Legg storbyweekenden til Oslo i høst

av | Annonsørinnhold, Storbyopplevelser

Foto: First Hotel Grims Grenka

Legg storbyweekenden til Oslo i høst

For mange byr den ultimate storbyweekenden på en god blanding av kultur, shopping, gastronomiske opplevelser, og en deilig hotellseng. Alt dette, og mer til, kan du oppleve i hovedstaden denne høsten når du bor på First Hotel Millenium eller First Hotel Grims Grenka.

Om hotellene

First Hotel Millenium

First Hotell Millenium ligger perfekt plassert for mange spennende opplevelser i hovedstaden, like ved Karl Johans gate. Hotellet har 114 store, moderne rom i skandinavisk stil, og har du spesielle ønsker eller behov tilbyr de, i tillegg til standard dobbeltrom, også juniorsuiter og familierom samt rom tilpasset rullestolbrukere. Og kanskje det beste av alt; etter dagens mange opplevelser i Oslo kan du se frem til å synke ned i et deilig, varmt og skummende bad, for alle rommene er utstyrt med badekar for ekstra komfort.

Det er enkelt å komme seg til First Hotell Millenium. Trikkeholdeplassen Øvre Slottsgate er like utenfor hotellet, og nærmeste t-bane stasjon, Stortinget, er kun noen få minutter unna. Ankommer du med bil kan du benytte den gunstige parkeringsavtalen hotellet har med Q-Park på Bankplassen, kun 400 meter unna.

Foto: First Hotel Millennium

Foto: First Hotel Millennium

First Hotel Grims Grenka

For en ekstra god hotellopplevelse kan boutique-hotellet First Hotel Grims Grenka være det perfekte valget for din storbyweekend i Oslo. Hotellet ligger sentralt til i Kvadraturens urbane omgivelser, rett bak Akershus Festning ved Bankplassen. Her finner du 65 innbydende hotellrom hvorav 12 rom er luksuriøse suiter på opp mot 70 m2. Rommene er smakfullt dekorert, noen med vinter- eller sommertema, andre i mørke grønntoner som gir rommet et dekadent preg, eller i mørke høst toner som gir en lun og intim atmosfære. Alle rommene har tilgjengelig kjøleskap slik at du kan holde din favorittdrikke kald.

Etter dagens opplevelser kan du se frem til å ikle deg en myk badekåpe og slenge deg ned på en av de deilige sengene fra Jensen, som alle rommene er utstyrt med.
First Hotel Grims Grenka er også lett tilgjengelig for gjester, enten man ankommer med bil, trikk, buss eller til fots. Nærmeste trikkeholdeplass ligger i Øvre Slottsgate, og Stortinget T-bane stasjon er også kun en kort spasertur unna. I likhet med søsterhotellet First Hotel Millenium kan du selvsagt benytte vår gunstige parkeringsavtale på Bankplassen om du ankommer med bil.

Foto: First Hotel Grims Grenka

Foto: First Hotel Grims Grenka

Se frem til en gourmet weekend

Oslo formelig bugner over av ulike restaurant- og mattilbud, så for deg som vil ha en skikkelig gourmetweekend ligger alt til rette for smakfulle opplevelser. Er du ute etter eksotiske matopplevelser ligger det mange restauranter med internasjonalt kjøkken like i nærheten av hotellene. Mamma Pizza i Dronningensgate, kun noen minutters gange fra begge hotellene, har Oslos beste pizza, og Proseccheria i Rådhusgaten har også nydelige italienske lunsj og middagsretter.

Klarer du ikke helt å bestemme deg for hvilket kjøkken du ønsker kan et besøk til mathallen Oslo Streetfood på Torggata Bad være et spennende alternativ. Her kan du vandre rundt og nyte duften og smaken av mat og drikke fra alle verdens hjørner, fra hele 16 ulike matutsalg og 4 barer.

For ekte gourmeter anbefaler vi et besøk hos Restaurant Einer eller Statholdergaarden. Begge restaurantene har fokus på kortreiste matopplevelser basert på sesongens Norske råvarer, og tilbyr spennende og fyldige smaksmenyer som tar deg med på en kulinarisk reise i tradisjonelle retter og råvarer med en moderne vri.

På begge hotellene kan du selvsagt lade opp til dagens mange begivenheter med vår rikholdige og delikate frokostbuffet. Foto: First Hotel Millennium

Shoppingmuligheter for enhver lommebok

Shoppingmulighetene i nærheten av hotellene er helt unikt. Langs paradegaten Karl Johan ligger de store internasjonale kjedebutikkene tett i tett, så her er det mange muligheter for å oppdatere høstgarderoben for den motebevisste.

Er du ute etter merkevarer kan du stikke innom High-end-motehuset Eger midt på Karl Johan eller det store varemagasinet Steen og Strøm i Nedre Slottsgate, som begge har et stort utvalg av kjente og attraktive merkevarer samlet under ett tak. I samme område finner du også luksusbutikker som Hermès, Ferner Jacobsen, Louis Vuitton og Gucci, for å nevne noen. Skulle handlerunden by på så mange fristelser at det blir tungt å bære alle posene, kan det være greit å vite at First Hotel Millennium ligger så nært at man enkelt kan gå på hotellrommet alle innkjøpene, og så ut igjen for å shoppe mer!

Kultur og opplevelser

Ingen vellykket weekendtur er vel komplett uten et innslag av kultur, og Oslo byr i så måte på et bugnende utvalg av både museer, gallerier og interessante kulturinstitusjoner.

I høst kan du blant annet få med deg flere spennende oppsetninger på Nationaltheateret, knappe 10 minutters gange fra hotellene. Blant flere anerkjente skuespill, settes blant annet Henrik Ibsens «Et dukkehjem» og «Fruen fra havet» opp i høst. For barnefamilier kan stykket «Den kjempestore pæra», dramatisert av Erlend Loe, være et artig kulturinnslag.

Om du er ute etter å bli underholdt kan det være greit å vite at både First Hotel Millennium og First Hotel Grims Grenka tilbyr showpakker i samarbeid med Wallmans Salonger. Disse inkluderer både overnatting og frokost på hotellet, samt et helaftens show og 4-retters middag hos Wallmans Salonger i Oslo.

Det kan også være verdt å vite at begge hotellene kun ligger et steinkast unna den fantastiske Operaen i Bjørvika. Her kan du nyte både konserter, opera og ballettoppsetninger, eller bare ta deg en avslappende spasertur på det unike bygget.

Med så mange gode tips på hånden er det vel bare å begynne planleggingen av den perfekte venninneturen, høstferien med barna eller en høstlig weekendtur med kjæresten? Book ditt neste opphold hos First Hotel Millennium eller First Hotel Grims Grenka her!

*** Annonsørinnhold fra First Hotel Millennium og First Hotel Grims Grenka ***

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)