15 tips for en opplevelsesrik Las Vegas reise

av | Reiseguider, Storbyopplevelser

15 tips for en opplevelsesrik Las Vegas reise

Las Vegas har lenge hatt et image bygget på gambling, show og billige buffetmåltid men dette er heldigvis ikke lenger den fulle sannheten. Las Vegas er i rivende utvikling og endring og byr på aktiviteter, shopping og matopplevelser for enhver smak og lommebok. Her er mine 15 beste tips for en opplevelsesrik Las Vegas reise, uten gambling på menyen!

Promosamarbeid

Ørkenbyen Las Vegas

Las Vegas er lokalisert midt i Nevadaørkenen og er en forholdsvis ung by. Den er også en av USA’s raskest voksende byer både når det gjelder innbyggere og antall turister som besøker byen. Langs byens hovednerve «The Strip» bygges og utvikles det luksuriøse og fasjonable hotellkomplekser mens områdene rundt sentrumskjernen preges av nyskapning og innovative start-ups. Dette gjør byen til en perfekt lokasjon for å oppleve det meste i løpet av kort tid.

15 tips for en opplevelsesrik Las Vegas reise

Bo på et temahotell

Hoteller er ingen mangelvare i Las Vegas og der er et utrolig stort utvalg i ulike stiler og alle prisnivå. Om dere vil bo på hotell «midt i smørøyet» kan det fashionable The Cromwell Hotel eller det velkjente og litt rimeligere Planet Hollywood Resort være gode alternativer. Bare husk at det som regel ikke inngår frokost i prisen, og om dere velger hotellfrokost kan den bli uforholdsmessig dyr. Det er uansett ikke noe problem siden det er massevis av hyggelige kafeer og diners og innta dagens første måltid på. Om dere tenker overnatting i en rimeligere prisklasse er det mulig å få rimelige AirBnB leiligheter litt utenfor sentrumskjernen.

Ta deg rundt med stil – kjør limousine

I Las Vegas handler mye om stil. Det å starte turen standsmessig ved ankomst kan derfor være en artig ting å gjøre. Bestill en limousin som vil hente dere på flyplassen og kjøre dere til hotellet for en forholdsvis fornuftig pris. Forhåndsbestiller dere limousinen hos for eksempel Bell Limousine kan dere få de første inntrykkene av byen på en luksuriøs måte og ankomme hotellet som celebriteter.

Oppdag The Strip

Las Vegas har mye å by på for øyet og langs The Strip står bygningskopier i kø og skaper en salig blanding av utrolige konstruksjoner. Eiffeltårnet, pyramider, enorme fontener, sirkustelt, tårn og ikke minst store, lysende og fargerike skilter over alt. Den beste måten å observere og ta inn alle de spennende inntrykkene på er å gå til fots, så husk derfor å ha med gode og praktiske sko. Om dere foretrekker å fortsette med stil, bestill en limousin for en sightseeingtur. De fleste limousinselskapene leier ut biler med sjåfør på timebasis, så kombiner gjerne en runde forbi de kjente og ikoniske bygningene med skyss til kveldens restaurant.

Gå på oppdagelsestur i Arts District

Ingenting er som å gå på oppdagelsestur i en ny by, og en av de mest spennende områdene i Las Vegas for tiden er Arts District. Filosofien i Arts District er preget av en ansvarlig og lokal grunntanke. Virksomhetene eies og drives av lokale beboere og det fokuseres på gjenbruk, inkludering og det å skape grønne lunger og møteplasser for rekreasjon og sosialisering. Der planlegges blant annet å gjøre store deler av området mer fotgjengervennlig og flere gater vil derfor innskrenke biltrafikken og tilrettelegges mer for de gående enn de kjørende.

