Unn deg en guidet byvandring med Oslo Guidebureau

av | Annonsørinnhold, Gjenoppdag Norge, Storbyopplevelser

Unn deg en guidet byvandring med Oslo Guidebureau

Storbyopphold har alltid vært populært hos oss nordmenn, men Covid-19 har satt en stopper for manges reiseplaner gjennom mesteparten av 2019. Men det er faktisk en spennende, liten storby som vi alle fortsatt kan besøke uten problemer, og det er Oslo! 

Oslo – storbyen med småbypreg

Med nesten 700.000 mennesker i selve byen, og over en million hvis man regner med de nærmeste omegnskommunene, er Oslo på mange måter en pulserende metropol, samtidig som småbypreget er beholdt mange steder.

Byen har enormt mye å by på, og er så mye mer enn bare Karl Johan og Aker Brygge, Slottet og Vikingskipene, Holmenkollen og Ullevaal Stadion. Overraskende mange som er født og oppvokst i byen, kjenner ikke til de mange perlene Oslo kan fremvise. Det er ikke uten grunn at Oslo i fjor ble kåret til et av de mest spennende anløpene blant cruiseturistene – som i år selvfølgelig har glimret med sitt fravær.

Bli med på en guidet byvandring med Oslo Guidebureau

Oslo Guidebureau, som er Oslos største formidler av guider til turister, nærlingsliv og foreninger, tilbyr faste byvandringer hver lørdag, søndag og mandag gjennom hele høsten og vinteren – og som regel ekstra turer i forbindelse med helligdagene ved jul, påske osv.

Turene starter fra Oslo Visitors Centre i Østbanehallen lørdager, søndager og mandager, og har faste temaer som “I Oslos hjerte”, “Historisk elvevandring”, og “Kontrastenes Oslo». Alle turene varer rundt to timer, og passer for alle som er i stand til å gå i normalt rolig tempo.

I Oslos hjerte

Førstnevnte tur passer utmerket for den som er på besøk for første gang – men også om man er helt fersk som turist i egen by! Denne turen gjennom hjertet av Oslo går hver lørdag, og tar deg gjennom byens historie gjennom over 1000 år.

Du kommer innom de viktigste severdighetene i sentrum, og vil se hvordan en av de raskest voksende byene i Europa i dag blander ny og eldre bebyggelse. Og visste du at Akershus Slott og Festning blant de stedene i verden med flest spøkelser?

Foto: Stein A. Bolstad/Oslo Guidebureau AS

Historisk elvevandring 

Elvevandringen på søndager er en tur langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie. Akerselva er en av Oslos viktigste grønne lunger, men også Norges vugge for industrialiseringen på 1800-tallet og gjennom store deler av forrige århundre.

De gamle industriområdene er i tur og orden rehabilitert og omgjort til kulturinstitusjoner, serveringssteder, butikker og boliger; samtidig som den spennende og ofte gripende arbeiderhistorien som bl.a. Oskar Braaten skrev om, fortsatt lever i veggene.

Dette er en tur alle vil ha glede av, litt utenfor «the beaten track» for turistene – og fortsatt en bortgjemt perle for mange Oslofolk. Dessverre er det fortsatt noen som forbinder Akerselva med en stinkende kloakk, og ikke aner at det nå går an å fiske laks og ørret der – eller padle fra havnen og opp til de nederste av de mange og imponerende fossefallene (det er ikke mange storbyer som kan vise til noe tilsvarende).

Foto: Stein A. Bolstad/Oslo Guidebureau AS

Kontrastenes Oslo

På mandagsturen forteller guiden om de store endringene som har funnet sted på få år, og viser hvordan byen i dag blander forskjellige kulturer – såvel som gammel og ny bebyggelse. Her kombineres fjord, natur og det urbane bylivet, på et område som ikke er større enn at det kan gjøres til fots! Ikke mange storbyer i verden, om noen i det hele tatt, kan vise til noe lignende.

Billett til de faste turene kan kjøpes på www.osloguide.no . Og har du OsloPass, er disse turene inkludert i prisen: Det er bare å møte opp; ikke nødvendig å bestille plass. 

Foto: Stein A. Bolstad/Oslo Guidebureau AS

Bestill en privat guide

Om det er snakk om en familie eller vennegjeng, så er det ikke nødvendigvis så mye dyrere å bestille sin egen, private guide – til den tid og den tur man selv ønsker. Det er rundt 250 guider som er tilknyttet Oslo Guidebureau, mange av dem kommer fra andre land – men også fra mange forskjellige steder i Norge. Besøkende fra andre deler av landet kan ofte få guiding på sin egen dialekt!

For private grupper kan selvfølgelig turen legges opp etter ønske og behov – Oslo Guidebureau har massevis av forslag som kan danne utgangspunkt – se www.osloguide.no – og har du selv en idé til eller behov for en bestemt rute eller et eget tema, så finner de den rette guiden for akkurat ditt behov. Ta kontakt på [email protected]

*** Annonsørinnhold fra Oslo Guidebureau ***

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)