Oppdag gleden med å seile med Fjordfun

av | Adventure, Naturopplevelser

Oppdag gleden med å seile med Fjordfun

Har du lyst til å lære deg å seile, bli trygg på sjøen, og mestre alt du trenger for å skape minnerike seilopplevelser med familien eller venner? Med et seilkurs fra Fjordfun får du kunnskapen du trenger for å mestre turseiling og praktisk sjømannskap.

Sponset innhold
(alle foto i artikkelen: Fjordfun)

Om selskapet Fjordfun

Fjordfun eies og drives av Anita og Jarle Botnevik. De holder til i Fanafjorden ved Bergen, der de har nøst og båter. Både Anita og Jarle er erfarne seilere og kursledere, og guider deg gjennom de ulike stegene i båtfører- og seilkursene med stødig hånd. Fjordfun sin visjon er Sikkerhet, Mestring og Moro, noe som kommer klart til uttrykk gjennom kursene deres.

Fjordfun tilbyr kurs for alle som ønsker å bli trygg på sjøen, men har spesialisert seg på å også holde kurs og turer som er spesielt rettet mot damer. Ofte er det far som styrer skuten og vet hva som skal gjøres om bord i en båt, og mor kommer mer i bakgrunnen. Ved å la damene være uten menn om bord så «må» de gjøre alt selv, og med praktisk øving kommer også mestring.

Og det er akkurat det de maritime kursene for damer er bygget opp rundt; at alle skal kunne mestre og føle seg sikker på sjøen. Med økt kunnskap og mestringsfølelse blir det også mer moro om bord. Et annet viktig aspekt er også å tenke på sikkerheten når man er på sjøen. Må man en dag overta roret underveis på tur, er det viktig at man har kunnskapen som trengs.

Seilkurs for damer med Fjordfun
Seilkurs for damer med Fjordfun

Et seilkurs med Fjordfun

Seilkurset med Fjordfun avholdes på en moderne turhavseiler der man gjennom aktiv deltakelse og under veiledning av en dyktig og erfaren instruktør vil få god innsikt og øvelse på å seile og trimme seil, legge til og gå fra brygge, praktisk trening i styringsreglene og manøvrere, knuter og fortøyning samt nød- og sikkerhetsprosedyrer. Dette er kurset for deg som ønsker et engasjerende og spennende innføringskurs i turseiling og praktisk sjømannskap. Kurset er på 10 timer og går over to dager.

Formålet med dette kurset er at man skal bli kjent med utstyret om bord i båten, vite hva de forskjellige tingene heter, og kjenne til de vanligste seilutrykkene. Dette gjør ikke bare seilingen gøyere, men også sikrere. Det er helt avgjørende for sikkerheten at alle om bord snakker samme «språk». For eksempel om skipperen sier «stikk litt i storseilskjøtet» så er det selvfølgelig en fordel at mannskapet vet hva dette betyr.

Før kurset vil du motta et fyldig hefte med de stegene man skal gjennom underveis. Det kan være nyttig å lese gjennom før kurset slik at man har noen begreper på plass, men er også et veldig nyttig verktøy etter at kurset er fullført, slik at du kan repetere det du lærte på egen hånd. I tillegg til vanlige ord og uttrykk innen seiling vil du finne grundige instruksjoner i hvordan man setter opp og tar ned seil, trimming av seil i lite og mye vind og reving av seil. Du vil også finne en grundig sjekkliste for å gjøre båten sjøklar, og lære om ulike knuter og fortøyninger. Alle stegene har som formål å få deg trygg og kunnskapsrik, og hjelpe deg på veien mot utallige minnerike seilopplevelser på egen hånd.

Nytt av året er også oppstart av seilturer på tirsdager fra kl 11.00-14.00 , spesielt for pensjonister, og om ettermiddagen tirsdager fra kl 17.00-20.00.

Vil du vite mer om seilkurs med Fjordfun finner du mer informasjon om påmelding på deres hjemmeside.

Seilkurs med Fjordfun

Med Fjordfun på seiltur i Kroatia

I tillegg til båtfører- og seilkursene arrangerer Fjordfun også spennende seilturer i Norge og utlandet. Seilturer i Kroatia er spesielt populært og arrangeres flere ganger i løpet av sommersesongen.

Noen av seilturene i Kroatia er rettet spesielt mot damer, mens andre turer er for par og familier. Seilturene i Kroatia er beregnet både for deg som ønsker å lære om seiling og for deg som vil friske opp seilkunnskapene dine i varmere strøk. Du vil garantert få en annerledes, aktiv og spennende ferietur sammen med likesinnede.

En typisk dag på seiltur i Koratia starter gjerne med litt frukt, aktivitet, frokost og gjerne et morgenbad i den fantastiske asurblå, varme og rene sjøen. Deretter blir det noen timer med seiling før man har lunsj. Utpå ettermiddagen legger båten til kai der man går i land og spiser middag. Hver dag legger man til i nye havner og der er rikelig med muligheter til å blir kjent med Kroatisk mat og kultur.

Kursleder Anita vil også legge opp til ulike lette aktiviteter som passer for alle i løpet av uken om bord. Det kan være svømmeturer, hopp og sprett med musikk, styrkeøvelser eller gåturer med og uten tempo.

Seilturene i Kroatia med Fjordfun varer i uke med avgang og ankomst i Split/ Seget havn.

Du finner mer opplysninger om datoer for seilturer i Kroatia med Fjordfun på deres hjemmeside.

Fjordfun på tur med seilbåt

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)