Reisetips Polen – Frokost i det grønne i Sopot

av | Matopplevelser

Reisetips Polen – Frokost i det grønne i Sopot

Frokost kan inntas på mange ulike steder, men hva er vel koseligere enn å spise frokost ute i det fri? I Sopot kom vi over et fantastisk koselig frokostmarked hvor familier og par, enslige og venneflokker kom for å nyte dagens første måltid i parken. Her treftes de lokale og turister, barn og voksne, kvinner og menn. Lokale tilbydere hadde satt opp boder med et bugnende utvalg av kortreist mat, selvdyrket frukt og grønnsaker, og egenproduserte delikatesser. I skyggen av trærene var det satt opp bord og benker og der var også et lekeområde og aktiviteter for barna. Med andre ord – et perfekt oppsett for frokost i det grønne i Sopot.

Promosamarbeid

En park fylt av deilige matvarer og koselige sitteområder

I parkområdet var det satt ut bord med rutete duker og enkle stoler for fri benyttelse. Mange hadde også med seg picknick teppe og laget sin egen koselige frokostplass i skyggene av trærene.

Rundt hele parken gikk der en gangsti som var fylt med salgsboder med ulike lokale produkter. Her var det bare til å velge og vrake fra et stort utvalg av de lekreste matretter, både for å innta i parken og for å ta med hjem.

Les også: En kulinarisk reise ved Polens riviera

Spennende frokostprodukter for enhver smak

Her var produkter for enhver smak. Både noe for de som liker å starte dagen med noe søtt, og de som liker å starte dagen med noe salt. Det var også mulig å kjøpe både ferdig smurte smørbrød eller ett brød og pålegg for å smøre selv. En liten kake eller fruktsnacks til slutt manglet det heller ikke på.

Les også: Reisebrev fra Sopot, Polen

Kortreiste, sunne og lokale produkter tilbys på frokostmarked i Sopot

Store kurver fylt med søte jordbær gikk unna på frokostmarkedet. Etter sigende skal de beste jordbærene i Polen være dyrket i dette området. Nystekte pannekaker med enten salt eller søtt fyll duftet helt herlig! Med et slikt utvalg av lokale produkter kan man spise en rolig frokost i mange timer. Det var bare til å la seg friste og nyte frokost i det fri! 

Sitt deg ned i skyggen av trærene eller på et medbragt picknick teppe

Etter noen runder rundt parken for å se på alt som var i salgsbodene satt vi oss ned med lokale ost- og pølsespesialiteter, bakervarer og en energidrikk. En avslappet og rolig stemning preget hele området. I et eget lite område var det laget til en liten lekekrok for barna hvor de kunne tegne og male og spille ulike spill, så det var tilrettelagt for en avslappet stund for både store og små.

Frokostmarkedet i Sopot er åpent hver lørdag kl. 9-16 fra mai og ut september. Ta gjerne en tur innom når du er i byen, så kan du ikke bare spise frokost i det grønne, men også nyte en herlig lunsj i det grønne. Har du med et lite picknick teppe kan du slappe av på plenen mellom «slagene».

Flere polske byer med jevnlige frokostmarkeder

Syns du det hørtes koselig ut med en frokost i det grønne, men skal til andre deler av Polen? Fortvil ikke! Frokostmarked etter samme modell som i Sopot arrangeres i mange polske byer. Du kan oppleve denne unike og koselige frokostsettingen i Krakow, Poznan, Gdanks og Warszawa i tillegg til Sopot. Les mer om de polske frokostmarkedene her.

 

Besøket i Sopot var tilrettelagt av den Polske Turistforeningen i samarbeid med det lokale turistkontoret i Sopot. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)