Området ligger plassert mellom det opprinnelige sentrum rundt Freemont Street og det «nye» sentrum av The Strip og her finnes noen virkelige shopping godbiter om dere er på jakt etter kuriositeter. Gå på oppdagelsestur i de mange bruktbutikkene, pantehandlere og vintage butikkene og slå dere løs. Husk å forhandle på prisen for å gjøre de helt store kuppene.

Kjøp antikviteter og drikk øl fra mikrobryggeri

Etter en shoppingrunde blant kuriositeter og spesialiteter kan det være kjekt å slappe av på en av de lokale kafeene eller barene i Arts District. Ta gjerne turen innom Rebar som er en kombinert bar og brukthandel. Alt av interiør, dekor og pynt er selvsagt til salgs, så stedet skifter karakter jevnlig etter hvert som nye ting kommer inn og gamle ting blir solgt. Prøv deres fantastiske pretzels og hot dogs med masse ulikt tilbehør og ta gjerne en smaksrunde på det store utvalget av lokalt mikrobryggeri øl.

Oppdag gatekunsten

Arts District er også perfekt for en kulturell opplevelse. Her kan dere utforske både gatekunst, som finnes i store mengder i sidegatene, og utallige kunstgallerier og studioer som ligger i området. Flere dedikerte bygninger inneholder samlinger av gallerier, kunstbutikker og studioer og dere kan besøke disse, handle kunst og ikke minst se kunstnerne i aksjon og gjerne slå av en prat. 

Nyt lange, gode middager

Det blir ingen vellykket ferietur uten noen lange herlige måltider for å skravle over dagens opplevelser, og Las Vegas har et stort utvalg av passende konsepter. Som nevnt er trenden med billige buffeter på vei ut og isteden popper det opp det ene konseptet etter det andre bygget på diverse TV- og kjendiskokkers ideer. Her er mange «street food» -aktige urbane konsepter og forholdsvis enkel mat serveres med en moderne twist.

Restauranten Peppermill Las Vegas er en kuriositet i seg selv og bør forsøkes om dere vil gjenoppleve en 90-talls Neonverden uten sidestykke. Her snakker vi glorete og fargerikt på en artig måte.

Når dere er på The Strip så forsøk gjerne også et autentisk Italiensk måltid inne på The Venetian hotellet, hvor det finnes en kopi av en Italiensk piazza med tilhørende spisesteder i alle prisklasser og stiler. Eller hva med et klassisk fransk måltid? Autentiske Franske bistroer og restauranter finner dere i nærheten av Paris og Eiffeltårnet, som for anledningen er gjenskapt i halv størrelse.

Uansett hvor dere velger å innta måltidene er det en viktig tommelfingerregel på restauranter i Las Vegas; husk på at porsjonene er store! Mange av restaurantene er helt ypperlig for et family-style måltid, det vil si at man bestiller mange retter som deles på alle midt på bordet, og passer selvsagt helt perfekt for en familietur eller vennegjeng.

Ta en «ekte» venetiansk Gondoltur

På The Venetian Hotel på The Strip kan du leie en ekte Gondol med en syngende gondolfører og virkelig få følelsen av å være i Venezia i Italia. Du seiler gjennom bygningen, som er bygget opp som en form for kopi av deler av Venezia, og kanalene slynger seg mellom piazzaer, under broer og mellom trange huspassasjer. Det er også mulig å kjøre med Gondol utendørs. 

Kjør helikopter over The Strip

Vil dere ha full oversikt over Las Vegas kan en helikoptertur over The Strip passe. Med Maverick Helicopters får dere den aller beste utsikten til alle lysene og bygningene i Las Vegas på nattestid. Om du er mer eventyrlysten arrangerer de også helikpoter ekskursjoner til Grand Canyon bl.a.

Gå på shopping!

