Reisebloggernes 12 beste tips til en fantastisk norgesferie!

av | Adventure, Naturopplevelser

Reisebloggernes 12 beste tips til en fantastisk norgesferie!

Som reiseblogger reiser man mye og rapporterer fra byer, plasser og opplevelser over hele verden. Jeg har funnet favorittøyer, favorittstrender, favorittbakgater og favorittaktiviteter rundtom på de mest eksotiske og avsidesliggende stedene, og stadig nye reisemål lokker. Men, også vårt eget land er fullspekket med fantastiske ferieopplevelser. Vi spurte 12 av de norske reisebloggerne om deres feriefavoritt i Norge, og her er et knippe herlige ferietips, i tilfeldig rekkefølge, fra vårt langstrakte og svært så eksotiske land.

Helgetur i Rondane

Tipset av Elisabeth Eriksen med bloggen Globetrotter Elisa

Hvis jeg får velge fra øverste hylle, velger jeg å dra til fjells – med sekk og gode fjellstøvler! Man trenger ikke å reise så lenge, og du får mye ut av en helg! En veldig fin tur du kan klare på helg er denne fine runden i Rondane.

Fredag kjører du eller tar buss til Atndalen og går inn til Bjørnhollia. Det er en fin, liten (dog bratt) tur på rundt 2 timer. På lørdag har du faktisk 3 muligheter for å komme deg videre innover til Rondvassbu. Den lette varianten er via Illmanndalen og tar ca 4 timer. Er du en hardhaus tar du turen via Langglupdalen over Rondhalsen og bør beregne minst 8 timer. Jeg tok en mildere variant, og hoppet på båten som frakter deg over Rondvatnet og du sparer deg for 3 timer. Bare pass på å beregne god nok tid til båten – den går bare en gang på ettermiddagen!

Når du kommer frem til Rondvassbu kan du avkjøle deg i det friske fjellvannet før du lar kroppen slappe helt av i den oppvarmede badestampen. For en luksus dette er langt inne i fjellheimen! Jakter du på 2000 metere er Rondvassbu et perfekt sted å overnatte. Det florerer av topper over 2000 meter i dette området!

Både Bjørnhollia og Rondvassbu er betjente DNT hytter, og du får servert deilige 3-rettere, frokost og kan smøre med deg matpakke til dagens tur! Er det rufsete vær, har de en god og varm peisstue du kan varme deg i – eller sette deg utendørs ved bålet!

På søndag tar du turen tilbake til Atndalen via Bjørnhollia. Det anbefales derfor å spare den korte turen tilbake til Bjørhollia. (husk  å beregne den ekstra tiden fra Bjørnhollia tilbake til bilen/bussen! P.S. Tidene er beregnet gangtid. Pauser kommer i tillegg!)

Så, hva venter du på? Hyttene venter i hvert fall på deg!

Se flere gode tips fra regionen på www.nasjonalparkriket.no

Les også vår store guide for populære fjell og fotturer over hele Norge

Rondvatnet inn til Rondvassbu. Foto: Elisabeth Eriksen

Bålkos utenfor Rondvassbu. Foto Elisabeth Eriksen

Bjørnhollia. Foto Elisabeth Eriksen

Dresintur fra Flekkefjord til Sira

Tipset av Astrid Kathrine Tveit Nilsen med bloggen Astridhjerte

Nord i Vest-Agder ligger den vakre sommerbyen Flekkefjord. Omgitt av vakker natur og den koselige hollenderbyen er det mange som besøker byen i løpet av sommermånedene. Skinnene inn mot byen tyder på tog, men det siste toget gikk i 1990. Siden den tid har det vært mulig å sykle på dresiner til Sira, en tur på overkant av 17 km.

Langs veien møter man på vakker natur, koselige stasjoner og ikke minst 17 bekmørke tunneler. Etter å ha tatt oppstigningen så kommer man til Flikkeid, et naturlig stoppested for medbrakt niste. Her finner du også strekningens eneste vanntårn. Etter dette møte man på turens lengste tunnel som er hele 1,2 km lang. Ved ankomst Bakkekleivi stasjon er det på tide å snu dresinen og sykle tilbake til Flekkefjord stasjon.

Utleie skjer på Stasjonen i Flekkefjord, hver dag kl 12.00 og 16.00.  Det koster 300,- for å leie en dresin hvor det er plass til 3 personer. Husk fornuftig klesvalg (Det kan være kaldt i tunnelene), en god lommelykt (kan lånes ved utleien) og ta gjerne med egen sykkelhjelm.

Se flere gode tips fra regionen på www.flekkefjord.kommune.no

 Liker du å fiske? Les mer om kortreise mat og ørretfiske i Jølstravannet her

Begge foto over: Astrid Kathrine Tveit Hop

Trænafestivalen på Helgelandskysten

Tipset av Hanne Marit Tobiassen med bloggen Sekk og Sandaler

Mitt beste reisetips i Norge i sommer må være eksotiske Trænafestivalen på vakre Helgelandskysten. Den lille øya midt ute i havgapet arrangerer hvert år en av Norges kuleste festivaler, Trænafestivalen. Hele lokalsamfunnet mobiliseres og steller i stand til en skikkelig musikkfest.

Omkranset av stupbratte fjell og midnattssol kan jeg ikke tenke meg noen finere festival-location.  Dette er Norge på sitt mest eksotiske! Festivalen ser sin stolthet i å kun servere mat fra havet og her kan man nyte både rå kråkeboller, hvalburgere og selgryte.

Trettitre nautiske mil ut i havgapet er dette et delvis utilgjengelig sted å komme seg til, man må investere tid i å planlegge reiseruten godt. Selv om veien dit er lang og kronglete, er den så absolutt verdt det, her er det steder underveis som tar pusten fra en.

Selve festivalen arrangeres på Husøya, med god utsikt til de karakteristiske nordlandsfjellene og det turkisgrønne havet. Dette stedet er magi forkledd som natur og passer perfekt for deg som er ute etter en festival litt utenom det vanlige. Havfolket er flinke til å stelle i stand til fest og naturen vet hvordan den skal pakke festivalen inn i den vakreste innpakningen.

Både Træna og Helgelandskysten er steder som fortjener et besøk, så benytt sjansen og kombiner det med livemusikk, fest og nyfiska sjømat! Festivalen arrangeres vanligvis i juli måned.

Les innlegg om festivalen her, få festivalinfo her, og se flere gode tips fra regionen på www.visithelgeland.com

Begge foto over: Hanne Marit Tobiassen

Hurtigruten på budsjett

Tipset av Ann Mari Gregersen med bloggen Alltid reiseklar

Ja, det ER verdens vakreste sjøreise. Nei, det er ikke gratis. Det er nesten ikke vits i å skrive om de fantastiske opplevelsene du får langs Norges kyst, for mange tror de ikke har råd til det og har allerede sluttet å lese.

Tenk over hvor mye du bruker på en vanlig ferie. En Sydentur for 4 med mat og utflukter koster fort flesk.

På Hurtigruten får du overnatting, iallefall frokost og selve reisen i prisen. Naturopplevelser som havørn og å se styrmannen manøvrere seg inn små leier som i Svolvær, er både gratis og nervepirrende.

Da jeg reiste ifjor, kostet en øl 66 kroner og tre-retter med lokale råvarer som klippfiskboller rundt 400 kroner i restauranten, vanlige kaféretter rundt 100-lappen. Billigst er vinter og absolutt noe å anbefale. Hopp på i Tromsø og ta Finnmarksturen mot Kirkenes og nordlyset. Du har egen nordlys-alarm på lugaren! Forvent hysteriske japanere på dekk. Det tilbys bading i sjø og husky-turer. For de makelige ser du naturen fra det varme boblebadet flere skip har.

Kostnadskuttere: Velg en distansereise, meld deg på nyhetsbrev og få tidlig gode tilbud. Ta med egen mat, eller spis i kafeen. Eller ta med vannkoker og lag deg nudler. Uansett metode: Ikke la prisene skremme deg fra Hurtigruten!

Les mer om priser, se bilder og sjekk hvordan jeg klarte bølgene i dette innlegget fra MS Trollfjord i mars. Les mer om turer med hurtigruten på www.hurtigruten.no

Du kommer tett på med Hurtigruten. Her i Raftsundet i Vesterålen. Foto: Ann Mari Gregersen

Hva gjør vel litt kulde, så lenge det er varmt i boblebadet? Fra MS Trollfjord en marsdag. Foto: Ann Mari Gregersen

Mjøsas hvite svane

Tipset av Brita Melissa Botnen Søreng med bloggen TravelThougths

Vil du se mer av Østlandet enn flyplassen og hovedstaden i Norge – reis til Hedmark og Oppland. Den beste måten å se innlandet er uten tvil med fremkomstmiddelet som knytter de to fylkene sammen –  med Skibladner.

