Ut på vandretur med alpakkaer

av | Adventure, Naturopplevelser

Foto: Emilie Pat. Williams @emiliepati / Alpakkavandring.no

Ut på vandretur med alpakkaer

Siden 2018 har Alexandra og Bjørn tilbudt et spennende og unikt konsept som virkelig faller i smak hos både dyreelskere og utendørsentusiaster, nemlig alpakkavandring.

Alpakkavandring

Foto: Alpakkavandring.no

SPONSET SAMARBEID

Hva er alpakkavandring?

Alpakkavandring er et guidet turkonsept hvor deltakerne blir med på en vandretur i naturen med sin helt egen alpakka i leietau. På denne måten får man nyte frisk luft, være fysisk aktiv og som en bonus, oppleve en unik nærhet med dyrene. Turene går fra parets gård på Sørum, og man har ansvaret for sin egen alpakka på hele vandreturen. Du kan også delta på alpakkavandring i hos samarbeidsgården Nilsstua alpakka i Hurdal, hvor Maiken og Ola står klar til å ta imot gjester.

En alpakkavandring er en aktivitet for deltakere i alle aldre, og foregår i et typisk skogsterreng med litt oppoverbakke, litt nedoverbakke, og noe relativt flat bakke. Guiden leder deltakerne og alpakkaene på stier over jordene og i skogen, og underlaget er jordbakke, gresseng og skogsbunn. Vandringen tar ca. to timer totalt.

Alpakkavandring

Foto: Alpakkavandring.no

Bli kjent med alpakkaene

Alpakkaene er noen helt spesielle dyr, og er alle forskjellige, både i farge og personlighet. De er generelt milde, myke, nysgjerrige og vennlige og på ingen måte hverken aggressive eller ufine mot mennesker. Det er derfor veldig enkelt å få et personlig forhold til disse myke og koselige dyrene, og selvsagt har alle fått sine egne navn. På en alpakkavandring kan du få møte både Trygve, Hugo, Gunnar, Sverre, Martin, Sindre og Arild, eller en av de andre alpakkaene som holder til på gårdene.

Underveis på turen vil guiden også gi deg en interessant innføring om alpakkaer, hvor de kommer fra, hva de brukes til og ikke minst fortelle historier om de alpakkaene som er med på turen.

Nyhet på Sørum: Alpakkavandring Mini

Nytt av året på Sørum er et alpakkavandringskonsept som er spesielt tilpasset de aller minste og de aller eldste. Konseptet kalles Alpakkavandring Mini og er litt kortere, raskere og enklere enn den originale vandreopplevelsen. 

Alpakkavandring Mini passer for dem som ikke ønsker eller kan gå lengre turer, og hele opplevelsen foregår på gården, innenfor gjerdene. Her får man også bli kjent med dyrene og man kan leie «sin» alpakka, ta bilder og kose.

Hver familie eller gruppe blir tildelt en alpakka hver, og vil bli introdusert til alpakkaen via en guide som også forteller litt om dens historie og personligheten. Denne forenklede alpakkavandringen tar ca. 1 time. 

Foto: Marie Gade Lundlie / Alpakkavandring.no

Bestill din alpakkavandring

Syns du dette hørtes ut som en artig aktivitet? Bestill din alpakkavandring direkte hos Alpakkavandring.no 

Vinn alpakkavandring

Svarer du riktig på dagens spørsmål under luke nummer 6 i julekalenderen kan du vinne alpakkavandring for 4 personer, gjeldende for 2023 sesongen. verdi inntil 1580,-. Lykke til!

 

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)