Vietnam og ITE HCMC neste stopp!

av | Uncategorized @nb

Lørdag morgen går turen til et land jeg ikke har besøkt tidligere, nemlig til Vietnam. Her skal jeg delta på en stor reiselivsmesse ITE HCMC, og blant annet holde to foredrag om det å jobbe sammen med reisebloggere for representanter i reiselivsindustrien. Jeg skal også snakke om nye sosiale kanaler og live streaming, så det kommer til å bli hektiske dager. Heldigvis blir det litt tid til å utforske også, og første stopp på turen blir noen dager for å utforske Ho Chi Minh City (HCMC) eller byen som er bedre kjent som Saigon.

Natt i HCMC, tidligere Saigon. (foto lånt av ITC HCMC)

I HCMC skal jeg bo på Le Meridien Saigon Hotel, et 5 stjerners hotell like ved Saigon river, selvfølgelig med basseng, spa avdeling, restaurant og cocktail bar og over 300 rom! Hotellet ligger i tillegg i distrikt 1, et distrikt som skal være svært så spennende å gå på oppdagelsesferd i. I nærheten finnes bl.a. Ben Thanh markedet som skal være en destinasjon i seg selv. Et uttall av boder med souvenirer, håndtverksprodukter, mat og drikke i skjønn forening skal bli spennende å oppleve.

Ben Than markedet (foto lånt av ITE HCMC)

I nærheten av hotellet ligger også den berømte Notre Dame katedralen (foto lånt av ITE HCMC)
HCMC City Hall. Byen ser ut til å ha masse vakre bygninger. Her skal det bli gøy å utforske! (foto lånt av ITE HCMC)

Etter et par «rolige» dager i HCMC braker det løs med et mer organisert opplegg. Etter en guidet tur i byen starter moroa med felles middag for mediapersoner og bloggere på Rex Hotel Saigon med både show og påfølgende cocktail samling i rooftop baren.

Dagene på ITE HCMC messen er tettpakket med seminarer og foredrag på dagtid og forhåpentligvis vil jeg også treffe mange nye og spennende mennesker fra reiseindustrien som er interessert i å innlede samarbeid med oss bloggere fra nord. Alltid med slike messer er det også offisielle åpninger, middager og mingleplasser og her er intet unntak. Åpningsshow og offisiell Galla middag skal holdes på det gedigne GEM Center mens den offisielle media mottakelsen vil være på det fasjonable boutique hotellet Hotel Des Arts Saigon  og fortsetter kvelden etter med middag på båttur med Indochina Junk Inc og Four Places Show på Viet Theatre.

Gleder meg til å prøve den lokale maten i Vietnam! (foto lånt av ITE HCMC)

Etter hektiske dager på ITE HCMC messen er det klart for mer utforsking og eventyr på organiserte turer til utvalgte området i Vietnam. Jeg skal delta på en tur til Mekong området og besøke de flytende markedene Cai Me og Cai Rang på Mekong elven, delta på et Vietnamesisk kokekurs, besøke lokale godteriprodusenter og få en titt på Binh Thuy Ancient House, et hus fra 1870 og et av de få bevarte bygningene fra denne perioden. Huset har bl.a. vært brukt i mange filmer.

Oppdateringer og beskrivelser kommer i tiden fremover, så det er bare til å følge med fra førstkommende helg i alle mine sosiale kanaler eller søk på #TBEVietnam og selvfølgelig på bloggen utover høsten. Klikk på ikonene for å komme direkte til de ulike platformene. Jeg finnes også på SnapChat under brukernavn: reiseblogg


Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)