DS Skibladner er Norges eneste hjuldamper og verdens eldste skip i bruk (1856). Den er både unik for nordmenn og turister. Det føles akkurat som om du stiger ombord i et lite skip fra gamledager med skovlehjul, hvor mannskapet kler seg som ekte matroser og med en skipsklokke det er umulig å ikke høre når man legger til ved kai. En mini-Titanic.

Det flotte med Skibladner er at den går helt fra Eidsvoll til Lillehammer og du kan selv velge hvor du skal hoppe på og av. Her kan du nyte god norsk mat i lugaren, eller bare nyte solen og utsikten på dekk i sommerlige omgivelser. Her er det ikke om å gjøre og komme fortest mulig frem, men å få et lite stykke Mjøsa.

Det er ikke uten grunn at skipet blir kalt for ”Mjøsas hvite svane”. Skibladner er perfekt som kjæreste- og familietur og er et like populært fremkomstmiddel som det er selskapslokale i bryllup. Det er likevel ikke en båttur du tar hver dag i løpet sommermånedene så sjekk kalenderen, sørg for at været er bra og at du sitter på en stund når du først er ombord. Billetten koster jo lenger du blir med, men det er absolutt verdt det.

Ta deg heller en is enn et herremåltid.  Og har du ikke råd til en tur/retur-billett – velg annen transport tilbake. Det er flust av transportmuligheter i innlandet og ikke mer enn to timer unna Oslo.

Les mer om turer med Skibladner på www.skibladner.no

Begge foto over: Brita Søreng

Bergen – byen mellom de 7 fjell!

Tipset av Cecilie Hauge Ågotnes med bloggen NoBackpacker

Skillingsboller, «Beffen», Akvariet, Fløyen, Ulriken, Nordnes og…. bergenserne, alle unike og alle med et visst særpreg!

Det sies at Bergen er verdens fineste by, når det er fint vær. Selv synes jeg Bergen er verdens fineste by, selv når det “regner oppover” (av og til regner det så kraftig her at man føler regnet kommer fra bakken og ikke fra luften). Bergenserne er heldigvis velsignet med dårlig (vær)hukommelse: Med en gang solen titter frem, selv etter 100 dager med sammenhengende regnværsdager, glemmer vi fort regnet!

Da jeg hadde kontorer på Bryggen møtte jeg ofte på turister. De var alle like glade når det regnet, det var jo derfor de hadde kommet til Bergen! Forvent regn når du reiser til Bergen og bli glad om du får sol, er mitt råd.

Om du er så heldig å oppleve Bergen badet i sol, vil jeg anbefale deg å ta turen til byen (sentrum). Det yrende folkelivet i sentrum, når bergenserne har kastet paraplyene og regnklærne (og hemningene?), skal man lete lenge etter for å finne “maken til”.

Er det fint vær kan jeg anbefale å bare gå og rusle i byen. Oppleve folkelivet, kanskje ta en tur i noen av Bergens trange gater og smau. Oppleve Bryggen med skjeve, men sjarmerende, trehus med sine historier. Ta Fløybanen opp til toppen og gå ned igjen, ev. ta en tur på selve Fløyen (det er mange turstier på fjellet). Eller hva med et bad i Nordnes sjøbad?

På regnværsdager er Akvariet morsomt både for liten og stor. En annen attraksjon er VilVite, som er et vitensenter med opplevelser i fokus. Fløyen kan også være kjekt selv om det regner. Ta med paraply/regnklær og drikk varm kakao på kafeen på toppen!

Se flere gode tips fra regionen på www.visitbergen.com

Les mer: Matbyen Bergen

Bryggen i Bergen. Foto: Cecilie Hauge Ågotnes

Fra VilVite-senteret. Foto: Cecilie Hauge Ågotnes

Bodø

Tipset av Renate Sandvik med Renates reiser

National Geographic kåret Bodø til et av 20 steder å besøke i 2013, som eneste sted i Norge. Byen ble også listet opp av Huffington Post på andreplass av «30 episke steder du må besøke før du fyller 30 år». Hvorfor?

