Sist oppdatert

Oppdag Boulder City utenfor Las Vegas

En drøy halvtimes kjøring utenfor ståket og neonbelysningen i Las Vegas finner du Boulder City, en småby med litt over 15.000 innbyggere. Boulder City er annerledes enn de fleste byer i Nevada. De har f.eks. forbud mot gambling og Casino, og alkohol ble tillatt så sent som i 1969. Selv uten gambling mangler ikke byen muligheter for fart og spenning og i Bootleg Canyon kan du få utløp for søken etter et adrenalinkick gjennom utfordrende utendørsaktiviteter. Terrengsykling er svært populært og der er også etablert en 4 linjers zipline rute fra toppen av fjellene og ned i dalen. Bli med på noen adrenalinfylte timer i Boulder City! (video nederst)

Promosamarbeid

Det var egentlig helt tilfeldig at vi, som skulle på Zipline tur med Flightlinez i Bootleg Canyon, ankom samtidig med et busslass offroad syklister. De skulle trene til et løp samme uken, vi skulle suse over dem mens de snirklet seg på vei nedover de bratte stiene. Det gav en ekstra dimensjon til en ellers helt kanonartig zipline-dag!

Offroad syklister på vei mot toppen av Bootleg Canyon

Før vi startet turen hadde vi fått opplæring i hvordan vi skulle henge i wiren og hvilke signaler som ble brukt for å kommunisere. Deretter ble vi kjørt i en buss så langt opp mot toppen av fjellet det gikk an å komme. Herfra var det en liten spasertur på rundt 15 minutter før vi nådde første platform. Fra toppen av fjellet var det fantastisk utsikt over Nevada og vi kunne helt klart se mange av de unike bygningene på The Strip i Las Vegas.

Vi fikk utdelt bagasje, vår egen festeanordning, før turen mot toppen kunne starte.

 

En liten spasertur måtte til før vi kom opp til første plattform

 

Flott utsikt mot Las Vegas og The Strip fra toppen av fjellet.

Ruten hadde 4 parallelle wire og før vi startet gikk vi gjennom alle signalene og instruksjonene en gang til. Spenningen var stor før vi kunne sette utfor den aller første, og lengste, linjen denne dagen.

Klar for første av 4 linjer. Litt nervøse var vil vel! 🙂

 

Nydelig utsikt over Bootleg Canyon og plattformen vi skulle suse nedover mot.

Der var 4 ulike linjer som tok oss nedover fjellsiden og der var noen korte spaserturer mellom de ulike linjene. Den første linjen var den lengste, den andre var den hurtigste, den tredje hadde en liten dipp, så her måtte vi ligge strømlinjeformet for å få nok fart til å komme opp til plattformen igjen mens den siste linjen var forholdsvis kort og hurtig slik at vi kunne få ut det siste behovet for litt mer adrenalin.

Klar for andre linje for dagen, den hurtigste.

 

Zipline ruten går gjennom flott men tørr natur, helt ulik den vi finner i Norge.

 

Vi er på vei mot linje nr. 3 for dagen.

Mellom de ulike linjene måtte vi bære festeanordningene. I tillegg til en adrenalinfyllt dag fikk vi også litt trim og flotte naturopplevelser.

Linje nr. 3 var den slakkeste. Her måtte vi ligge så strømlinjeformet som mulig for at farten skulle være tilstrekkelig til å nå frem til plattformen.

 

Vi suser i full fart mot plattform tre i helt riktig posisjon!

 

KANONGØY! Ferdig med de 4 linjene og vil egentlig bare kjøre opp igjen og gjøre det en gang til. (Foto: Flightlinez.com)
Etter noen timer med fart og spenning returnerer vi til bussen.

Vil du prøve Ziplining i Las Vegas? Med Flightlinez får du garantert en artig og fartsfyllt dag sammen med trygge og morsomme instruktører. Flightlinez har også konseptturer med zipline under fullmåne og andre spesielle dager og events, så sjekk ut hjemmesiden for å se om der er noe artig som skjer mens du er i Las Vegas.

Reisen til Las Vegas var gjort i samarbeid med Las Vegas Convention and Visitors Authority. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine.