Klar for en aktiv uke i Slovenia

av | Adventure

Som nordmenn flest liker jeg å gå på tur på fjellet, i skog og mark og ellers bruke kroppen til å være aktiv utendørs. Min neste reise, som går til Slovenia denne uken, er helt perfekt i så måte. Gjennom kampanjen #GoSlovenia og et tettpakket program skal jeg på en aktiv måte få oppleve de ulike sidene av den slovenske naturen, og gå, sykle, padle, rafte og seile meg gjennom det svært så varierte terrenget og landskapet landet har å by på.

Velika Planina like utenfor Ljubljana. Et eventyrlandskap! Foto: Greg Snell www.snellmedia.com

Siden dette også er min første tur til Slovenia gleder jeg meg ekstra mye. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde så mye kunnskap om landet før vi startet planleggingen av denne kampanjen, men jo mer jeg lærer, hører og ser fra landet, jo mer fasinert blir jeg. Selv om Slovenia ikke er et stor land har det et svært variert terreng som strekker seg fra alpelandskap i nord, til sletter og fruktbare daler med bl.a. vingårder og matproduksjon i midten, til en liten kyststripe helt i sør, litt inneklemt mellom Italia og Kroatias langstrakte kyster.

Trenger du flere reisetips? Sjekk ut den komplette Reiseguide til Slovenia her

Morgentåke utenfor Ljubljana. Foto Greg Snell www.snellmedia.com

Første stopp på programmet er vintersportsområdet Planica og turen går deretter videre til Triglavy Nasjonalpark. Via det fruktbare Karst området tar vi oss deretter ned til kysten og besøker byene Piran og Izola før vi returnerer til hovedstaden Ljubljana og tilbringer helgen med litt storbyopplevelser og utendørs aktivitet i Velika Planina. På planen står altså masse utendørs aktiviteter som fjellturer og vandringer i naturen, grottebesøk, sykkelturer, padleturer og ikke minst rafting på Soca river. Det kommer til å bli 5 tettpakkede men utrolig aktive og spennende dager på oppdagelsesferd i Slovenia.

Ljubljana by night! Foto Greg Snell www.snellmedia.com

Planene for matopplevelser er heller ikke noe å kimse av. Der er lagt opp til et variert og allsidig utvalg av restauranter og spisesteder, og vi skal smake oss gjennom fine dining, tradisjonell Slovensk kokekunst, lunsj med gjetere i det fri og en middag med en av kjendiskokkene i Slovenia, Ana Ros, for å nevne noe.

 

Mer Ljubljana by night. Foto Greg Snell www.snellmedia.com

Turen skal tilbringes sammen med 3 gode NordicTB bloggere: Laura Santanen fra Finland, Marianne Gammelgaard fra Danmark og Towe Ahlin fra Sverige. Ta gjerne en titt innom deres blogger også for å lese mer om opplevelsene i Slovenia og ikke glem å følge oss via sosiale kanaler ved å søke på #GoSlovenia. Her kommer vi til å dele våre eventyr og opplevelser gjennom hele reisen.

Følg oss og bli inspirert til å oppleve nye og spennende reisemål!

Denne kampanjen er et samarbeid mellom Slovenian Tourist Board og NordicTB. Alle betrakninger og meninger er helt og holdent mine egne.  

Thanks to Greg Snell at www.snellmedia.com for lending me his beautiful photos from his recent trip to Ljubljana. I can only hope to capture something close to this! 🙂  

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)