Utsikten – et fantastisk utkikkspunkt på Gaularfjellet

av | Adventure, Naturopplevelser

Utsikten – et fantastisk utkikkspunkt på Gaularfjellet

I et land med høye fjell, dype daler og fantastisk natur er der utallige utkikkspunkt å oppdage. Det nye og vel tilrettelagte utkikkspunktet Utsikten, som ligger på toppen av Gaularfjellet, er intet unntak. Dette er ett av de stedene du vil angre på at du ikke stoppet for å ta inn den fantastiske utsikten og det beste av alt, veien opp er like inspirerende. Bli med til Utsikten – et fantastisk utkikkspunkt på Gaularfjellet

Utsikten er en attraksjon langs Nasjonale Turistveger rute nr. 13

Utsikten åpnet i juni 2016 og har allerede blitt et populært og attraktivt stoppested for eventyrlystne turister på bilferie i Norge. Turistvegseksjonen i Statens Vegvesen har ansvaret for å utvikle, vedlikeholde og markedsføre attraksjonen Nasjonale Turistveger mot både nasjonale og internasjonale besøkende og har satt opp 18 ulike ruteforslag med noen av de mest spektakulære og spesielle veistrekningene i Norge. Langs rute nr. 13 som går over Gaularfjellet er Utsikten listet som en av hovedattraksjonene.

Les også: Bærekraftig ferie i Norge på budsjett

Fri sikt mot 1500 meter høye fjelltopper fra Utsikten på Gaularfjellet

Utkikksplatformen har fri sikt mot over 1500 meter høye fjell og veien som snirkler seg oppover fjellsiden mot toppen av Gaularfjellet. Veien ble opprinnelig åpnet i 1938 og var lenge en sentral transportrute. Idag er veien et hyggelig og vakkert alternativ til hovedveiene bygget senere.

Moderne arkikektur med tilrettelagt rasteplass og toaletter

Den nye konstruksjonen har tre «vinger» hvor man kan innta den fantastiske utsikten. Den midterste er plassert på kanten av fjellet med den dype dalen og veien som slynger seg oppover fjellsiden like under seg. Selve utsiktsplattformen er på hele 300 kvadratmeter og i tillegg til å være et sted for å stoppe og nyte utsikten er det også lagt opp til at plassen skal benyttes som en rasteplass og der er derfor også et slags amfi hvor man kan sitte og selvsagt toalett..

Utsikten på Gaularfjellet har godt med parkering for både biler og busser

Når du ankommer med bil kan du enkelt og trygt parkere på motsatt side av veien på den nye parkeringsplassen som er tillaget for utkikkspunktet. Bare vær påpasselig når du krysser gaten da det kan være litt oversiktlig om det er mye trafikk eller besøkende.

Ta en bilferie i Norge og besøk Gaularfjellet og Utsikten

Veien som snor seg oppover fjellsiden ser ut som et dekorelement blant grønt gress og skogspartier.

Ble du inspirert til å ta en bilferie i Norge? Sjekk ut flere fantastiske utkikkspunkt, interessante veistrekninger og attraksjoner på Nasjonale turistvegers webside. Husk at om vinteren kan fjellovergangene, som Gaularfjellet, v’re stengt så husk å undersøke vær og veimeldinger før du legger avgårde..

This post is also available in: English

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)