Reisetips Marokko: Majorelle Garden i Marrakech – en fargeopplevelse

av | Nye reisemål, Storbyopplevelser

Noe av det jeg syns er veldig kjekt på tur, er å besøke plasser og områder med gode fotomotiver. Det å bare rusle rundt uten mål og mening og forevige detaljer, se ting fra nye vinkler eller fange det vakre eller særegne. Noen plasser kan du nesten «drukne» i det ene blinkskuddet etter det andre, og i Marrakech finner du et slikt praktfullt område i vakre Majorelle Garden.

Praktfulle farger, planter og detaljer i Majorelle Garden

Bassenger, broer og gangveier er anlagt mellom eksotiske planter fra hele verden

Majorelle Garden er egentlig en botanisk hage som ble påbegynt på 1920-tallet av den Franske kunstneren Jaques Majorelle. Over en periode på 40 år utviklet han hagen slik den fremstår idag. Hagen inneholder en stor samling kaktuser samt mange andre planter og trær som han brakte med seg fra reiser over hele verden.

Trenger du flere reisetips? Sjekk ut vår komplette Reiseguide til Marokko her

Litt av kaktussamlingen man finner i hagen

 

Langs hagegangene står fargerike krukker på rad og rekke

På bygninger, krukker, fontener og andre detaljer er det brukt skarpe primærfarger, deriblant en helt egen koboltblå farge som kalles Majorelle Blå. Området er anlagt med små bygninger, hageganger, benker, broer, paviljonger, fontener og bassenger som slynger seg mellom alle plantene. Det er også et rikt fugleliv i hagen.

Den koboltblå fargen preger hele hagen

Siden 1947 har Majorelle Garden vært åpen for publikum, og den ble i 1980 overtatt av Yves Saint-Laurent og Pierre Berge. Etter Yves Saint-Laurents død i 2008 ble asken hans spredd i hagen.

Hagen drives nå av en non-profit stiftelse, og inngangspengene benyttes til å vedlikeholde området, stelle planter og sørge for at hagen fortsatt kan være åpen for publikum.

Fontener og vakre detaljer står frem i oasen av eksotiske planter

Har du tenkt å besøke hagen kan det være lurt å ta det på ettermiddagstid. Om formiddagen er det utallige busslass med turister som strømmer til, og det kan være man må gå i kø på hagegangene istedenfor å nyte farger, planter og fuglesang. Husk å ha fulladet batteri og kapasitet på minnekortet til kameraet ditt, for her kommer du garantert til å finne mange vakre motiver!

Utflukten til Majorelle Garden var arrangert i samarbeid med Visit Morocco

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)