Gatekunst i Bodø

av | Kulturopplevelser

Gatekunst i Bodø

av | Kulturopplevelser

Street art og veggmalerier i Bodø

Visste du at Bodø har en herlig streetart scene med et flott knippe store veggmalerier? Mange av disse er som resultat av festivalen Up North Festival, en gatekustfestival som arrangeres årlig i ulike arktiske områder. I 2016 ble den arrangert i Bodø, og flere av veggmaleriene som ble laget den gang kan du se om du tar deg en byvandring i Bodø sentrum. Der er også noen motiver som har kommet til etter selve festivalen, så gatekunst scenen i Bodø er i stadig utvikling.

Det å jakte på streetart i Bodø er en aktivitet du enkelt kan gjøre på egen hånd. Om du ikke vil vandre rundt på måfå og håpe på å finne motivene kan du følge kartet under som viser lokasjonene for noen av de store veggmaleriene. Husk å ha øynene med deg hele tiden slik at du ikke går glipp av noen av de mindre eller nyeste streetart tilskuddene.

Sjekk også ut denne artikkelen: Dagligliv, matkultur og gatekunst i Palafrugell

Klikk på bildet for å åpne kartet i Google maps

«After School» av Rustam QBic

Veggmaleriet «After School» er laget av den russiske street art artisten Rustam QBic. Bildet dekker en hel gavelvegg i Kongensgate 14 og viser et barn som sprayer nordlyset på himmelen med en sprayboks.

Dette er mitt favorittmotiv blandt gatekunsten i Bodø!

«Malstrøm» av David de la Mano

 

 

Dette verket heter «Malstrøm» og er laget av den spanske kunstneren David de la Mano. Han bruker ofte enkle figurer og siluetter i sine motiver, og har dekorert over hele verden med sin enkle med uttrykksfulle gatekunst. Du finner kunsten i Moloveien 20.

«Golden Eagle» av Dzia

 

 

«Golde Eagle» ligger på Hundholmen plass, like ved turistinformasjonen i Bodø. Det er laget av den belgiske kunstneren Dzia og viser en flygende ørn klar for angrep. Ørnen dekker hele veggflaten og liksom strekker seg utenfor veggen og rammene for maleriet. Et utrolig fascinerende motiv!

«Phlegm» av Phlegm

«Phlegm» er også et fascinerende bilde som minner mye om Theodor Kittelsens velkjente fremstillinger av mytiske figurer fra norsk natur og fremstillingen av hvordan troll så ut ifølge hans fantasi. Verket er malt av den britiske kunstneren med samme navn, Phlegm. Det at denne fantasiskapningen i sort hvitt har en fjellkjede på ryggen forsterker også dette inntrykket. Du finner Phlegm i Sjøgata 18.

«A kiss between cultures» av Animalito

Kunstneren Animalito fra Argentina har laget dette søte og meningsrike bildet «A kiss between cultures». Motivet viser to barn som leker sammen, og den ene gir et kyss i pannen til den andre. Det ene barnet er av samisk opprinnelse og det andre fra urbefolkningen i Andesfjellene, og representerer således to ulike urbefolkningsgrupper.

Legg merke til at stigen som henger på veggen er innlemmet som en del av kunstverket og symboliserer også en bro mellom de to kulturene. Du kan se det i Sandgata 6.

Les også: Gatekunst på høyt nivå i Bushwick, New York

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)