På to hjul i Niedersachsen

av | Adventure, Sykkel

På vår oppdagelsesreise i Tyskland i forbindelse med vårt filmprosjekt med Sykle til jobben-kampanjen besøkte vi også regionen Niedersachsen som ligger nordvest i landet og har kyststripe mot Vadehavet og Nordsjøen. Niedersachsen er den nest største regionen i Tyskland, etter Bayern, og Hannover er den største byen. Under vår reise i regionen besøkte vi de litt mindre byene Göttingen og Hameln og fikk utforske et meget så sykkelvennlig og vakkert område. Bli med på to hjul i Niedersachsen!

Elven Weser ved Hameln – ett av våre stoppesteder i Niedersachsen

Første stopp i Niedesachsen var universitetsbyen Göttingen sør i regionen. Når ca 1/5, eller rettere sagt 25.000 studenter bor i byen sier det seg selv at Göttingen er en urban og livlig by, men selve bykjernen har beholdt det koselige «småbypreget» med trange gater, små parker, bindingsverkshus og en åpen markedsplass sentralt i byen. Göttingen er også meget sykkelvennlig, kanskje ikke så rart når mange av studentene som vil komme seg fra Universitetsområdet og ned til sentrum benytter akkurat dette fremkomstmiddelet. Mengden sykler i daglig bruk kan du også se i den interaktive videoen nederst. Jeg garanterer at du vil bli like forskrekket som oss 🙂

Markedsplassen i Göttingen

Etter en bytur til fots i lett regnvær leide vi oss el-sykler hos Marco Bikes like ved togstasjonen og tok oss en sykkeltur på ca. 10 km nordover langs elven Leine. Ruten tok oss langs flotte, grønne elvebredder, gjennom nydelig vårgrønn bjørkeskog og langs knallgule blomstrende rapsåkre. Om du klikker på Göttingen sykkel i den interaktive videoen nederst kan du være med på hele ruten.

Flotte grønne skogspartier på vår sykkeltur utenfor Göttingen
Og en drama-queen av en sky! 🙂

 

Ruten tok oss også over små bekker og elver

Vel tilbake i Göttingen leverte vi fra oss syklene og satte kursen mot Hameln, en liten by nord i delstaten som kanskje er mest kjent som stedet fortellingen om Rottefangeren fra Hameln utspiller seg i. Byen har ca. 56.000 innbyggere og et meget sjarmerende bysentrum. Vi fikk oss en veldig interessant guidet tur i Hameln, med selveste Rottefangeren med fløyte som guide, og vil du se hvordan det var kan du klikke deg inn på videoen nederst.

Rottefageren i Hameln med alle barna

 

Vår guide – Rottefangeren i Hameln!

Hva som egentlig skjedde, hvem Rottefangeren fra Hameln var, om han var rottefanger i det hele tatt, om barna levde vider et annet sted, datt ned i en kløft på fjellet eller druknet ombord på en båt som sank vites ikke, og det er mange ulike teorier og forklaringer på mysteriet. En ting er ihvertfall en historisk sannhet: den 26. juni 1284 forsvant 130 av byens barn sporløst, for aldri å vende tilbake!

Etter lange og interessante diskusjoner omkring teorier og løsninger på Hameln mysteriet under en smakfull middag på Gaststätte Rattenfangerhaus fikk vi oss en god natts søvn på det sjarmerende Hotel La Principessa, lokalisert i sentrum av Hameln.

Frisk og rask etter en god natts søvn var vi klar for dagens sykkeløkt, en 15 km lang rute som gikk langs elven Weser, gjennom små landsbyer, langs blomstrende åkre, gjennom et skogsholt og forbi en vakker vindmølle frem til ett av Tysklands mest populære og best bevarte slott, Hämelschenburg Slott.

Det er ikke bare naturen som er vakker. Jernbanebro på vår vei mot Hämelschenburg Slott

 

Vakker vindmølle like ved Hameln

Slottet ble bygget mellom 1588 og 1613 og er fremdeles i slekten til de opprinnelige eierne. Det er åpent for guidede turer og man kan også ha vielser, tilstelninger og arrangementer der. Der er også en liten kafe hvor du kan kjøpe forfriskninger og en matbit. Bygningen er ikke bare til pynt for nåværende eier bor fremdeles i en del av slottet. Hvor kult er ikke det? Vil du se mer av sykkelruten og slottet kan du klikke deg inn på videoen nederst og velge.

Hämelschenburg Slott

Les også om vårt besøk i Thüringen her

Klikk på hjulet for å starte videoen. Husk å velge hvilken video du vil se før timeren er ferdig nedtalt.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)