Reisebrev fra New York: del 3

av | Storby, Storbyopplevelser

Vi våkner til solskinn og endelig klar sikt fra Empire State Building, og vi starter derfor dagens utflukt der. Det er et fantastisk syn som møter oss etter to heiser opp til 86. etasje!
Fantastisk utsikt!

 

Her er det hver bygning for seg selv, ingen byplanlegging altså

 

 

Utsikt mot Finansdistriktet

 

Det var ganske kraftig vind på utkikksposten ute, så det var en frisk fornøyelse å knipse bilder og høre på «autoguiden» fortelle om New Yorks historie og de ulike bygningene vi ser. Vi får også svidd av noen dollar etter en kjapp tur innom souvenirbutikken på vei ut igjen.

Vi hiver oss deretter i en taxi og setter kursen mot SoHo og litt shopping og sightseeing. I krysset av Broadway og Broomstreet finner vi en super butikk for ungdommen, Yellow Rat Bastard. Her har de et kjempeutvalg av t-skjorter med motiver av tegneseriefigurer, superhelter, band og filmlogoer, Et stort utvalg fritidssko og eller massevis av gøye klær og souvenirer for både små og store. Vel verdt et besøk!

SoHo, krysset Broadway & Broomstreet

Videre gikk vi fra SoHo mot Little Italy. Det viste seg å ikke være så mye igjen av dette strøket, faktisk bestod Little Italy kun av en gate nå, Mulberry Street. Resten av Little Italy var blitt slukt opp av China Town, som nå omkranser dem.

Mulberry Street, restene av Little Italy,
med italienske butikker og restauranter
 
China Town, NYC

Når vi hadde passert Mulberry Street på vei sørover var det som å komme inn i et nytt land! Alt av skilter og stort sett alle folkene der så kinesisk ut. Vi fulgte videre Mott Street og fant oss en hyggelig kinesisk restaurant vi inntok en fantastisk god lunsj på. Bekalgeligvis var navnet på restauranten kun på kinesisk, og kan derfor ikke gjengis 🙂

Herlig mat i store porsjoner og litt søtlig kinesisk øl! Deilig 

Mett og god fortsatte vi ferden sørover, forbi Court Houses og City Hall og helt ned til Wall Street. Her måtte vi også forevige noen klassiske motiver.

Wall Street, New York Stock Exchange

 

New York Stock Exchange

 

Trenger ingen oversettelse… 🙂

 

Wall Street med Trinity Church i enden

Etter en lang dags vandring med mye flotte bygninger å se ble det taxi på returen til hotellet. Det var bursdagsfeiring på programmet for kvelden, og hva er vel bedre da enn å leie en aldri så liten hvit limosin for en kveldstur på Manhatten før middagen skulle inntas?

White Limo in NYC!

 

Limoen kom selvfølgelig med lyssatt bar

 

Fotostopp under Brooklyn Bridge

Etter en flott kjøretur rundtom på Manhattan og over Brooklyn Bridge var vi fremme på restauranten for kvelden. Bursdagsmiddagen ble inntatt på et av New York beste Steakhouses, Smith & Wollensky på 3rd avenue & 49th street.

Menyen kom som et innrammet diplom. Originalt og elegant!

Det var nesten som å klatre inn i en film fra 30-40-tallets New York. Flotte kelnere med korte, hvite dressjakker og fotsidt forkle og et interiør som fra Gudfaren 1. Prisene lå i det øvre skiktet (altså vanlige norske restaurantpriser) men porsjonene var gigantiske. Biffene var på 410 gram (vanlig størrelse) og kom på tallerkenen til hver enkelt, mens tilbehøret vi bestilte kom på serveringsfat på midten av bordet for deling. En veldig hyggelig og sosial måte å spise på. Maten var også helt tipp topp! Anbefales på det sterkeste for en særs hyggelig kveld.

Her kan du også lese…
Reisebrev fra New York: del 1
Reisebrev fra New York: del 2

følg med videre for flere reisebrev fra New York…

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)