Neon Boneyard – der Neonskiltene havner når de blir gamle

av | Kulturopplevelser, Museum

Neon Boneyard – der Neonskiltene havner når de blir gamle

I en stor og dynamisk by som Las Vegas fornyes og forbedres det, det pusses opp og bygges nytt og nye fasader erstatter de slitte og gamle. Det gjelder å være fresh og innbydende, på utsiden så vel som på innsiden. Men hvor blir det av alle de ikoniske og forseggjorte neonskiltene som preget Las Vegas i sin tidligere storhetstid? Bli med på en rundtur på utendørs arealet kalt Neon Boneyard på Las Vegas Neon Museum, der neonskiltene havner når de blir gamle.

Promosamarbeid

Museet for ikoniske skilter

Stiftelsen som eier og driver Las Vegas Neon Museum ble grunnlagt i 1996 og har som formål å samle, bevare, vise frem og formidle historien om de ikoniske skiltene. Museet med det interessante Neon Boneyard ligger ca 15 minutters kjøring fra den sentrale delen av The Strip og har to utendørs boneyards (utstillingsområder med gamle neonskilt), en souvenir shop samt en liten kiosk.

Du kan kun besøke Neon Boneyard museum på guidet tur

Vil du besøke Neon Boneyard museet må du booke en guidet tur. Uten dette kommer du ikke inn på det interessante området. Turen rundt den sentrale og mest interessante boneyarden tar ca. 1 time og her får du høre om historien til de ulike skiltene samt lære mer om Las Vegas sin historie i samme slengen.

Husk å følge stiene og ikke rør skiltene

Alle skiltene som ligger på Neon Boneyard er plassert langs en gangsti inne på et inngjerdet område. Det er strengt forbudt å ta på skiltene og man har heller ikke lov å tråkke på steinene som skiller stien fra utstillingsområdet eller stå på benkene inne på området for å få bedre bilder. Det er heller ikke lov med selfiestenger, som mange andre steder også innfører etterhvert, og med store grupper og mange mennesker er det fullt forståelig at de må beskytte skiltene.

Les også om flere tips fra Las Vegas: Adrenalinkick med Zipline i Boulder City

Besøk også Neon Boneyard nummer 2 like ved hovedområdet

Om du har lyst å se flere skilt etter rundturen kan du kjøpe en forlengelse av billetten og besøke en annen boneyard som ligger like utenfor museet. Her gjelder samme regler for fotografering og det er heller ikke lov å ta på skiltene, men man trenger ikke å ha med seg guide på turen.

Les også: 15 tips for en opplevelsesrik Las Vegas reise

Skiltene er både restaurert og satt sammen i grupper

Noen av skiltene på Neon Boneyard er restaurerte og blir satt på med lys om kvelden. Andre skilter er kun delvis restaurert og plassert sammen med de andre skiltene. Noen av skiltene som ikke var komplette når de ble «reddet» er plassert kun som enkelt bokstaver eller satt sammen til andre ord for utstillingens skyld.

Les også: 5 tips for å lykkes på kasino i Las Vegas

Slik kan du besøke Las Vegas Neon Museum med sitt Neon Boneyard

Du finner Las Vegas Neon Museum og Noeon Boneyard på 770 N Las Vegas Blvd og det er godt med parkeringsplasser i nærheten om du kommer med bil.

 

Reisen til Las Vegas var gjort i samarbeid med Las Vegas Convention and Visitors Authority. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)