Båttur på Mekongelven i Vietnam

av | Adventure, Naturopplevelser

Båttur på Mekongelven i Vietnam

Like utenfor Cai Be på Mekong Deltaen i Vietnam ble jeg tatt med på en spennende båttur på Mekongelven. I en smal trebåt med sitteplass til to ble vi padlet forsiktig gjennom en frodig oase som ble stadig tettere og mer intens etterhvert som vi kom dypere innover. De eneste lydene vi hørte var vannets skvulping mot båten og tusenvis av dyr, fugler og innsektslyder ettersom jungelen omringet oss og elven ble smalere og smalere. Bli med på en avslappende, spennende og fargerik fotoreise på Mekongelven og dens grønne avstikkere.

På tur i små, tradisjonelle trebåter på Mekongelven

Fra Cai Be ble vi skysset med en litt større båt over til en slags halvøy lokalisert mellom to av Mekongelvens større løp. Her ble vi flyttet over i små, tradisjonelle trabåter med sitteplass for to og en båtfører stående bakerst. Etter å ha funnet oss vel tilrette og fått på oss hver sin Non la, den tradisjonelle Vietnamesiske kjegleformede hatten laget av strå, ble vi padlet stødig og rolig innover mellom trærene.

Første del av turen gikk på en bred elv og trærne var forholdsvis lave og vegetasjonen ikke så tett. Der gikk vei langs ene siden av elven og der lå både hus og små brygger langs etter elven. Etterhvert som vi kom lenger innover ble vegetasjonen tettere og trærne høyere. Alle lydene fra skogen ble mer og mer intens og vi følte oss nesten helt alene her inne.

Les også: Reiseguide – 12 ting du ikke må gå glipp av i Ho Chi Mihn City (Saigon) 

Utenfor turiststrømmen møter vi dagliglivet og lokalbefolkningen

Enkelte steder lå der små stålbroer som lokalbefolkningen benyttet for å krysse elven. Det var spennende å observere dagliglivet som gikk sin gang langs elven etterhvert som vi passerte folk langs elvebredden.

Vi traff også på noen andre trebåter på elven. Denne damen padlet stille forbi oss med dagens innkjøp i båten.Ved enkelte kryss traff vi også på noen trebåter som ble brukt for å skysse de lokale mellom steder langs elven.

Der lå små kafeer i halvåpne skur som gjerne ble besøkt med båt. De hadde tilogmed egen brygge hvor båtene ble parkert mens eierne tok seg en forfriskning.

Smalt elveleie og tett vegetasjon

Etterhvert som vi kom dypere innover ble elven smalere og vegetasjonen tettere og tettere. Vi skjønte nå hvorfor vi hadde blitt utstyrt med Non la-hatten. Fra trærene over oss falt det ned småting som gjerne ble løsnet av dyrene i trærne og fra fuglene kom der også små «gaver». Der var massevis av frukttrær langs elven og der kan jo også tenkes av frukten avogtil kommer deisende ned. Altså, hatt var en kjekk ting å bruke her inne, og ikke bare for pynt.

Etter å ha padlet en god stund i tett skog kom vi ut på et litt mer åpent område igjen. Elven ble bredere og trærene stod ikke så tett over oss lenger.

Vi padlet forbi et område hvor der lå masse bolighus langs elven, noen veldig synlig og noen litt mer skjermet hvor bare den parkerte båten fortalte at her bodde det noen.

Et dagligliv i harmoni med naturen

Det å observere et dagligliv så utrolig langt fra mitt eget samtidig som det fremstod så i harmoni med naturen gjorde meg både ydmyk og full av beundring.

Etter en veldig avslappende tur gjennom de grønne avstikkerne kom vi igjen ut på den store Mekongelven og ble fraktet tilbake til Cai Be med den litt større båten.

 

Turen til Cai Be og Mekongdeltaen var organisert av Vietnam Tourism i samarbeid med de lokale turistkontorene som en del av ITE HCMC Travel Fair, hvor jeg deltok som foredragsholder

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)