Hundekjøring med Pirate Husky

av | Adventure, Naturopplevelser

Hundekjøring med Pirate Husky

Har du lyst å prøve deg som ekte hundekjører i vill og vakker Nordnorsk natur? Hos Pirate Husky i Porsanger i Finnmark kan du oppleve det unike samspillet som oppstår mellom mennesker og dyr ute i naturen, og få prøve deg som hundekjører sommer som vinter.

Sponset innhold

Hundespann hos Pirate Husky

Alle foto i artikkelen: Pirate Husky

Om Pirate Husky

Hos Pirate Husky i Porsanger har de 30 ivrige Siberian Huskyer boende. Kennelen drives av Mali og Gøran Andersen, og i tillegg til lang erfaring med hundekjøring har de begge også erfaring med guiding fra både Svalbard og Trysil, og er et par som bare elsker naturen og naturopplevelser.

Siberian Husky er en renraset polarhund med lange tradisjoner som trekkhund. De elsker det de driver med, og gleder seg alltid til å få besøk. Hundenes vel og ve er viktig for Mali og Gøran, så du vil alltid møte glade, fornøyde og godt trente hunder hos dem.

Hundespann hos Pirate Husky

Hundekjøring med slede

Der er litt ulike opplegg for hundekjøring avhengig av tidspunkt på året. Om vinteren vil man som en start på besøket få en god introdukjson og instruksjoner i sikkerhet før man beveger seg videre inn i hundegården. Her får dere hilse på hundene dere skal på tur med, slik at dere blir litt kjent før turen starter. For å være involvert i hele prosessen vil dere også få delta med å sette på seletøy på hundene. 

Som gjest får du ditt eget hundespann, og man kjører sammen to og to. En vil kjøre spannet mens den andre er passasjer på sleden. Underveis på turen blir det en stopp ca. halvveis, så om dere da vil bytte plass er det fullt mulig.

Turen med Pirate Husky byr på litt fart og spenning, med bakker både opp og ned, og ruten går blant annet ned en elvedal på tur tilbake til hundegården. Det er ikke nødvendig med erfaring fra hundekjøring på forhånd, da alle instruksjoner for en trygg og artig tur blir gitt.
Når man er vel tilbake i hundegården blir hundene selet av og finner sin plass igjen for å hvile. For gjester er det selvsagt mulig å møte resten av hundeflokken og kose med hundene.

Besøket avsluttes med litt snacks og varm drikke rundt bålet, hvor vertskapet også vil fortelle litt om hundekjøring, hundevelferd og hvordan de lever med flokken sin. Det blir også tid til å reflektere over turen som akkurat er gjennomført.

Oppstart for vinterturene er kl. 11.00 om formiddagen, og varer i rundt 2-3 timer. Aldersgrense for å delta er satt til 8 år.

Hundespann hos Pirate Husky

Hundekjøring på hjul

På sommerstid har du mulighet til å bli med på hundekjøring på hjul. Opplegget er ganske likt som hundekjøring med slede, men oppstartstidspunkt vil normalt være om ettermiddagen, når temperaturen ikke er så høy. Hundekjøring på hjul er en ypperlig aktivitet på en regnfull dag eller kjølige høstkvelder, så husk å kle deg etter vær og vind.

Hundekjøring på hjul tar normal ca. 2,5 timer og aldersgrense for deltakelse er 8 år (kun som passasjer). Man må være fylt 16 år for å kjøre egen hundevogn.

Pirate Husky ligger lokalisert i Porsanger, kun 40 minutters kjøring fra Lakselv Flyplass.

Fikk du lyst til å prøve deg som hundekjører for en dag? Sjekk ut Pirate Husky sine hjemmesider for mer informasjon og booking.

Pirate Husky hundekjøring på hjul
Hundekjøring på hjul med Pirate Husky
Hundekjøring på hjul med Pirate Husky

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)