Bodø er inngangsporten til arktiske opplevelser, toppturer i dramatiske fjellandskap, storhavsfiske, havørnsafari, dansende nordlys på vinteren og magiske lyse netter på sommeren. Byen ligger bare 1,5 timer med fly fra Oslo, og har kort vei over til eksotiske Lofoten med det ville landskapet, sørover langs Helgelandskysten med sin idylliske skjærgård, og nordover med ferga til vakre Kjerringøy. Denne halvøya ligger bare 30 minutter nord for Bodø, og har med sitt vel bevarte handelssted nylig blitt kåret til ett av 25 «hemmelige» steder verdt å besøke i 2014 av Lonely Planet.

I Bodø kjøper man reker rett fra fiskerne på havnen og nyter dem på moloen. Hurtigruta stopper i byen, og hurtigbåtene tar en med ut i væran på øyhopping. Saltstrømmen ligger 30 minutt utenfor byen, og er verdens sterkeste tidevannstrøm. Her kan man både fiske og dykke i krystallklart vann.

Det de fleste ikke forbinder med Bodø er derimot strendene. Idylliske paradisstrender ligger som perler på en snor på «nordsia» av byen, og innbyder til både soling og bading på sommeren, selv om graderstokken sjeldent viser over 20 grader. Terje Nilsen synger så fint om Mjelle, men den aller flotteste er en såkalt dobbelstrand med hav på begge sider, gjemt bak en odde, med kritthvit strand og azurblått hav. Hit kommer man seg etter et par timer på beina fra Mjelle eller Auvika, eller lettest med båt. Stranden kan absolutt måle seg med de på sydligere strøk. Det er ikke før man stikker tåa i vannet at fortryllelsen blir brutt. Byen befinner seg tross alt nord for polarsirkelen.

Se flere gode tips fra regionen på www.visitbodo.com 

Les også: Oppdag gatekunsten i Bodø

Begge foto over: Renate Sandvik

Runde på Sunnmøre

Tipset av Stig Jensen med bloggen StigsWorld

Et reisemål for spesielt interesserte er Runde i Sunnmøre. Det er et av de beste stedene i Norge for fritidsdykking, og for fuglekikking.

Runde er en liten øy helt ute ved havet som er mest kjent for sine fuglefjell, hvor opptil en halv million lundefugler hekker hvert år. Dessverre så er det i de siste årene blitt mindre og mindre fugler der, grunnet overfisking og havforandringer som en konsekvens av forurensing/global oppvarming. Så hvis man drar der for å se fuglene så lønner det seg å dra snart.

Topografien på Runde og omegn er spektakulær. Det er et terreng som har blitt formet av den værharde beliggenheten. Treløse fuglefjell omringet av åpent hav. For dem som har vært på Færøyene så er det lett å finne likheter.

Som turist er det mulig å bo på Runde fyr som er en en selvbetjent «hytte» innenfor DNT systemet. Tenk for en opplevelse å bo på et fyr uti som er langt uti havgapet. Finn informasjon om hvordan her

Som dykkemål er Runde i verdensklassen. Jeg har dykket i over 30 land rundt om i verden, men Runde troner fremdeles høyt over mest spektakulære dykkemål. Ta et dykk i de enorme kløftene som er fylt med 10-15 meter høye tareskoger, og et yrende liv med store fisk,sel,hummer og mye mer. Dykk på Akerendam – det store Hollandske skipet som ble funnet på bunnen i 1972 sammen med en enorm skatt av hundrevis av kilo med gull og sølv, kanskje du er heldig og finner en mynt i sanden 🙂

Det er perfekt å bo i Rorbua til Runde dykkesenter. De har både båt, utstyr og kjennskap til de beste dykkestedene i området!

Se flere gode tips fra regionen på www.visitalesund-geiranger.com

Les mer om tang og taresafari på Runde her

Runde Fyr. Bildet er lånt av websiden til Ålesund-Sunnmøre Turistforening

Vegaøyan

Tipset av Anne-Sophie Redisch med bloggen SophiesWorld

I fjor sommer dro 12-åringen – den eneste som fremdeles bor hjemme – spontant avgårde på nok en rideleir, og jeg fikk fem dager uventet fri. Ingen grunn til å dra utenlands i det nydelige været, så spørsmålet ble da: hvor har jeg ikke vært ennå? Og, som den UNESCO-nerden jeg er, var det kanskje et verdensarvsted i nærheten jeg ikke har sett? Det var det!

