Reisebrev fra Sopot, Polen

av | Storbyopplevelser

Reisebrev fra Sopot, Polen

Badebyen Sopot ved Østersjøen på «Polens riviera» byr på en herlig og avslappet atmosfære. Livet går liksom litt roligere og mer avslappet for seg, ihvertfall på dagtid. Sopot er en del av kystområdet i Gdanskbukten som utgjør Trippelbyen, en storby som inkluderer Gdansk, Gdynia og Sopot. Sopot er populært som et avslappende feriested og har et stort utvalg av luksushoteller, herlige spa anlegg, en lang sandstrand og et pulserende uteliv. Sopot passer som reisemål for både vennegjenger, en romantisk getaway og familiereiser.  Her er våre beste tips til hva du ikke bør gå glipp av når du besøker Sopot.

Spaser på Molo, Europas lengste trebrygge

Ta en spasertur på Molo, Europas lengste trebrygge, som stikker over 500 meter ut fra Sopotstranden. Her vandrer det både familier med barn og kjærlighetspar og nyter synet av seilbåter og yrende badeliv på stranden innenfor. Ytterst finner du også en hyggelig restaurant for en lett lunsj eller noe forfriskende i glasset. Husk å kjøpe billett i luken ved siden av inngangen av moloen.
Molo ble åpnet i 1827 og ble bygget for forlystelse og ankringssted for lystbåter. Etter flere påbyggelser for å forlenge piren fremstod den i 1928 som det den er idag, altså på over 500 meter. Molo består av to deler. En stor åpen del nært land hvor det foregår arrangementer og konserter, og en del som er den lange bryggen som strekker seg utover sjøen. Begge delene er ypperlig for en rolig spasertur, et måltid eller bare det å sitte ned og titte på folkelivet.

Bo på luksushotell og besøk spa anlegg

Luksushotellene ligger på rad og rekke langs stranden, og på bildet under ser du herskapelige Grand Hotell sett fra Molo. Hotellet har egen casino og en stor velværeavdeling med spatilbud i underetasjen. Der er også en hyggelig hage nedenfor hotellet for rekreasjon. Stilfulle, store rom med herlige senger, nydelig frokost og en koselig champagne bar i inngangspartiet var også et stort pluss her.

Det er svært så prisgunstig å få en full spabehandling eller andre type velværebehandlinger i Sopot, og der finnes utallige muligheter. De aller fleste luksushotellene har store og luksuriøse spaavdelinger og prisene ligger under halvparten av hva du kan finne hjemme i Norge.

Nyt strandlivet

Stranden i Sopot er i underkant av 5 kilometer lang og er godt tilrettelagt for både late dager i solen og artige strandaktiviteter. Langs stranden ligger det også en herlig strandpromenade hvor du finner hoteller, kafeer, restauranter, iskremboder og nattklubber på rad og rekke.

Stranden er ikke bare for rekreasjon men også fiskerne benytter den for å feste fast båtene sine på når de ikke er ute på havet med dem. Ta gjerne en langs spasertur på stranden eller lei deg en sykkel for å komme deg rundt på hele den lange stranden. Du finner garantert en plass som er helt ideell for akkurat dine behov!

På godværsdager vrimler det av folk på stranden. Her kan man slappe av i store lounge-komplekser eller hygge seg med strand- og vannsport.

Vandre i sentrum av Sopot

Hovedgaten i Sopot byr på tett i tett med restauranter, barer, nattklubber, cafeer og ulike fastfood-konsepter. Butikker glimrer nesten med sitt fravær, så shopping bør du gjøre unna på kjøpesenteret Alma like utenfor byen. På Alma finner du det meste av merkebutikker til en ganske grei pris. Sentrum er vist kun ment for fornøyelse, og det finnes det massevis av!

Markedsplassen er et yndet møtested både på dagtid og kveldstid. Servering står i sentrum også her. I tilknytning til plassen finner du også litt «finere» restauranter og serveringssteder.

En av de mest kjente og spesielle bygningene i Sopot er Crooked House (Krzywy Domek). Huset ble bygget i 2004 og er tegnet av  Szotyńscy & Zalesk. Bygningen er en del av kjøpesenteret Rezydent og du finner du små kafeer og cocktail barer samt en litt spesiell nattklubb i øverste etasje hvor damer utkledd som sorte engler svinger i husker fra taket over dansegulvet

Nyt god mat og drikke til en rimelig penge i Sopot

Der finnes et stort utvalg av restauranter og spisesteder i Sopot. Du finner både de eksklusive restaurantene og spisesteder i alle nivåer og prisklasser i hovedgaten og på markedsplassen. Der ligger også endel flotte restauranter langs strandpromenaden, på de store luksushotellene og på de mange resorthotellene og boutique hotellene som du finner like utenfor sentrumskjernen også, så her er det bare og velge og vrake.

Prisene på mat er veldig hyggelige selv på litt finere plasser i Sopot. Som et eksempel å hadde jeg en god lunsj på Gianni Restaurant som ligger i ene enden av markedsplassen og her serverer de utsøkt italiensk mat.  En nydelig 2 retters lunsj servert med en flaske god vin, flaskevann og espresso etterpå kom på ca. 180,- pr. person. Ikke noe å si på det.

Ute etter flere gode tips til restauranter i og ved Sopot? Les om min kulinaiske reise ved Polens riviera her

Opplev nattelivet i Sopot

Der er mange utesteder og nattklubber i Sopot. Hør med personalet på hotellet du bor på eller restauranten du besøker for å få gode tips som passer akkurat dine behov. Her er mange ulike stiler på utestedene som tilbyr ulike musikkarter og drikkekart.

De gangene jeg har besøkt byen har det absolutte in-stedet på kveldstid i helgene vært Spatif. Her finner du en herlig blanding av vintagemøbler og retro tilbehør som utgjorør interiøret. Noen ganger blander de inn kunst i dekoren og da jeg var der sist gang var der en stilig fotoutstilling som hang fra taket. De fleste bordene var solide, lave og dekket med stålplate for å kunne danses på, og de ble flittig brukt av gjestene! Stedet er uhøytidelig og stilfull på samme tid med høy partystemning utover kvelden. En dyktig DJ satte en absolutt spiss på kvelden.

En ting som er ganske fasinerende med Sopot er at nattelivet gjenre varer helt til morgenen, og vel så det. Etter en lang natt på byen kan du innta et sent, eller et veldig tidlig morgenmåltid fra en av bodene ved markedsplassen. Om du heller ønsker et hyggelig frokostmåltid etter en lang natt på byen kan du innta dette på det utendørs frokost helgemarkedet som arrangeres i Sopot lørdag og søndag morgen i sommersesongen.

Les mer om Frokost i det grønne i Sopot her

Reise til Sopot

For å komme deg til Sopot kan du fly til Gdansk. Der går direktefly fra flere norske flyplasser med ulike selskaper. Fra flyplassen er det kun 25-30 minutter med taxi til Sopot. Der går også tog til Sopot fra Gdansk så du kan enkelt ta deg en dagstur den ene eller andre veien. God reise!

<div data-gyg-partner-id="QQ3YTCR" data-gyg-number-of-items="4" data-gyg-currency="NOK" data-gyg-locale-code="no-NO" data-gyg-id="code-example" data-gyg-q="Sopot" data-gyg-widget="activites" data-gyg-href="//widget.getyourguide.com/QQ3YTCR/activities.frame"></div>
<script async defer src="//widget.getyourguide.com/v2/widget.js"></script>

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)