Temperaturen lå på minus 34 grader ute og jeg tok med meg en mugge med 1 liter kokende vann. Jeg kastet vannet opp i luften og det kom ned igjen som snø! Helt utrolig!

Når temperaturen er minus 34 grader og du går på tur i skogen kan du risikere å ende opp slik som meg på bildet, med både øyevipper og hår fyllt med iskrystaller!

Fotoene fra Isklatring, Go-kart kjøring (untatt selfien) og elveflytingen er tatt av Maria Mikkonen.

Siste innlegg

BUS:STOP Krumbach – funksjonalitet møter arkitektur og kreativitet

...
Les mer

På biltur gjennom Vorarlberg i Østerrike

...
Les mer

5 artige, under frysepunktet, opplevelser i Ruka

...
Les mer

Fredag den trettende og andre ulykkesdager

...
Les mer

Færøyene – perfekt for fotturer i fjellet

...
Les mer

Oppdrag #FjordSecrets oppsummert

...
Les mer

Oppdag Sri Lanka med Silver Tree Norway

...
Les mer

Postkort fra Montafon – Østerrike

...
Les mer

Tradisjonsrik saunaspa i Latvia

...
Les mer

Postkort fra Besalu – Costa Brava

...
Les mer

Hurtiglenker

Medlem av

This post is also available in: English