Stress ned i vakker Estisk natur

Vi kan vel være enige om at vi lever i en ganske stressende verden. Noen ganger føler jeg døgnet skulle hatt flere timer og uken skulle hatt flere dager, ihvertfall om man skal rekke over alt man gjerne vil. Vi stresser hit og dit, skal rekke treninger, jobb, møter og avtaler. Vi sitter i kø i bilen eller står på trange busser til og fra jobb. De fleste av oss er også tilgjengelig elektronisk hele tiden, enten via mobiltelefon, på sosiale medier eller mail. Er det rart vi føler oss stresset? Noen ganger kan det være lurt og rett og slett koble av og ut. En ting er å koble seg av mobilen og mailen, en annen ting er å koble av hjernen litt og rett og slett stresse ned og finne roen. I den vakre, rene Estlandske naturen finner du noe for enhver smak for å slappe av og samle nye krefter til en hektisk hverdag.

ANNONSØRINNHOLD

I Estland finner du et bredt utvalg av ulike naturaktiviteter som kan hjelpe deg med å oppnå en litt mindre stresset følelse. Landet har flere vakre nasjonalparker og massevis av turmuligheter både til fots, til vanns og på hesteryggen. Hva med en soloppgangs hike i Korvemaa eller en trugetur på våtmarkene i Lahemaa?

Om du ikke bare vil benytte beina har du også mange muligheter til å komme deg frem i vakre omgivelser ved bruk av kano og kajakk både på elver, i vann og på sjø. I Riisa i Soomaa kan du tilogmed oppleve det de kaller den 5. årstid hvor snøsmelting og stor vannføring oversvømmer skogen og det er mulig å «gå» på skogsvandring ved bruk av kano. Vannføringen er størst i månedsskiftet mars/april. Hvor spennende høres ikke det ut?

Sykkel er også en glimrende måte å koble av på og oppleve naturen tett på. I Estland finner du flere flotte ruter du kan sykle, alt fra de flate nord og vestområdene til bølgende åser, innsjøer, marker og skog i sør. Sjekk gjerne også ut Eurovelo ruten som passerer gjennom Estland. Den starter ved den Latviske grensen og går østover langs kysten og øyene utenfor, passerer Tallinn og fortsetter mot den Russiske grensen langs den nordre kystlinjen.

Ble du fristet til å komme deg ut av en stressende hverdag for en liten stund og oppleve ro og fred i den Estiske naturen? Finn flere gode forslag til stressreduserende aktiviteter i Estland her og nyt en langhelg i det grønne! 

Alle bilder er fra Visit Estonia sitt billedarkiv

Siste innlegg

Slik gjør du høstferie hjemme til en suksess

...
Les mer

På fisketur med Osprey Tempest 30l

...
Les mer

Reiseguide: De beste tips til eksotiske Marrakech

...
Les mer

Reiseguide: 13 ting må du oppleve på Venice Beach, LA

...
Les mer

På fottur i Montafon i Østerrike

...
Les mer

Stegastein – utkikkspunkt med fantastisk fjordutsikt

...
Les mer

Fantastiske utendørsopplevelser i Warmia og Masuria, Polen

...
Les mer

8 gode grunner til å reise på ferie utenom høysesongen

...
Les mer

Gatekunst på høyt nivå i Bushwick, New York

...
Les mer

Oppdag Belfast og Causeway Coasts unike attraksjoner

...
Les mer

Hurtiglenker

Medlem av