Like syd for polarsirkelen ligger Vegaøyan. Kanskje ikke akkurat ‘i nærheten’ (av Drammen, hvor jeg bor), men likevel… Etter en lang dag og en kort natt gikk jeg av toget i Mosjøen kl 0430. Det passet meg bra; jeg liker folketomme gater ved morgengry – og se byer våkne opp. Deretter fulgte noen timer i leiebil – langs en vei så vakker at den tar pusten fra en, og til slutt en drøy times ferjetur fra Horn (nær Brønnøysund) til Vega.

Norge flyter jo nærmest over av storslagen natur, så hva gjør at disse øyene fortjener UNESCOs spesielle vern? Et stikkord er dyner. Det er værhardt her ute i havgapet og noen ganger er det mann mot natur. Likevel har det bodd folk her siden steinalderen. Den gang som nå levde man stort sett av det naturen byr på: jorda, fiske – og ærfugldun (edderdun heter det i eventyrene). På Vegaøyan har mennesker og ærfugl levd sammen i balanse i mer enn tusen år.

Vegaværingene bygger hus til ærfuglen; små, trekantede hus hvor hunnen kan ruge i fred og ro. Dunet – som har vært en myk og behagelig seng for de små – blir liggende igjen når de forlater redet. Ærfugldynene fra Vega er få – og ikke akkurat billige. Men har du en dyne herfra kan du være sikker på at ingen dyr har lidd for den.

Jeg hadde ikke mange dagene på Vegaøyan, men de ga absolutt mersmak.

Se flere gode tips fra regionen på www.visitvega.no

Vega. Foto: Anne-Sophie Redisch

Ærfuglhus. Foto: Anne-Sophie Redisch

Vis vei til Verdens Ende

Tipset av Henriette Gran Myreng med bloggen Coffee in a cup

Verdens Ende, eller “World’s End”, hvis vi skal være litt mer internasjonale, ligger godt plassert på, ja, nettopp, verdens ende. Ok, så er ikke det helt sant, men å fortelle folk at en har vært på slutten av verden pleier alltid å vekke oppmerksomhet og ingenting er jo ikke bedre for en turistattraksjon!

Verdens Ende har adresse Tjøme sørspiss og er en perle av en (leke)plass. Her har jeg vært mang en gang; vinter som vår, liten som stor, med venner, familie og besøkende. Det er vakkert når det er kaldt og deilig når det er varmt og det er nok å ta seg til; fra bading og fisking til piknik og gåtur.

Det er også en av Tjømes største gjestehavner, så om sommeren er det fullt av både turister, lokale på dagstur og båtgjester. Og selv om jeg tør påstå at Verdens Enda er et sted som kan nytes året rundt, så må nok sommerhalvåret ta ”skylden” for det meste av aktivitet da det er på denne tiden restauranten her ikke bare byr på uteservering og lengre åpningstider, men også arrangerer konserter.

Kun en drøy halvtimes kjøretur fra Tønsberg betyr at Verdens Ende neppe er slutten på verdensvisa. Men når du står på en de mange fine svabergene, med vind i håret og sola i fjeset, og skuer utover havet retning Skagerak, så føles det faktisk litt sånn og det føles flott.

Se flere gode tips fra regionen på www.visittjøme.no

Les mer: Med kajakk til Verdens ende

Klart vann og fine svaberg på Verdens Ende. Foto: Henriette Gran Myreng

Vippefyret. Bygd som turistattraksjon i 1932. Foto: Henriette Gran Myreng

Voss – et eldorado for den aktivitetssøkende reisende

Tipset av Janicke Hansen med bloggen Let’s get lost 

Voss har markert seg sterkt som bygden for både ekstreme og ikke fult så ekstreme sporter og har utallige muligheter for de som ønsker å bruke kroppen aktivt i ferien. Her er noen utendørsaktiviteter som kan utforskes i sommerhalvåret.

