Causeway Coast for Game of Thrones fans

av | Adventure, Roadtrip, Rundreiser

Causeway Coast for Game of Thrones fans

Causeway Coast er en av verdens vakreste roadtrip ruter og følger kystlinjen som går fra Belfast og nordover til Londonderry. Den er perfekt for en lengre roadtrip over flere dager eller bare en dagsekskursjon når du besøker Belfast. Som om det ikke er nok at ruten er vakker så er den også et eldorado for Game of Thrones fans. Mange av innspillingsstedene for denne populære HBO serien ligger langs eller i nærheten av Causeway Coast, og for å få maksimalt ut av opplevelsen deltok jeg på en dagstur med McCombs Coaches på deres Game of Thrones tur

Causeway Coast har mange filmlokasjoner fra Game of Thrones

Det er ikke uten grunn at HBO har valgt mange av innspillingslokasjonene for TV-serien langs denne kyststrekningen. Causeway Coast har utallige attraksjoner og landemerker inkludert koselige kystlandsbyer, fantastiske slott, unike naturfenomener og et stadig skiftende og interessant landskap. Serien og Belfastdistriktet er knyttet sammen både som innspillingssted og som en viktig arbeidsgiver i byen. Produksjonen av serien sysselsetter mer mennesker i Belfast enn det offentlige, og det sier ikke lite. McCombs Coaches er en av dem som også drar nytte av Game of Thrones da de leverer transporttjenester for både crew og skuespillere under innspillingene.

En av de vakre små kystlandsbyene du finner langs Causeway Coast utenfor Belfast

Under turen med McCombs Coaches stoppet vi på flere av de mest kjente landemerkene som har vært benyttet i serien, og selv for en som ikke har fulgt de mange sesongene var turen meget interessant. I tillegg til at veien snodde seg langs den unike naturen og varierte kyststrekningen var stoppene ved innspillingslokasjonene utrolig spennende, uavhengig av om de har vært benyttet i Game of Thrones eller ei. Her er noen av hovedstoppene som virkelig er verdt å få med seg under dagsturen, uansett om du er Game of Thrones fan eller som meg, aldri har sett en episode.

Vakker og variert kystlinje langs Causeway Coast

Cushendun grottene

Cushendun grottene ligger like ved den lille landsbyen Cushendun og har blitt skapt gjennom millioner av år med ekstremvær. Grottene ligger plassert i et dramatisk, bølgende kystlandskap og ble brukt som en del av The Stormlands i TV-serien. For å komme til grottene må du gå et lite stykke fra parkeringsplassen, langs et koselig boligområde og ned til en grusvei som leder til dem.

Cushendun grottene sett både fra utsiden og innsiden

Ballintoy Harbour

Ballintoy Harbour er en liten og beskyttet havn beliggende ca. 1 kilometer fra landsbyen Ballintoy. Fra serien er plassen kjent som blant annet Lordsport, Port of Pyke. Ankommer du med bil kan du kjøre hele veien ned til havnen men ankommer du med buss slik som jeg gjorde må du ta beina fatt og vandre nedover den svingete smale veien. Grei trim innimellom bussetappene.

Ballintoy Harbour er en av stedene hvor innspillingen av Game of Thrones har funnet sted

Giant’s Causeway

Giant’s Causeway er et fantastisk UNESCO listet naturområde skapt av et sjeldent naturfenomen. Området består av rundt 40.000 sekskantede steinsøyler som har oppstått som et resultat av et underjordisk vulkanutbrudd for 60 millioner år siden. Bussen vår stoppet på en høyde over Giant’s Causeway. Der ligger det et besøkssenter hvor du kan lære mer om fenomenet og området. For å komme ned til området med steinformasjonene kan du ta en liten shuttle buss eller ta beina fatt. Spaserturen tar mellom 15 og 20 minutter og landskapet gjør turen vel verdt det.

PS: Inngangspengene som kreves ved parkeringsplassen gjelder kun om du vil inn i besøkssenteret, å gå ned til området på egen hånd er helt gratis.

Giants Causeway fremstår som noe helt utrolig spesielt! Jeg klarer ikke å skjønne at naturen har laget dette helt på egen hånd.

Carrick-a-Rede Ropebridge

Carrick-a-Rede Ropebridge er en liten hengebro konstruert av tau og tre som går over en kløft som skiller fastlandet og en liten øy. Broen henger 30 meter over havet og ble opprinnelig laget av fiskere i 1755 for å gjøre øyen tilgjengelig og lette arbeidet med å sjekke garnene sine. For å komme til hengebroen må du betale inngangspenger og det er et begrenset antall besøkende som kan krysse broen til enhver tid. Beregn ca. 20-30 minutters gange fra parkeringsplassen til broen. Lider du av høydeskrekk er kanskje ikke det å krysse broen noe for deg med mindre du vil utfordre deg selv litt. Husk å få dine medreisende til å forevige øyeblikket om du våger deg utpå!

Er du klar til å utfordre høydeskrekken på Carrick-a-Rede Ropebridge?

The Dark Hedges

The Dark Hedges er muligens den mest kjente innspillingslokasjonen fra Game of Thrones og kalles Kings Road i serien. The Dark Hedges er en grønn og mystisk aveny skapt av rundt 150 bøketrær plantet på slutten av 1700-tallet. De ble opprinnelig planten for å skape en spektakulær ankomst til en av eiendommene i området, Gracehill House. Trærene har i løpet av århundrene vokst seg så store at de har blitt sammenfiltret i toppen slik at det fremstår som en tunell. Av de 150 trærne som opprinnelig ble plantet gjenstår nå i underkant av 90 og på grunn av størrelsen og alderen er de utsatte for skader ved dårlig vær. To av trærne som blåste ned i 2016 har blitt benyttet til å skape 10 flotte utskjærte pubdører. Disse er plassert rundtom i Nord-Irland og viser viktige scener fra hver av de 10 episodene i sesong 6 av Game of Thrones.

The Dark Hedges er en av de aller mest kjente lokasjonene for TV-serien Game of Thrones

Komme seg til Belfast

Foreløpig er det ingen flyselskaper som flyr direkte fra Norge til Belfast, men du kommer deg enkelt dit med en mellomlanding i f.eks. London eller Amsterdam. Belfast har to flyplasser som ligger i kort avstand til sentrum, Belfast City Airport lokalisert kun 3 kilometer fra sentrum og Belfast International Airport lokalisert 19 kilometer utenfor. Det er også mulig å fly til Dublin og ta en ekstra transportetappe på bakken med buss på rundt 2 timer til Belfast.

Les også: Oppdag Belfasts unike attraksjoner

 

Reisen til Belfast ble gjort i samarbeid med Tourism Ireland. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)