Oppdag Thüringen fra sykkelsetet

av | Adventure, Sykkel

Der er mange ulike måter å oppdage og utforske nye områder på, og en av dem er fra sykkelsetet. Når du sykler kommer du ikke bare tett på naturen og opplevelsene, du får også utforsket større områder enn du vil klare til fots, masse frisk luft og litt trim med på kjøpet. Det herlige med å sykle er også at du kan stoppe når du vil, ta en pust i bakken eller bare nyte landskapet eller en matbit.

I april reiste jeg til Tyskland for å sykle og filme videoer til bruk i «Sykle til jobbe»-kampanjen som nå er i full gang. Bli med å oppdag Thüringen fra sykkelsetet!

Vakkert i Thüringen om våren! Rapsåkrene skinte mot oss i sin knallgule prakt over alt

Vi hadde base i den sjarmerende byen Eisenach under vårt opphold i Thüringen og bodde på det flotte Hotel Kaiserhof beliggende sentralt i sentrum av byen. Herfra tok vi noen småturer med sykkel både i byområdet og i skogene rundt.

Den opprinnelige planen vår var å sykle ruten Rennsteig, en rute som går i skogs og fjellområdet gjennom den Thuringiske skogen. På grunn av litt uventet værsituasjon så langt utpå våren, med 20 cm nysnø på de høyereliggende delene, valgte vi noe litt mindre utfordrende på den begrensede tiden vi hadde til rådighet.

Sykketur i skogene utenfor Eisenach

Gjennom Thüringen Bike Abenteaur lånte vi terrengsykler og fikk med oss eieren Dirk opp i skogsområdene like ved Eisenach. Her lærte han oss mer om teknikker og tips rundt terrengsykling og viste oss noen flotte skogsruter som også var tilgjengelig for litt mer uerfarne terrengsyklister. Ruten vi tok gikk gjennom variert terreng og med fantastisk utsikt til det Unesco listede Wartburg Slott. Du kan se mer av sykkelturen i den interaktive videoen som du finner nederst i bloggposten.

Etter noen timer i skogen fikk vi varmen i oss igjen over en varm kopp te og med flott utsikt til slottet.

Vår neste sykkelopplevelse tok vi i sentrum av Eisenach, og denne gangen på el-sykler lånt fra Travel Butler. Det var enkelt å både orientere seg og å sykle i byen med godt tilrettelagte sykkelstier og vi hadde oss noen stopp både for å shoppe litt, varme oss på en kopp kaffe og ikke minst spise nystekt Thuringian Bratwurst med sennep! Se mer av bysyklingen i videoen nederst.

Torget i sentrum av Eisenach

Siden vår opprinnelige plan for sykling i regionen ble endret hadde vi litt tid til rådighet. Vi bestemte oss derfor for å kjøre til en av de små landsbyene vi skulle ha syklet til, Schmalkalden, og ta en ettermiddag her for å oppleve de flotte bindingsverkshusene.

Schmalkalden. På torget var det salgsboder med både frukt og grønnskaker, blomster og matvarer.

Sentrum av Schmalkalden var virkelig sjarmerende med et stort åpent torg, en flott kirke og de godt bevarte bindingsverkshusene i friske farger. Sentrum var ganske så kompakt og konsentrert så det var enkelt å orientere seg og finne frem.

Vakre bindingsverkshus i Schmalkalden

Vil du oppleve mer av Thüringen fra sykkelsetet finnes det massevis av oppmerkede sykkelruter som går gjennom vakkert landskap langs elvene Werra, Saale, Unstrut og Ilm, Disse passer godt for alle syklister og holder lett til medium vanskelighetsgrad. For de mer avanserte syklisert passer som nevnt tidligere ruten Rennstein. Der finnes også en by-til-by rute som starter i Eisenach og går 225 km på tvers av Thüringen til Altenburg, eller omvendt, så mulighetene og opplevelsene skulle det ikke mangle på!

Bli med å oppdage Thüringen gjennom vår interaktive video. Velg hvilken del du vil oppleve, og klikk på hjulet igjen for å velge ny video. Husk å velge før nedtellingen er ferdig!

Turen ble arrangert i samarbeid med German National Tourist Office og Visit Thüringia. Som alltid er alle meninger helt og holdent mine egne. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)