Min korte karriere som pilot hos Finnair!

av | Uncategorized @nb

Jeg kan ikke si at det har vært en barndoms drøm å bli pilot, det var vel snarere en liten drøm om å bli flyvertinne og få reise jorden rundt med kjekke piloter i cockpiten. Når anledningen likevel bød seg, var jeg mer enn klar for å teste ut mine egne pilotferdigheter!

Under Nordic Blogger Experience i Helsinki fikk noen av oss reisebloggere besøke Finnair sitt treningssenter for piloter. Vi ble tatt veldig godt imot av Finnair representanter og inntok en herlig lunsj før vi ble ledet mot det aller helligste, flysimulatoren!

Utenfra ser den egentlig ut som en lysegrå metallboks, og den henger liksom litt i løse luften. En liten gangbro tar deg bort til inngangen og inn i cockpit.

Vi fikk ikke teste ut full flysimulering, det vil si med bevegelse av selve boksen, da det er lett å ødelegge mekanikken for en uvøren flyger. Om denne hadde vært aktivisert ville hele simulatoren responderer på hver lille kommando fra cockpit, noe som garantert hadde fått katastrofale følger, sett i ettertid.

Vår co-pilot programmerte simulatoren slik at vi fikk ta av og lande på JFK flyplassen i New York. Etter tur ble vi utstyrt med kapteinslue og satt oss godt til rette i førersetet. Knapper og spaker ble trykket på og flyttet litt rundt, vi gasset på, farten økte og plutselig var vi oppe i luften. Det var superenkelt! Vi sveipet en liten runde over Manhattan før vi gjorde oss klar til landing. Det var ikke så superenkelt, men jeg kom meg ned igjen på et vis.

Tusen takk til Finnair for en super opplevelse utenom det vanlige. Kanskje det var pilot man skulle tenkt på å bli? 🙂

Følg oss i sosiale medier:

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)