Badebyen Sopot ved Østersjøen på «Polens riviera» byr på en herlig og avslappet atmosfære. Livet går liksom litt roligere og mer avslappet for seg, ihvertfall på dagtid.

 

Spaser på Molo, Europas lengste trebrygge

Ta en spasertur på Molo, Europas lengste trebrygge, som stikker over 500 meter ut fra Sopotstranden. Her vandrer det både familier med barn og kjærlighetspar og nyter synet av seilbåter og yrende badeliv på stranden innenfor. Ytterst finner du også en hyggelig restaurant for en lett lunsj eller noe forfriskende i glasset. Husk å kjøpe billett i luken ved siden av inngangen av moloen.
Molo ble åpnet i 1827 og ble bygget for forlystelse og ankringssted for lystbåter. Etter flere påbyggelser for å forlenge piren fremstod den i 1928 som det den er idag, altså på over 500 meter. Molo består av to deler. En stor åpen del nært land hvor det foregår arrangementer og konserter, og en del som er den lange bryggen som strekker seg utover sjøen. Begge delene er ypperlig for en rolig spasertur, et måltid eller bare det å sitte ned og titte på folkelivet.

 

 

Luksushotell og spaannlegg

Luksushotellene ligger på rad og rekke langs stranden, og her er herskapelige Grand Hotell sett fra Molo.  Hotellet har egen casino og en stor velværeavdeling med spatilbud i underetasjen. Der er også en hyggelig hage nedenfor hotellet for rekreasjon. Stilfulle, store rom med herlige senger, nydelig frokost og en koselig champagne bar i innganspartiet var også et stort pluss her.

Det er svært så prisgunstig å få en full spabehandling eller andre type velværebehandlinger i Sopot, og der finnes utallige muligheter. De aller fleste luksushotellene har store og luksuriøse spaavdelinger og prisene ligger under halvparten av hva du kan finne hjemme i Norge.

På godværsdager vrimler det av folk på stranden. Her kan man slappe av i store lounge-komplekser eller hygge seg med strand- og vannsport.

Sentrum av Sopot

En av de mest kjente og spesielle bygningene i Sopot er Crooked House (Krzywy Domek). Huset ble bygget i 2004 og er tegnet av  Szotyńscy & Zalesk. Bygningen er en del av kjøpesenteret RRezydent og du finner du små kafeer og cocktail barer samt en litt spesiell nattklubb i øverste etasje hvor damer utkledd som sorte engler svinger i husker fra taket over dansegulvet 🙂

Hovedgaten i Sopot byr på tett i tett med restauranter, barer, nattklubber, cafeer og ulike fastfood-konsepter. Butikker glimrer nesten med sitt fravær, så shopping bør du gjøre unna på kjøpesenteret Alma like utenfor byen. På Alma finner du det meste av merkebutikker til en ganske grei pris 🙂 Sentrum er vist kun ment for fornøyelse, og det finnes det massevis av!

Markedsplassen er et yndet møtested både på dagtid og kveldstid. Servering står i sentrum også her. I tilknytning til plassen finner du også litt «finere» restauranter og serveringssteder.

Nyt god mat og uteliv i Sopot

Prisene på mat er veldig hyggelige selv på litt finere plasser i Sopot. Jeg lunsjet på Gianni Restaurant som ligger i ene enden av markedsplassen og her serverer de utsøkt italiensk mat.  En nydelig 2 retters lunsj servert med en flaske god vin, flaskevann og espresso etterpå kom på ca. 180,- pr. person. Ikke noe å si på det.

Ute etter flere gode tips til restauranter i og ved Sopot? Les om min kulinaiske reise ved Polens riviera her

Det absolutte in-stedet kveldstid i Sopot er Spatif. En herlig blanding av vintagemøbler og tilbehør utgjorde interiøret, blandet med en stilig fotoutstilling som hang fra taket. De fleste bordene var solide, lave og dekket med stålplate for å kunne danses på, og de ble flittig brukt av gjestene! 🙂 Uhøytidelig og stilfullt på samme tid. Dyktig DJ satte en spiss på kvelden.

Etter en lang natt på byen kan du innta et sent, eller veldig tidlig om morgenen, måltid fra en av bodene ved markedsplassen. Om du heller ønsker et hyggelig frokostmåltid kan du innta dette på det utendørs frokost helgemarkedet som arrangeres i Sopot lørdag og søndag morgen i sommersesongen.

 

Les mer om Frokost i det grønne i Sopot her

 

For å komme deg til Sopot kan du fly til Gdansk. Fra flyplassen er det kun 25-30 minutter med taxi til Sopot. Der går også tog til Sopot fra Gdansk så du kan enkelt ta deg en dagstur den ene eller andre veien. God reise!