I det våte elementet er det mange muligheter for aktiviteter: elvepadling, elverafting, elvebrett, stand up paddle og juvvandring er bare noen eksempler. Det fins masser av tilbud med ulike vanskelighetsgrader så her finner man garantert noe for enhver smak, alt fra familierafting til de mer ekstreme utfordringene.

I det mer luftige element har Voss utmerket seg med et spennende tilbud som også passer til alt fra familier til ekstremsport utøvere. Om du ikke vil ta et fullt fallskjermkurs kan forsøke både tandem paragliding og tandem fallskjermhopping, og for dem som syns dette er litt vel skummelt, kan man kjenne på følelsen av å være vektløs i Norges første vindtunnel, Voss Vind. Aldersgrensen her er 5 år, så her kan både liten og stor kose seg.

For de tur- og fjellinteresserte er også Voss et glimrende utgangspunkt. Der finnes både lette og mer krevende løyper, og tilogmed direkte fra sentrum av Voss kan du klatre oppover fjellsiden til Hangursrestauranten, med en fantastisk utsikt over bygden. Vil du heller nyte utsikten uten for store anstrengelser kan du enkelt ta Hangursbanen opp til utkikkspunktet. Har du først kommet deg på toppen kan du også delta i familierebusløype i lett turterreng på fjellet.

Sykkelturer i, rundt og til/fra Voss er det også glimrende muligheter for. En av de mest kjente sykkelturen, Rallarvegen, går fra Finse og ender på Voss. Du kan også sykle mer sentrumsnære ruter som Bordalen rundt eller Vangsvatnet rundt, som tar ca. 1-2 timer, eller ta en tur opp til Tvindefossen, en av de flotte naturattraksjonene i området.

Det er enkelt å komme seg til Voss både langs vei og med tog. Tog og bil fra Bergen tar ca. 1 time og 15 minutter, så det går fint an å ta seg en dagstur om man skulle befinne seg i vestlandets hovedstad.

Se flere gode tips fra regionen på www.visitvoss.no

På jakt etter flotte utkikkspunkt? Les mer om Utsikten – et fantastisk nytt utkikkspunkt på Gaularfjellet her

Vossabygden bader i sol! Foto: Janicke Hansen

Tvindefossen. Foto: Janicke Hansen

Lofoten

Tipset av Ingeborg Lindseth med bloggen Hamacareise

Kombinasjonen av åpent hav, bratte fjell, hvite sandstrender og rødmalte rorbuer gjør Lofoten til en destinasjon man bare MÅ oppleve minst en gang i livet! Kanskje for å ta med seg teltet og primusen og finne de bortgjemte sandvikene med beitende sauer og surfebølger? Eller kanskje for å slenge ut snøret ved brygga utenfor rorbua og skaffe dagens middag?

Lofoten kan som kjent ikke garantere sydenvarme og strålende sol hele sommeren, men øygruppen kan tilby helt andre ting. En reise der naturopplevelsene, roen og det spektakulære landskapet huskes betraktelig mye lengre enn brunfargen man opparbeider seg etter en uke i syden!

Når jeg lukker øyene og drømmer meg tilbake til Lofoten ser jeg for meg engene av hundekjeks, de himmelske kanelsnurrene på Lysstøperiet i Henningsvær, midnattssolas stråler som leker mellom fjellene, det imponerende vikinghuset på Borg, tåkedottene som smyger seg rundt fjelltoppene, glassmesterens kunster på Vikten, de ensomme fiskeskøytene på det åpne havet og de spontane oppdagelsesferdene til utkikkspunkter man aldri har sett maken til!

Se flere gode tips fra regionen på www.lofoten.info

Les mer her: Lofoten – et perfekt reisemål for utendørs opplevelser

 

Foto over: Ingeborg Lindseth

Hvor går din norgesferie?

Som du kan se av de mange flotte ferietipsene fra reisebloggerne, så byr Norge på storslått natur og spektakulære opplevelser både i syd og i nord. Til fjells, til vanns, på skinner, på asfalt, til fots, på sykkel, langs kysten og i luften!

Finn massevis av gode tips til din norgesferie på våre #GjenoppdagNorge temasider her

Vi håper du ble inspirert til å oppleve ett lite stykke av vårt aller nærmeste ferieland, Norge! God ferie! 

Les også: Leserne har talt: Hit vil vi gå på tur med ryggsekk

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)