Opplev Tysklands riviera fra sykkelen

av | Adventure, Sykkel

Siste stopp på vår Sykle til jobben-rundtur i Tyskland var Mecklenburg-Vorpommern, en region som ligger helt nord i landet med lang kystlinje mot Østersjøen. Her finner du lange, hvite sandstrender, Hansabyer, koselige små landsbyer og vakkert kystlandskap. Bli med å opplev Tysklands riviera fra sykkelen

Stranden i Kühlungsborn – vakker og rustikk


Vårt første stopp på turen var Boltenhagen, en sjarmerende kystby med flotte 5-stjerners resorts og koselige vertshus langsetter og mellom de lange hvite sandstrendene. Vi bodde på Iberotel Boltenhagen som lå like ved en stor marina og i et område med resorter og hoteller organisert som en liten landsby. Veldig koselig område!

Like ved marinaen i Boltenhagen lå disse koselige naustene
Stranden ved vårt hotellområde.

På området lå det også en liten sykkelshop,Way2Bike, med utleiesykler både med og uten motor, og herfra leide vi oss el-sykler for å ta oss en ettermiddagstur langs Østersjøen. Ruten tok oss fra marinaen og mot sentrum av Boltenhagen der husene lå på rad og rekke langs standpromenaden og den brede hvite sandstranden.

Bred, hvit sandstrand i Boltenhagen

I den ene enden av stranden lå også Boltenhagen Pier, en 300 meter lang trebrygge bygget i 1911 og et herlig sted å ta en spasertur på. Ta gjerne en titt i den interaktive videoen nederst for å være med på noen av opplevelsene langs Boltenhagens sykkelstier.

Boltenhagen Pier

Etter en forfriskende sykkeltur var det godt å komme tilbake til hotellet og innta en velsmakende middag på hotellets restaurant og få oss en god natts søvn før vårt neste stoppested, Wismar.

Wismar er en av de hanseatiske byene i Tyskland og har perfekt størrelse for en dagstur på oppdagelsesreise. Her er masse vakre restaurerte bygninger, ettersom Wismar på lik linje med mange andre Europeiske byer, ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig. En tur opp i tårnet i St. Georgs kirke er å anbefale om du ikke er redd for høyder. Her har du fantastisk utsikt over byen til nesten alle kanter.

Utsikt fra St. Georg kirke i Wismar

Havnen i Wismar er også en levende og veldig hyggelig plass å spasere og gjerne kjøpe litt fersk fiskemat fra en av båtene som ligger på rad og rekke langs kaikanten. Ser mer av byen, utsikten og havnen i videoen nederst.

Havnen i Wismar er koselig med fiskebåter langs kaien og små kafeer og restauranter i og utenfor husrekkene.
Med et rundstykke fylt med varmrøkt laks i hånden satte vi oss igjen i bilen og satte kursen mot siste stoppested i Mecklenburg-Vorpommern, Kühlungsborn. Kühlungsborn minner mer om en badeby langs den Italienske riveraen enn en nordtysk kystby med sine koselige restuaranter og familiedrevne hoteller langs hele strandpromenaden.
Vi sjekket inn inn på det hyggelige Hotel Polar-Stern sentralt plassert langs strandpromenaden før vi gikk til Ostseebike og leide oss sykler til vår neste tur som gikk fra Kühlungsborn til Heiligendamm. Her inntok vi lunsj på det majestetiske Grand Hotel før vi returnerte.
Små solhytter fantes på de fleste strendene i området, men ingen så linet opp som disse

Turen tok ca. 1 time hver vei og gikk i nydelig kystlandskap med flotte utkikkspunkter, langs marinaer, gjennom et lite skogsholt og langs lange hvite strender med små solhytter på rad og rekke. Mange fotomotiver der altså! Vil du se mer av turen kan du klikke deg inn på videoen nederst.

Et fotostopp ved marinaen i Kühlungsborn

Start videoen ved å klikke på hjulet i midten. Velg hvilken video du vil se før timeren er ferdig å telle ned. For å velge på nytt, klikk på hjulet igjen på slutten av videoene. Enjoy!


Prosjektet er gjort i samarbeid med Det Tyske turistkontoret i Norge og Sykle til Jobben-kampanjen. Alle meninger er helt og holdent mine egne.  

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)