En runde golf i de Østerrikske alper

av | Adventure, Naturopplevelser

En runde golf i de Østerrikske alper

Mange forbinder de Østerrikske Alper med vintermoro, alpint, afterski og snøkledde fjelltopper men mange av vintersportsstedene har også et rikt tilbud utenom vintersesongen. Jeg besøkte den lille fjellandsbyen Lech i høst og fikk prøvd ut noen av utendørsaktivitetene stedet har å by på i vår-, sommer- og høstsesongen. En av aktivitetene var et golfkurs på vakre Golf Club Lech, en nihulls bane som ligger i det lille tettstedet Zug langs elven Lech.

Som å være i et postkort

Min erfaring som golfspiller var svært begrenset før jeg deltok på golfkurset i Lech. Bortsett fra å være caddy under en golfturnering i Jølster og ha spilt diverse runder med minigolf i ungdommen hadde jeg ikke så mye kunnskap om eller erfaring med golf. Det å lære noen av teknikkene og hemmelighetene bak et godt slag eller en god put var helt perfekt med den vakre Østerrikske naturen på og rundt banen. Små skogholt, høye snødekte fjelltopper, en fiskedamm og en elv med flere broer slynget seg nedover dalen midt imellom irrgrønne gressplener og sandbunkerser. Det var som å være midt i et postkort!  At jeg i tillegg fikk kjøre en liten elektrisk golfbil rundt mellom hullene var en stor bonus! 

Golf Club Lech – den høyesteliggende golfbanen i Østerrike

Golf Club Lech er den høyestliggende golfbanen i Østerrike. Siden den ligger plassert midt i naturen er det en bane som krever taktikk, god bakgrunnsinformasjon og presisjon mer enn lengde for å få til en bra runde. Noen av utslagsstedene ligger plassert slik at elven må krysses eller man må slå over et skogholt på utslaget. Selv om den kan fremstå som krevende passer den bra både for nybegynnere og for mer viderekommende og hvert år arrangeres det mange turneringer her-  

Jeg fikk opplæring av instruktøren Michael Coventon som driver golfskolen Iconic Golf og vi tok oss gjennom hele ruten med alle de 9 hullene selv om vi ikke spilte en full runde. Vi lærte utslagsteknikk og putteteknikk og fikk gode råd og tips om kroppsholdning, hvordan holde riktig grep på køllen og ikke minst golf etikette og språk.

Som helt fersking på golfbanen gikk det en stund før jeg følte at noe av teknikken satt inne. Men, når jeg først klarte å treffe ballen sånn noenlunde rent må jeg innrømme at jeg ble helt «bitt av basillen» og ikke hadde lyst til å forlate banen med det første.

Ingenting å si på teknikken! Golfbanen går mellom og langs elven Lech og det er flott usikt fra mange av utslagsplassene. Det er nesten som man bare blir stående å se på naturen og omgivelsene

Har du lyst på en runde Golf i Lech?

Om du har lyst til å spille en runde golf i Lech finner du mer opplysninger om priser og tilgjengelighet på Golf Club Lech sine hjemmesider

Er du helt nybegynner kan du bestille deg et golfkurs med Iconic Golf. Du finner mer opplysninger om kursene og priser her. 

Les også mer om å oppleve Vorarlberg i denne artikkelen

Reisen til Vorarlberg i Østerrike var et samarbeids prosjekt mellom NordicTB.com og Vorarlberg Tourismus kalt #InVorarlberg for å sette fokus på regionen som en feriedestinasjon. Alle meninger og holdninger er som alltid mine egne

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)