En god dose shopping hører selvsagt med til en vellykket tur og i Las Vegas står mulighetene formelig i kø. På og mellom mange av de store hotellene på The Strip finnes klassiske innendørs handlegater med kjente merkevarebutikker, restauranter og kafeer. Den utendørs handlegaten ved LINQ er også fylt med merkevarebutikker og små spesialbutikker, som f.eks. hattebutikk. Her finner du også noen smakfulle street food konsepter. Prøv gjerne klassisk Fish’n Chips fra Gordon Ramsey’s veldig britiske utsalg til lunsj eller som nattmat.

Der finnes også flere shoppingeldoradoer i Las Vegas om dere er ute etter merkevarer til sterkt reduserte priser. Byen har to store outlets, Las Vegas Premium Outlets south og north, altså en lokalisert i sørenden og en i nordenden av byen. Her finnes de store merkevarene, som for eksempel Guess, Ted Baker, Burberry og Michael Kors. Foretrekker dere å shoppe i mindre butikker med mer unike og spesielle varer kan en tur til Downtown Container Park ved Freemont Street være et godt valg. Senteret er bygget opp av små enheter som alle får plass i en kontainer hver og her finner dere godbiter som håndlagede smykker og lokale designeres kolleksjoner i tillegg til små cafeer og selvsagt et eget kapell. Her holdes det også masse artige events og utendørs konserter.

Besøk Freemont street

Freemont street var det gamle sentrum av Las Vegas og er også preget av flotte og ustmykkede nenoskilter i alle regnbuens farger og utrolige konsepter. Bare ta en spasertur i området og ta inn alle inntrykkene.

Ta en tur i High Roller

Er dere ute etter litt spenning og ikke minst god utsikt, legg turen innom verdens høyeste utkikkshjul, High Roller, som ligger ved LINQ promenaden. Hjulet tar dere ca. 168 meter opp i luften over The Strip og gir 360 graders utsikt over Las Vegas. Turen tar ca. en halvtime og kan gjøres på dagtid eller kveldstid.

Besøk Neon Museum

Et av Las Vegas mest fargerike og spennende museum er Neon Museum. Las Vegas er mye bling og neon, og for mange klassiske neonskilt har ferden endt på nettopp Las Vegas Neon Museum. Gjennom den guidede turen på museets Boneyard vil dere få se fargerike og ikoniske neonskilt og samtidig få høre spennende historier om hvordan denne ørkenbyen oppstod og hva som har preget fremveksten og utviklingen. Vel verdt en drøy time av tiden dere har i Las Vegas.

Les mer om Neon Museum her: Der neonskiltene havner når de blir gamle

Prøv Zipline i Bootleg Canyon

For å oppleve litt av områdene rundt selve Las Vegas, ta gjerne en utflukt en av dagene og få samtidig et lite adrenalin kick. I Boulder City kan dere suse gjennom Bootleg Canyon på 4 ulike Zip-line linjer med guider fra Flightlinez. En veldig artig opplevelse, i hvert fall om ingen lider av høydeskrekk.

Les mer om Flighlinez zip line her: Adrenalinkick med zip line i Boulder City

Se et Las Vegas show

Ingen tur til Las Vegas er komplett uten å se ett av de mange showene som konstant ruller og går i byen. Utvalget er stort og dere finner garantert noe som passer deres interesser og alder perfekt. Om dere liker klassisk rock kan gjerne den helt nye oppsetningen Tenors of Rock friste. Om dere er riktig heldige spiller gjerne også en av de mange verdenskjente artistene mens dere er der.

Reise til Las Vegas

Det er både rimelig og enkelt å komme seg til Las Vegas fra Norge nå når det går direktefly fra Oslo. Flyturen tar i underkant av 10 timer og flytidene er perfekte for å få en god start på turen. Med avreise midt på dagen fra Norge og ankomst sen ettermiddag i Las Vegas kan dere enkelt komme inn i den nye tidssonen og døgnrytme og unngå for mye trøbbel med jet lag.

Les også: Skikk og bruk på Casino i Las Vegas

Reisen til Las Vegas var gjort i samarbeid med Las Vegas Convention and Visitors Authority. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)